Свят

14 септември 2018 18:15

Италиански министър сравнява африканските мигранти с "роби"

Салвини, който оглавява партия "Лига", поведе кампания срещу бежанците...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

51 мигранти акостираха на италианския бряг

10 January 2019 18:26

Петдесет и един мигранти, представящи се за кюрди, акостираха рано тази сутрин на италианския бряг, предаде Франс прес. Според италианското вътрешно министерство това е първият случай на пристигнали по море в Италия мигранти за тази година. Броят им през миналата година бе 23 370, като близо 13 000 от тях дойдоха от Либия, а останалите от Тунис, Турция и Алжир. Преминаващите през Турция мигранти често са превозвани с платноходни кораби от украински или руски трафиканти и са стоварвани нощно време на морските брегове в Южна Италия. С платноходка пристигна в Италия и групата от 51 мигранти в ранните часове на днешния ден. Жителите на Торе Мелиса в Калабрия бяха събудени около 04:00 ч. местно време (03:00 ч. по Гринуич) от виковете на мигрантите, чиято платноходка се преобърна на няколко метра от брега, съобщиха италианските медии. Благодарение на проявената от местните жители солидарност мигрантите бяха откарани в намиращ се наблизо хотел, където имаха възможност да се изсушат и стоплят, преди да бъдат изпратени по-късно през деня в център за настаняване. В групата мигранти има шест жени и четири деца, сред които и бебе на няколко месеца. Италианските власти задържаха двама мъже, за които се подозира, че са трафикантите на групата.

Италия разби мрежа за трафик на мигранти, ръководена от активист на "Ислямска държава"

09 January 2019 17:31

Матео Салвини: Трафиканти на хора и терористи - стойте си у дома!!!

Пожарникарите в Италия искат глоба за министъра-популист Матео Салвини

08 January 2019 07:40

Синдикатът на пожарникарите в Италия иска министъра на вътрешните работи Матео Салвини да бъде глобен. Вицепремиерът често носи ризи и якета с маркировка на полицията и пожарната служба. Службите имат отделни униформи и носенето на отличителните знаци на двете е нарушение, съобщава BBC, цитирана от БГНЕС. В Италианският наказателен кодекс пише, че неправомерното носене на униформи или знаци на държавни служители е незаконно, като глобата е между 154 до 929 евро. Матео Салвини обяснява облеклот

Италия иска отлагане на решението за пакта на ООН за миграциятa

19 December 2018 17:43

Долната камара на италианския парламент одобри резолюция, която призовава правителството да отложи решението си дали да подкрепи спорния Глобален пакт на ООН за сигурна, организирана и легална миграция, предаде ДПА.

В Рим протестираха срещу имиграционната политика на Салвини

15 December 2018 20:17

Мотото на протеста беше "Get up, Stand up, Stand up for your rights" - заглавие на известна песен на Боб Марли

Италия няма да подпише споразумението на ООН за миграцията

28 November 2018 16:49

Италия няма да подпише глобалното споразумение на ООН за миграцията следващия месец, каза министър-председателят Джузепе Конте, вслушвайки се в исканията на вицепремиера Матео Салвини, предаде DPА. Споразумението трябва да бъде подписано на международна конференция в Мароко на 10-11 декември, но Италия няма да присъства на срещата, заяви Конте. Правителството реши да делегира на парламента решението дали да подкрепи договора или не, а депутатите няма да обсъждат въпроса преди конференцията. Конте каза в реч пред ООН през септември, че Италия подкрепя споразумението за миграцията, но промени позицията си, след като Салвини заяви, че е "напълно против" договора.

Вътрешният министър на Италия разруши лично незаконни вили на мафията

26 November 2018 20:20

Италианският вътрешен министър Матео Салвини лично даде началото на операцията по разрушаване на 8 незаконно построени вили на мафията в Рим. Така Салвини спази обещанието си отпреди няколко дни.

Италия конфискува мигрантския кораб "Водолей" и замрази сметките на "Доктори без граници"

20 November 2018 12:47

Прокурорите в сицилианския град Катания изследват дрехи на мигранти, остатъци от храна и санитарни отпадъци, предадени в италианските пристанища от „Водолей“ и Vos Prudence, друг кораб, използван от MSF миналата година

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим

13 November 2018 15:10

Властите разчистват голям мигрантски лагер в Рим, а италианският вътрешен министър Матео Салвини обяви, че неразрешените обекти "повече няма да бъдат толерирани".

Матео Салвини обвини Малта, че помага на мигранти да достигнат Италия

10 November 2018 21:01

Италианският вътрешен министър Матео Салвини обвини Малта, че помага на идващи по море мигранти да достигнат Италия вместо сама да ги приеме, предаде ДПА.