България

04 октомври 2018 06:45

Съдът ще заседава по делото срещу Петър Москов за турските ваксини

Специализираният съд ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов за сделката с турските ваксини. Очаква се днес в съдебната зала да бъдат разпитани бивши министри от кабинета ,,Борисов 2"....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Петър Москов с нов десен проект. Готов е да си партнира с Патриоти, но без „Атака”

11 December 2018 09:55

Според него повечето проблеми у нас в момента са с един корен – липсата на силна държава

Ексшефка на Агенцията по лекарствата за делото "Москов": Турските ваксини са забранени

10 December 2018 18:13

Догодина разпитват премиера Бойко Борисов, бившата вицепремиерка Меглена Кунева и още над 20 души

Поредно заседание по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

26 November 2018 07:35

Поредно заседание в Специализирания съд по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов. Очаква се днес да бъдат разпитани министри от кабинета "Борисов" 2.

Спецсъдът ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

31 October 2018 06:05

Специализираният съд ще заседава по делото срещу бившия здравен министър Петър Москов за сделката с турските ваксини. Очаква се днес в съдебната зала да бъдат разпитани служители на държавната компания производител "Бул Био".

Д-р Москов за предложените здравни реформи: Отказ от държавна политика в сектора

11 October 2018 18:37

Мисля, че това, което се предлага от управляващите в момента е лош ход, декларация за отказ от държавна политика в сектора. Това заяви в студиото на „Още от деня“ бившия здравен министър д-р Петър Москов. Той заяви, че политическата алтернатива в момента е „патриотична, консервативна десница“.

Министри от кабинета Борисов 2 с показания по делото срещу Петър Москов

04 October 2018 15:20

Бивши и настоящи министри дават показания по делото срещу Петър Москов. Той е подсъдим за сключването на договор за ваксини, съобши БТА. Днес се проведе второто заседание по делото в Специализирания наказателен съд. Теменужка Петкова, Румяна Бъчварова, Николай Ненчев и Ивайло Калфин обясняваха днес процедурата за вземане на решения на подпис от кабинета, предаде БТА.По думите на Бъчварова - тогава вицепремиер, а сега началник кабинет - всяко правителство приема доста такива решения. Понякога това ставало и на оперативни заседания. Принципът всеки път е еднакъв - експерти подготвят и оглеждат документацията. След това тя минава и през главния секретар Теменужка Петкова заяви на свой ред пред медиите, че тези материали се четат от самите министри и след това се подписват. Ивайло Калфин беше категоричен, че натиск за договора за ваксините не е имало. Показания пред съда ще дават бившият вицепремиер Меглена Кунева и премиерът тогава и сега Бойко Борисов. Не всички обаче ще бъдат разпитвани в съда. {cbrelatedarticle count="2" /}  Остават за разпит още около 80 човека. Москов и бившия му заместник Адам Персенски са подсъдими за договора, сключен за доставка на ваксините "Пентаксим", "Еувакс Б" и "Тетадиф". Обвинението твърди, че щетата за бюджета е над 300 млн.лева.

Петър Москов създава консервативна десница

13 September 2018 10:03

Бившият здравен министър Петър Москов ще създава консервативна десница. Той подкрепи вицепремиера Валери Симеонов и посочи, че за него консервативно-патриотичната десница е алтернатива и смислено политическо бъдеще на България. "Харесвам хъса и енергията на Валери Симеонов. В него виждам енергия за промяна без да съм съгласен с голяма част от нещата, които иска да направи. В голяма част от членовете на мнозинството виждам желание да мине времето", каза Москов в интервю за bTV. По дум

Тръгна делото срещу бившия здравен министър Петър Москов

12 September 2018 15:21

Тръгна делото срещу Петър Москов и още няколко човека, обвинени за сделката с ваксините Еувакс и Пентаксим. Процесът ще върви по съкратена процедура и няма да бъдат разпитвани всички свидетели. Те са над 200 и сред тях са Ангел Кунчев и Тодор Кантарджиев. Има и такива със защитена самоличност.

Делото срещу Петър Москов тръгва по същество

12 September 2018 07:04

Делото срещу бившия здравен министър Петър Москов и неговия заместник Адам Персенски започва по същество в Специализирания съд.