Регионални

17 септември 2018 11:52

Диспечерският център за управление на трафика в Пловдив отваря врати за ученици

На 19 и 20 септември т.г. НКЖИ, съвместно с Община Пловдив организират Дни на отворени врати за ученици и преподаватели в „Музея по железопътен моделизъм” и Център за управление на трафика в Пловдив, на бул. „Македония“ №2. Г...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Засаждат 14 000 дървета в новия парк на Пловдив

08 November 2018 16:29

Пловдивският административен съд даде зелена светлина за изграждането на мегапарк край Гребната база в Пловдив. Това стана, след като бе отхвърлена жалбата на местен активист, с която се искаше прекратяването на проекта. Решението на съда подлежи на обжалване в 14-дневен срок пред Върховния административен съд.  Плановете на община Пловдив са да се изгради огромен парк на площ от 655 декара между реките Марица и Първенецка в западната част на града. Амбициозният проект предвижда създав

​Измеренo e завишение на фините прахови частици в Пловдив

07 November 2018 07:17

Измеренo e завишение на фините прахови частици във въздуха в Пловдив, но са в допустимите норми, каза експертът от ИА по околната среда и водите в Пловдив Донка Караджова. Това е нормално за началото на зимния сезон, добави тя.

По-високи цени на такситата от днес в Пловдив

06 November 2018 16:22

Основните таксиметрови компании вдигнаха цените на тарифите от днес. Така началната такса вече е 99 стотинки, дневната тарифа е 82 стотинки на километър, а нощната - 92 стотинки на километър. Досега началната такса бе 90 стотинки, дневната тарифа бе 75 стотинки, а нощната - 85. Цената за престой остава 20 стотинки. Поскъпването на услугата е около 10 процента. Като основна причина за по-високите тарифи, превозвачите изтъкват увеличената цена на метана, който през последните дни е поскъпнал с 10

Забраняват със знак бирата в центъра на Пловдив след 22 часа

06 November 2018 07:00

Специален знак за забрана на пиенето на бира в центъра на Пловдив ще въведе местната община. Целта е да бъде спрян неприятният шум, който вдигат подпийнали младежки компании и с който събуждат жителите и гостите на квартал „Капана”. Това съобщи кметът на Пловдив Иван Тотев по време на посещението си в иновативното училище „Яне Сандански” в града. „Тъй като прекалено много станаха жалбите вече. Дори по наши наблюдения хората избягват и през деня

Пускат парното в Пловдив

05 November 2018 21:30

EVN Топлофикация започва поетапно подаване на топлинна енергия за всички свои битови и стопански клиенти считано от 6 ноември 2018 г. С оглед на понижаването на температурите и тенденция към застудяване и с цел осигуряване комфорта на своите клиенти, дружеството обявява началото на отоплителен сезон 2018/19 г. Компанията вече започна подаването на топлинна енергия към някои жилищни и стопански сгради в Пловдив, които бяха заявили това преди официалното начало на сезона. Пускането на отоплението ще се осъществи поетапно в следния ред, съобразен с нормативната уредба: - детски заведения - болнични заведения - училища и други учебни заведения - обществени и стопански сгради - жилищни сгради. За качествено пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това ще позволи ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела и по-качествено отопление, а едва след това може да започне регулиране степента на загряване. Дружеството призовава клиентите си да проверят индивидуалните разпределителни устройства (ИРУ) по радиаторите. В случай, че дисплеят на устройството е без показания да се обърнат към своя топлинен счетоводител. В случай, че през следващите дни температурите се повишат, модерните абонатни станции, с които разполагат всички сгради, захранвани с топлоенергия от EVN Топлофикация, ще се изключат автоматично. Това е възможно благодарение на инсталираните температурни датчици. По този начин дружеството повишава ефективността на работата на системата и позволява намаляване разходите на клиентите. EVN Топлофикация напомня, че централното топлоснабдяване е сред най-екологичните, комфортни и безопасни начини за отопление.

Зачестяват кражбите на велосипеди в Пловдив

04 November 2018 12:23

Униформените са задържали мъж, който за два месеца е откраднал над 30 велосипеда от различни места в града.

Автобусен шофьор почина в Пловдив

02 November 2018 14:08

Шофьор на автобус е починал в Пловдив. Сигналът е подаден в 11:20 часа днес (2 ноември). Нещастието с 58-годишния мъж се е случило пред супермаркет в ж.к. "Тракия". Задният капак на автобуса е открит отворен, най-вероятно водачът е спрял и слязъл да провери нещо, когато се е свлякъл на земята и е починал. В автобуса не е имало пътници. На местопроизшествието са се отзовали служители на Пето РУ. Подобен случай в Пловдив имаше и през месец май. Тогава 57-годишен водач на градски автобус по линия №93 почина зад волана на превозното средство. Мъжът получи инфаркт по време на движение, като автобусът навлезе в лентата за насрещно движение и се блъсна в мантинела.

Нова вакуумна машина събира отпадъците в Пловдив

31 October 2018 06:58

Почистването на централната градска зона в Пловдив вече се извършва с помощта на нова вакуумна машина. Повече за възможностите и предимствата на иновативната техника вижте в прякото включване на репортера ни от Пловдив Николай Райшинов.

Пожар избухна в склад за вторични суровини в кв. Столипиново в Пловдив

26 October 2018 19:14

Голям пожар в склад за вторични суровини се разразрази този следобед в пловдивския квартал Столипиново. Малко след 17 ч. на телефон 112 е получен сигнал за гъст черен дин, носещ се по улица „Ландос”.

​Трима души пострадаха при катастрофа в центъра на Пловдив

26 October 2018 11:00

Инцидентът е станал около 5 часа тази сутрин до Водната палата в града и на метри от река Марица. Колата се преобърнала, като преди това е отнесла мантинела и пътен знак. На тримата пътници е оказана медицинска помощ. Шофьорът на колата е тестван за алкохол, като пробата му е отрицателна. Причините за катастрофата тепърва ще се изясняват.