България

28 септември 2018 17:55

Борисов пред ООН: Против сме прекрояването на граници

Против сме прекрояването на граници, това не е решение. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на официалната си реч на 73-ата сесия на Общото събрание на ООН. По време на речта си той говори за действията на правоохранителните органи в борбата ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Борисов се срещна с управляващия Групата на Световната банка

18 July 2019 10:57

България и Групата на Световната банка имат устойчивото и дългогодишно партньорство, което днес продължаваме да развиваме, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с Управляващия и главен административен директор на Групата на Световната банка Шаолин Янг. В рамките на разговора в Министерския съвет премиерът Борисов изтъкна подкрепата на българското правителство за създаването на Център на Банката за споделени услуги в София. Министър-председателят Борисов отбеляза предимствата, които открояват страната ни и я превръщат в привлекателна дестинация за институции от ранга на Световната банка - стратегическото местоположение, стабилната политическа и икономическа среда, наличието на висококвалифицирана работна ръка, много добрата инфраструктура. Премиерът Борисов изрази увереност, че установяването на Центъра за споделени услуги у нас ще има положително влияние за българската икономика. По думите му това ще надгради потенциала в сектори с висока добавена стойност и ще осигури работни места за високотехнологични специалисти. В допълнение, присъствието на авторитетна организация в лицето на Световната банка в България ще издигне допълнително престижа на страната ни пред международната инвеститорска общност като атрактивна дестинация за бизнес и инвестиции. През април тази година Министерският съвет одобри Споразумението между българското правителство и Световната банка създаването на неин център в София за споделени услуги. След като беше подписано във Вашингтон и ратифицирано от Народното събрание, Споразумението вече е в сила. Центърът в София ще осигури възможност за непрекъсваемост на дейностите по предоставяне на услуги в областта на информационните технологии, финансовия мениджмънт и управлението на човешките ресурси. Предвижда се в него да бъдат ангажирани голям брой IT специалисти и други висококвалифицирани и мотивирани експерти, които ще заменят и разширят услугите, предоставяни от централата на Световната банка, и ще бъдат ангажирани с разработването на продукти с висока добавена стойност. Реализацията на проекта ще се осъществява поетапно. Началната фаза стартира през настоящия месец юли, а пълният капацитет от над 300 заети места се планира да бъде достигнат в петгодишен срок.

Рашидов не изключва в даден момент Борисов да се оттегли от лидерството в ГЕРБ

14 July 2019 11:40

Депутатът от ГЕРБ и председател на Комисията по култура в парламента Вежди Рашидов коментира в "Денят започва с Георги Любенов", че очаква в някакъв момент Бойко Борисов да се оттегли от лидерската позиция в партията. Според Рашидов, Борисов може да постъпи както Ахмед Доган, който стана почетен председател на ДПС. Цялото интервю вижте във видеото.

Бойко Борисов разговаря със сръбския премиер Ана Бърнабич

09 July 2019 07:09

Ден, след като българското външно министерство привика посланика на Сърбия у нас заради реплики на сръбския външен министър Ивица Дачич по отношение на позицията на премиера Бойко Борисов за статута на Косово, на срещата на върха на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа в Сараево, българският министър-председател разговаря по темата със сръбския си колега Ана Бърнабич.

Борисов към Ердоган: Мирът и диалогът са най-добрите дипломати

08 July 2019 21:38

Двамата лидери обсъдиха задълбочаването на двустранното сътрудничество

Борисов: Без милост, иначе ГЕРБ изчезва

07 July 2019 14:42

Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да я има. Това каза лидерът на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов по време на Национално събрание на партията, цитиран от „Фокус“. „Ключовата дума е справедливост. Ключовата дума е важна, защото хората ни гледат“, заяви Борисов. Той отбеляза, че докато в БСП този, който беше обвинен за купуване на гласове в Асеновград го правят член на Изпълнителното бюро на партията, ГЕРБ при спечелени избори не оттегля от дневния ред темата за промени. „Колкото и да ни боли, считам, че това е по-правилно. А мен ме боли най-много“, отбеляза Борисов. „Помните ли на миналата конференция ви говорех за сини и червени лампички - вие не ме разбрахте. Не ме разбраха и тези с къщите за гости. Не ме разбраха и други. Не ме разбраха и в Пловдив - въпросният кмет. Няма да има милост за никого, защото иначе партията няма да съществува. Ние можем и ни избраха на времето и така масово до ден днешен гласуваха, защото първо бяхме добри полицаи и давахме справедливост на хората. Сега трябва да бъдем същите”, посочи Борисов като уточни, че сивата икономика в страната всяка година се изсветлява. „В битката с контрабандата на цигари в България стана световно име как да се прави. БВП на страната нарасна и тази година ще отидем на 116 – 120 млрд. Затова си позволяваме да вдигаме и доходите – учителски заплати, отбрана”, каза още той.

Скандалът със Сърбия: Борисов коментира, Харадинай благодари 

07 July 2019 11:47

В понеделник ще бъде извикан сръбският посланик в българското външно министерство

Борисов не вижда драма в подкрепа си за Станишев

05 July 2019 20:42

Премиерът Бойко Борисов не вижда драма в изразената от него подкрепа за лидера на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев за председател на Европарламента, предаде БНР. Помолен да коментира острия отзвук в БСП на тази позиция, Борисов направи сравнение с поведението на холандския си колега Марк Рюте, който е подкрепил кандидатурата на Франс Тимерманс за председател на Еврокомисията, въпреки че и те са от различна партия: "Станишев е лидерът на ПЕС, избрали са го цяла Европа, европейските социалисти, за лидер. Аз не съм гласувал за Станишев, аз съм го побеждавал на избори, но сме запазили нормално европейско поведение. Къде е драмата? И той ми казва едно "Благодаря".

Според Борисов европейската перспектива на Западните Балкани няма алтернатива

05 July 2019 18:31

В полския град Познан премиерът Бойко Борисов участва в Срещата на върха на инициативата „Берлински процес". Пред държавните и правителствени ръководители от балканските страни и колегите им от Германия, Великобритания, Полша, Австрия, Италия и върховният представител по външна политика на Европейския съюз Федерика Могерини, бъргарският министър-председател заяви, че ключовата дума трябва да бъди доверие и че за това трябва да се работи.

Борисов ще участва в Срещата на върха на инициативата „Берлински процес“ в Познан

04 July 2019 15:12

Участници в процеса са Сърбия, Република Северна Македония, Босна и Херцеговина, Черна гора, Косово и Албания, и държави членки на ЕС – Полша, Великобритания, Германия, Франция, Австрия, Италия, България, Хърватия и Словения

Борисов пред министрите: Сивата икономика намалява, България е стабилна (ВИДЕО)

03 July 2019 11:15

"Усилията на НАП доведоха до намаляване с 5 млрд. лв. на касовите наличности във фирмите, както и кампаниите за заплатите в плик", коментира премиерът