България

01 октомври 2018 17:43

София отново е домакин на среща "16 плюс 1" на 20 октомври

Форумът ще премине под мотото „Глобално мислене, действия на местно ниво“...

източник: epicenter.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Китай иска да задълбочи икономическите връзки с Централна и Източна Европа

16 October 2018 18:45

Китай иска да засили сътрудничеството си с Централна и Източна Европа, където вече финансира редица проекти в рамките на стремежа си към по-голямо глобално влияние, съобщава Асошиейтед прес, цитирайки министър от китайското правителство.

Отбелязват китайския празник "Средата на есента" в ЮЗУ

11 October 2018 07:03

Традиционния китайски празник „Средата на есента" ще отбележи Филологическият факултет към Югозападния университет „Неофит Рилски" в Благоевград.

Лиляна Павлова обсъди провеждането на втора среща от формата „16+1“ с китайска делегация

26 September 2018 17:03

Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС се срещна със заместник-генералния директор на дирекция “Европа” в МВнР на Китай и заместник-генерален секретар на Секретариата на “16+1” Лу Шан

Китай осигурява стипендии за петима студенти от област Бургас

21 September 2018 16:52

Стипендиите на петима студенти от Бургаска област, които решат да учат в един от общо 106-е университета в китайската провинция Съчуан, ще бъдат осигурени от китайска страна. Това съобщи днес в Бургас заместник-губернаторът на провинция Съчуан Уан Нинг.

Подготвяме кампания за привличане на туристи от Китай

21 September 2018 16:20

Официалният туристически портал на България ще бъде достъпен и на китайски език

Софийска област и китайската провинция Хубей ще си сътрудничат

19 September 2018 22:10

Софийска област и китайската провинция Хубей ще си сътрудничат,според меморандум, който подписаха областния управител Илиан Тодоров и зам.-председателят на Комитета на Китайската народна политическа конференция Хуминг Ма.

ЕС премахва ограниченията пред вноса на слънчеви панели от Китай

04 September 2018 07:14

Европейският съюз (EС) ще преустанови продължаващите пет години ограничения за внос на слънчеви панели от Китай. Според официални представители на Брюксел ЕС и Китай ще увеличат търговското си сътрудничество поради протекционистичните действия на Съединените щати, предаде БГНЕС. Еврокомисията предполага, че решението ще помогне за реализиране на целите на Блока за използване на възобновяеми енергийни източници и отхвърли искането от страна на европейската слънчева индустрия да преразгледа решен

Китай подкрепя проекти у нас за близо 300 млн. евро

31 August 2018 16:09

Те са в областта на транспорта, възобновяемите източници, строителство, промишленост

Гърция и Китай подписаха меморандум за мегатранспортен проект

28 August 2018 20:22

Гърция и Китай подписаха споразумение за съвместно участие в китайски транспортен мегапроект. В рамките на следващите 5 години се предвижда сътрудничество в редица области, сред които туризъм, технологии, спорт и други. Проектът „Един пояс, един път“ е част от амбициозен икономически план на Китай, а Гърция е първата балканска държава, която се включва в него.

Китайска делегация провери как се съхранява оборудването за АЕЦ "Белене"

28 August 2018 14:34

Представители на Китайската национална енергийна администрация (NEA) посетиха днес площадката на АЕЦ "Белене", за да се запознаят на място с доставеното оборудване за централата, съобщи пресцентърът на Министерството на енергетиката. В делегацията, която е на работна визита в България, участват и представители на Китайската национална ядрена корпорация (CNNC), Китайската ядрена енергийна корпорация (CGN) и Държавната корпорация за ядрени енергийни технологии (SNPTC). Посещението е ед