Регионални

15 септември 2018 21:00

Отворени врати в 35 сгради с висока културна стойност в София

България отбелязва Европейските дни на културното наследството заедно с 50 европейски държави. Тази година - под мотото "Изкуството да споделяме". За целта в София вратите си отварят 35 сгради с висока културна стойност. Организатори на проявата у на...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кой и как решава къде да има пешеходни пътеки в София?

17 June 2019 13:41

Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков” без да се съобразят с това, че могат да попаднат под гумите на автомобилите. Това разкрива „Нова телевизия“. Илиан Антонов се е заел да брои колко хора пресичат пътното платно, за да докаже, че на мястото е необходимо да бъде изградена пешеходна пътека. „Негласно целият квартал пресича на това място. Защото двата светофара, на които може да се пресече, са много далече един от друг – на 300 метра. Страшно много хора пресичат тук, защото има директен достъп до парк „Заимов”. Няма нито пешеходна пътека, нито светофар, които да са достатъчно близо до спирката на градския транспорт”, обясни той. Илиан многократно настоява на мястото да бъде положена маркировка, но няколко пъти получава отказ от Столична община. „Минималните критерии за разчертаване и обособяване на пешеходна пътека са през нея да преминават минимум 50 човека на час. Правени са преброявания. И при двата пъти не са отчетени такива бройки пешеходни преминавания”, обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция „Управление и анализ на трафика” към Столична община.

Фандъкова: Разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ трябва да завърши до края на август

17 June 2019 13:02

Нашите усилия са насочени към подобряване условията в училищата и детските градини, изтъква тя

50 припаднали в жегата на Задушница в София (снимки)

15 June 2019 18:22

Само до обяд в Спешна помощ са получени над 200 сигнала

Къде ще има ремонти през лятото в София?

15 June 2019 08:47

Ремонтите в София продължават и през лятото. Най-натовареният булевард, който ще бъде поетапно затварян за движение, е бул. "България". Ремонти ще има и на булевардите "Монтевидео", "Житница" и "Александър Малинов". В същото време вече приключват всички ремонти в централната градска част.

Представиха проект за музея "Георги Парцалев"

14 June 2019 17:10

Архитектурното решение предвижда създаване на голям културен център в град Левски

Творци от Брежани искат да възродят културните събития в селото

14 June 2019 10:13

Творци от Брежани искат да възродят културните събития в планинското село. Под мотото „Картина и стих” поетесата Снежана Стойнева представи новата си книга от стихове "Искам да живея като птица". Своя авторска изложба подреди и нейната дъщеря Славина Тануши. Писатели, художници и културни дейци от Благоевград се присъединиха към инициативата да се възроди духа на българските села.Вижте повече във видеото.

Верижна катастрофа в София, удариха се трамвай и коли

12 June 2019 17:35

Инцидентът е станал пред сградата на ДАНС

Приключи обновяването на Женския пазар в София

12 June 2019 17:23

Изцяло обновен е женският пазар в София - едно емблематично място за столицата, с над 140-годишна история. Близо 100 000 лева са инвестирани в мащабния ремонт, като очакванията на общината са мястото да стане още по-притегателно не само като пазар, но и като модерна зона за отмора.

Над 1000 нарушители са засекли камери в бус лентите в София само за 24 часа

12 June 2019 10:36

Локациите, на които се заснема, не са тайна

Инициативата на Столичната община „Визия за София“ започва широко обсъждане

11 June 2019 19:33

Инициативата на Столична община „Визия за София“ започва широко обсъждане на близо 70 специфични цели и над 450 мерки за развитието на града. През юни и юли целите и мерките ще бъдат обсъдени с гражданите на София чрез дигитална анкета, срещи на живо в различни части на София и представително социологическо изследване.