България

14 септември 2018 18:09

Борисов се среща с Тръмп на 24 септември в Ню Йорк

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне в Ню Йорк с президента на САЩ Доналд Тръмп на 24 септември в рамките на Инициативата на американския държавен глава за борба и ограничаването на наркотиците. Това съобщи за Епицентър.бг началникът на кабинета на ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Паси и Каракачанов изпратиха тържествено посланик Рубин

25 June 2019 16:55

Благодарение на дипломата много български компании са установили и развили контакти с американски партньори, заяви вицепремиерът

Отпускат повече средства за български студенти по програмата "Фулбрайт"

25 June 2019 16:18

Увеличават се средствата по програмата "Фулбрайт" за участие на студенти в академични програми за обмен между България и Съединените щати. Американският държавен департамент ще предостави допълнително 280 хиляди долара на комисията през следващите 3 години. Така ще се увеличи и броят на българските и американските студенти стипендианти.

Американска компания ще внася фасул в България

24 June 2019 23:31

Най-големият производител на боб в САЩ - Kelley Bean Company от щата Небраска възнамерява да внася зрял фасул в България. Това заяви Грант Хинзи, "Мениджър Продажби" във фирмата по време на презентация в хотел "Хилтън" в София. Компанията си търси търговски представители и дистрибутори. Вече продаваме в Турция, Испания, Франция и Великобритания, заяви за ABCnews Грант Хинзи. Kelley Bean Company произвежда половината от зрелия фасул от сорта Great Northern Beans (Голям северен боб) в САЩ. Щатът Небраска пък е лидер в земеделието и е най-големият производител на Great Northern Beans в света. Департаментът по земеделие на щата Небраска работи върху проект по промоцията на бобови култури и миналата седмица делегация посети България. Проектът е съвместен с Федералния Департамент по земеделие на САЩ/ USDA. Делегацията включваше Държавния секретар на щата Небраска Робърт Евнен, Синтия Алън, Заместник Държавен секретар, Грант Хинзи, директор продажби на фирмата Kelley Bean Company и Ангел Величков, съветник по международна търговия в Депаратмента по земеделие на Небраска и на Държавния секретар на щата. Те бяха приветствани на прием в хотел "Хилтън" от посланика на САЩ г-н Ерик Рубин. "Има много добри отношения между България и щата Небраска. Телешкото месо от Небраска е познато в ресторантите в България", подчерта посланик Рубин. Държавният секретар на щата Небраска Робърт Евнен каза, че е впечатлен от България и определя хората като топли и гостоприемни. Той обясни, че щата Небраска и България са добри търговски партньори. Не пропусна да отбележи, че и българската компания "Хювефарма" на Кирил Домусчиев е инвеститор именно в Небраска, където притежава завод за ветеринарни медикаменти. На събитието присъства още бившият американски посланик у нас Джеймс Уорлик. Kelley Bean Company е семейна бизнес компания, основана през 1927 г. Кевин Кели е президент трето поколение, а Робърт Кели е председател на борда на директорите. Фирмата има 230 служители . САЩ произвеждат над 1.6 млн. тона зрял фасул годишно. Най-големите производители са в щатите Северна Дакота, Мичиган, Небраска, Минесота и Айдахо. Това нарежда САЩ на четвърто място в световен мащаб.

Радев в Женева: Основен приоритет за България е защита правата на децата

24 June 2019 11:50

Държавният глава изтъкна и напредъка на страната ни по темата за равенството на половете

Президентът отговори на критиките, че атакува АМ "Хемус"

18 June 2019 19:01

Румен Радев не "атакува" инфрастраструктурни проекти, а законодателство, което се отклонява от Конституцията

Избягала от Ирак ще е новият посланик на САЩ у нас

18 June 2019 17:17

Дипломатът от кариерата Херо Мустафа ще бъде номинирана от американския президент Доналд Тръмп за посланик на САЩ в България, става ясно от официално съобщение на Белия дом. Тя заменя на поста Ерик Рубин, който напуска страната ни, за да заеме по-висока позиция, припомня бТВ. Родената през 1973 г. Херо Мустафа произхожда от кюрдско семейство от Ербил, Ирак. Баща ѝ е бил противник на режима на Саддам Хюсеин, като фамилията бяга от родината си през 1976 г. Кариерата на Мустафа започва в неправителствения сектор, като работи в Босна, преди да постъпи във външното министерство, където е била на различни позиции по линия на човешките права, отношенията с Иран и Ирак и т.н. Съветвала е вицепрезидента Джо Байдън по въпросите на Близкия Изток, а през последните години беше втори човек в мисията на Вашингтон в Лисабон. Тя владее 9 езика, сред които арабски, руски, хинди и фарси, а историята ѝ – от емиграцията до кариерата в дипломатическия корпус, се превърна в документален филм – „Американски герой”.

Борисов увери генералния секретар на ООН: Държим на чистита природа

17 June 2019 21:50

Премиерът изтъкна, че страната ни преизпълнява ангажимента си за повишаване използването на енергия от възобновяеми източници

Румен Радев: Управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират от властта

13 June 2019 11:40

Решението за символична субсидия задушава опозицията, смята президентът

Бойко Борисов видя подкрепа за действията на управляващите от президента Радев

11 June 2019 18:10

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти, че в последните дни е видял пълна подкрепа на президента за това, което правят управляващите. Борисов каза също, че преговорите за изтребителите не са приключили и все още се договаря максимално намаляване на цената. Премиерът инспектира железопътни ремонти в района на Пловдив.

Посолството на САЩ продължава кампанията "Силата е в теб"

06 June 2019 18:22

Американското посолство у нас продължава кампанията "Силата е в теб", с която провокира българите да недоволстват по-малко и да работят повече за една по-силна държава. Новият етап от кампанията е под наслов "Маса". На нея днес седнаха участниците в инициативите "Заедно в час", Гражданите. БГ, TimeHeros и "Резиденция "Баба".