Култура

18 септември 2018 20:57

Боил Банов: Ще има повече пари за култура

Министърът на културата Боил Банов обеща повече финансови средства в тази сфера "Повече средства ще се заделят за култура. Пари за култура трябва да има и ще има“, заяви министърът пред Радио "Фокус"-Сливен, докато бе на посещен...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

НДК и Софийската опера и балет ще работят съвместно по събития на открито

22 April 2019 19:55

НДК и Софийската опера и балет ще работят по съвместни проекти за развитието на фестивалната култура и събитията на открито. Днес двете институции подписаха Меморандум за сътрудничество. Подпомагането при продажбата на билети и общите послания към културната публика също са сред акцентите в документа.

Прокурор: Елена Йончева да даде записа на "Ало, Банов съм", не само да приказва пред камерите

22 April 2019 16:06

Когато предостави каквото и да е било, може да се оценява дали е относимо, ново или не повтаря други данни, които ние сме събрали“, посочи временно изпълняващият ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Петров

Елена Йончева: Този път специализираната прокуратура трябва да разследва аферата “Ало, Банов”

22 April 2019 11:50

От документите по безспорен начин се установяват думите от записа, категорични са червените

За десета година: Фондация "Стоян Камбарев" отличи младите творци на България

17 April 2019 21:00

За десета година младите творци на България ще бъдат подкрепени от Фондация "Стоян Камбарев". Големият победител става ясен днес на официална церемония. Вижте повече подробности от прякото включване на Татяна Йорданова.

Акцентите в Стратегията за развитие на културата през следващите 10 години

17 April 2019 18:28

Първо обсъждане на Стратегията за развитие на културата през следващите 10 години. Творческата мобилност, защитата на интелектуалната собственост и съвременните форми на изразяване са сред приоритетите в документа. Днес експерти и ръководители на културни институти предложиха промени в частта, отнасяща се до нематериалното културно наследство и визуалните изкуства.

Ханът „Хаджи Николи“ във Велико Търново става културно средище

17 April 2019 09:20

Единственият запазен в автентичния си вид хан –този на „Хаджи Николи“ във Велико Търново, дело на майстор Кольо Фичето, в последните 9 години се е превърнал в културно средище. В него освен обичайната търговска част, са разположени още музеен комплекс и изложбени зали.

БСП обжалва решението на прокуратурата да не разследва Банов, вади нови документи

12 April 2019 15:04

"Очевидно е, че подготвят съдбата на "Ало, Банов съм" да е същата, каквато бе съдбата на "Ало, Ваньо", заяви Елена Йончева

Прокуратурата отказа да разследва културния министър за "Ало, Банов съм"

12 April 2019 11:35

На 11.04.2019 г. Специализираната прокуратура отказа да образува досъдебно производство по сигнали срещу министъра на културата Боил Банов поради липса на данни за извършено престъпление, съобщават от държавното обвинение. Цацаров се самосезира за "Ало, Банов съм" "Преписи от постановлението са изпратени на лицата, подали сигналите - Политическа партия „Българска социалистическа партия“, представлявана от Председателя на Националния съвет Корнелия Нинова, на народния представител Елена Йончева и на Григор Здравков", допълват от прокуратурата. „Ало, Банов е“ - на тази вечеря за тъпаци вече сме били Става въпрос за т.нар сигнал "Ало, Банов съм", оповестен от Елена Йончева, внесен в прокуратурата, а после и разширен след довнасяне на документи от вицепремиера Томислав Дончев. Разговорите "Ало, Банов съм" (ЕДНО КЪМ ЕДНО) В края на януари червената депутатка пусна запис, на който става въпрос за опрощаване - спред нея на 700 000 лв. неустойка на фирмата, ремонтираща Ларгото пред Министерския съвет. Според по-късно доуточнение на говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова - данните биха могли да говорят за безстопанственост. Изпълнител на ремонта на Ларгото е ДЗЗД "Антична Сердика", а водещата компания в обединението е "Пътища и мостове" ООД. Ремонтът на Ларгото бе по проект на оперативна програма "Регионално развитие 2007-2013", която се управлява от МРРБ. На 7 април обаче и втора съдебна инстанция - САС, отхвърли жалбата на Министерството на културата срещу изпълнителя на ремонта заради закъснение на изпълнението. Въпросният иск бе за 754 000 лв. към изпълнителя ДЗЗД "Антична Сердика". Той не само е отхвърлен, но и министерството е осъдено за заплати 48 000 съдебни разноски.

Проф. Лидия Върбанова за стратегическото управление и предприемачеството в изкуствата

10 April 2019 20:48

Нарекох дома на баща ми „Къща за творческо мислене проф. д-р Димитър Каменов“.

Спомени за културния живот между двете световни войни

04 April 2019 12:00

Мемоарната книга на Кирил Кръстев представя панорамна картина на културния живот в България между двете войни с интересни факти за най-видните творци и интелектуалци, дружества и редакции през този период. Публикуваме текста за Жорж Папазов от новото допълнено издание на „Ера“.