Регионални

15 септември 2018 21:00

Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София

България отбелязва Европейските дни на културното наследството заедно с 50 европейски държави. Тази година - под мотото "Изкуството да споделяме". За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. Организатори на проявата у на...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

194 машини чистят снега в София

16 December 2018 13:47

Във всички райони на столицата се извършва избутване на снежни маси и разпръскване на соли срещу заледяване

Дядо Коледа дойде в София на мотоциклет (СНИМКИ)

15 December 2018 21:32

Дядо Коледа дойде в София на мотоциклет. На площад "Св. Ал. Невски" Веспа Клуб България организира Коледно каране с костюми на Дядо Коледа с коледна украса на моторите.

Идея на МК: "Свети Кирик" край Созопол да стане остров на изкуствата

15 December 2018 15:10

Министерството на културата има идея да превърне острова „Свети Кирик” край Созопол в остров на изкуствата. Експерти от Лувъра в Париж проявяват интерес и желание за инвестиции в културния обект. Сградата на Рибарското училище на острова обаче е в окаяно състояние и има опасност от срутване, съобщава bTV. Рибарското училище е открито през 1930 г. лично от Цар Борис III. Целта обаче била да се заобиколят клаузите на Ньойския договор и да се подготвят спецчасти в морското дел

Коледното настроение завладя зоопарка в София

15 December 2018 10:10

Коледен кът в софийския зоопарк: две магаренца и мини прасенце очакват децата и техните родители... в коледни дрехи. Всеки, който иска, може да погали, да нахрани или да се снима с пременените животни.

Умишлен палеж в колектор остави без ток шест квартала в София

14 December 2018 10:52

Умишлен палеж в колектор в района на столичния бул. "Сливница", предизвикан при опит за кражба, остави без електрозахранване късно снощи 12 600 клиенти на ЧЕЗ в шест столични квартала, съобщиха от пресцентъра на дружеството. Засегнати са домакинства и стопански потребители в Захарна фабрика, Илинден, Света Троица, Западен парк, Фондови жилища и Банишора.

Боил Банков: България трябва да е културен център на Европа

13 December 2018 18:15

Ние трябва да бъдем един същински културен център на Европа. Това каза министърът на културата Боил Банов по време на на откриването на изложбата „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите“ в Регионалния исторически музей – София, предаде „Фокус”. Експозицията „Аполония Понтийска – по стъпките на археолозите“ разказва историята на древния черноморски град на територията на днешен Созопол в светлината

7 млн. лв. за допълнителни разходи на културни институти отпусна МС

12 December 2018 13:18

 Допълнителни разходи в размер до 7 000 000 лв. ще бъдат включени в бюджетите на държавните културни институти, осъществяващи дейности в областта на сценичните изкуства. Необходимите за това средства ще бъдат за сметка на преизпълнение на собствените им приходи, реши правителството. Преди седем години стартира процесът на реформиране на второстепенните разпоредители с бюджет към министъра на културата в областта на сценичните изкуства, които включват преструктуриране на някои културни

Пожар затрудни временно трафика през "Петте кьошета" в София

11 December 2018 20:07

Пожар доведе до временно затрудняване на движението през кръстовището "Петте кьошета" в София. Инцидентът се случи в късния следобед. Огънят е тръгнал от жилищна сграда на бул. "Скобелев" преди пресичането му с бул. "Прага". Няма пострадали хора при инцидента. Тролейбусите временно преминават през кръстовището на дизел, без да ползват електрическата мрежа. На мястото на инцидента са се отзовали екипи на "Пожарна безопасност" и полицията.

Над 1800 домакинства и фирми в София останаха без ток заради изкопни дейности

11 December 2018 15:52

Нерегламентирани изкопни дейности оставиха без електрозахранване клиенти на ЧЕЗ Разпределение в централна градска част на столицата и кв. "Редута", съобщиха от "ЧЕЗ България".

Куриоз в центъра на София: Кола се оказа зазидана във вътрешен двор

11 December 2018 10:11

Куриозен случай в центъра на София - колата на съсед се оказа зазидана във вътрешния двор на кооперацията, съобщи bTV . Преди три години Ивайло Диманов отишъл на турне в Америка. Когато се върнал обаче, с изненада установил, че колата му трайно е зазидана в двора на блока. И няма откъде да я извади. "Тази кола е на майка ми, тя се води инвалид, щеше да им даде ключовете да я изкарат", каза Ивайло Диманов. Никой обаче не им казал нищо, категоричен е потърпевшият. Казва, че се обърнал към различни институции, но напразно. Автомобилът е зазидан във вътрешния двор вече три години. Според собственика му той е напълно изгнил и неизползваем така или иначе. От общината обясниха, че при тях жалби от собственика не са постъпвали, а проходът към вътрешния двор е бил реституиран и затова е бил зазидан. И още - че собственикът Ивайло Диманов и неговата майка са били уведомени, но не са пожелали да преместят зазидания автомобил. Засега колата остава арестувана вътре.