България

14 септември 2018 19:15

Натоварен е трафикът по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев

Натоварен е трафикът по основните пътни направления в областта – автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път-19 Симитли – Гоце Делчев. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно у...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Нови ограничения на движението по АМ „Хемус“

17 January 2019 09:55

От 10 до 13:30 часа движението в тунел „Топли дол“ на магистрала „Хемус“ в посока Варна ще бъде ограничено поради оглед на осветителната система.Трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София.От 13:30 до 16:30 часа ще бъде затворена тръбата за София. Автомобилите ще преминават в тръбата за Варна. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, съобщават от Агенция “Пътна инфраструктура”.

Хаос и катастрофи по пътищата заради снега в Русенско

15 January 2019 18:16

Падналият сняг в сутрешните часове предизвика хаос по пътищата в Русе и региона. Катастрофи и закъсали тирове блокираха движението, а над 40 души с травми и счупвания потърсиха спешна медицинска помощ.

Важна информация за шофьорите, които ще пътуват днес по АМ "Хемус"

14 January 2019 09:50

Днес от 13.00 до 16.30 часа движението в тунела "Ечемишка" на автомагистрала "Хемус" ще се осъществява в една лента в тръбата за София, съобщава АПИ.Причината е оглед на осветителната система, който ще се извърши в светлата част на денонощието при благоприятни метеорологични условия. Необходимо е шофьорите да карат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват стриктно поставената сигнализация, напомнят от агенцията.Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и по всяко време на денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ.

Ограничават движението в тунел "Топли дол" на АМ "Хемус"

11 January 2019 09:02

От 10.30 ч. до 13.30 ч. днес движението в тунел "Топли дол" на АМ "Хемус" в посока Варна ще бъде ограничено поради оглед на осветителната система. Трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

Всички пътища в Монтанско са проходими въпреки обилния снеговалеж

10 January 2019 16:00

Въпреки обилния снеговалеж всички пътища в Монтанско са проходими, съобщиха от Областното пътно управление /ОПУ/. В различни части на региона дебелината на снежната покривка е от 20 до 40 сантиметра.

Тежка зимна обстановка в страната, опашка от тирове на Кулата

10 January 2019 08:37

Усложнена е обстановката в цялата страна тази сутрин, като има и издадени предупреждения за опасно време. Оранжев предупредителен код за обилни валежи от дъжд е в сила в Югоизточна България. В Югозападна - предупрежденията са в жълто за снеговалежи. На границата в Гърция пък се увеличава се опашката от камиони, заради лошото време в Гърция е забранено там да се движат тежкотоварни превозни средства. да пропускат тежкия трафик. В Смолянско в началото на деня имаше изискване всички превозни средства да са с вериги Забранено е движението на товарните автомобили над 12 т без ремаркета и полуремаркета през проходите "Превала" и "Печинско", Батак - Доспат и Девин - Михалково. В София тази нощ са работили 170 снегорина. Кметът Йорданка Фандъкова посочи, че се очаква през целия ден в столицата да продължи да вали сняг. Тя призова собствениците да почистят пред жилищните сгради и търговските обекти. {cbrelatedarticle count="2" /}  По нейна информация 162 души са прекарали нощта в кризисните центрове на СО.  зимна обстановказимаснегопочистване

Заради възможните поледици пътищата се обработват постоянно

09 January 2019 22:46

Всички, които ще пътуват през следващото денонощие в Югоизточна България трябва да карат внимателно и със съобразена скорост, съветват от Агенция "Пътна инфраструктура". Прогнозата на метеоролозите е, че снегът ще преминава в дъжд и при спад на температурите са възможни поледици, затова настилките се обработват постоянно.

Спряха камионите към Гърция през ГКПП "Промахон" заради лошото време

09 January 2019 13:40

От обяд днес гръцките граничните власти са спрели пропускането на камиони над 3.5 тона в южната ни съседка през ГКПП "Промахон". Причината е усложнена метеорологична обстановка, съобщиха от МВР. Вземат се допълнителни мерки за спиране на товарните автомобили в района на Благоевград, с цел недопускане на струпване на изчакващи превозни средства на "Кулата".

Инспектората проведе акция срещу преминаващи тежкотоварни автомобили през Враца

09 January 2019 10:15

Служители на звено „Инспекторат“, съвместно с представители на областния отдел „Автомобилна администрация“ - Враца и Районно управление на МВР, проведоха поредна акция срещу преминаващите тежкотоварни автомобили през града. Проверките са извършвани на входно-изходната артерия на Враца, като са инспектирани движещите се по пътя Мездра-Враца и пътуващите в посока София.

АПИ: Всички магистрали са отворени за движение при зимни условия

08 January 2019 11:03

Малко след 2.00 часа тази нощ беше отворен пътят Русе-Бяла, след тежката катастрофа. Всички автомагистрали и първокласни пътища са отворени за движение при зимни условия. Ограничение има само на два от проходите в страната - Троянски, който е забранен за всички автомобили и смолянския проход Превала, който е ограничен за камиони над 12 тона. По високите части има снегонавявания. Тази нощ температурите са паднали под -20 в района на Пазарджик и Драгоман, съобщи Денислав Пейчев от Ситуационния център на АПИ.Повече за пътната обстановка - вижте в прякото включване в Сутрешния блок на Боряна Черганова.