Регионални

06 октомври 2018 09:00

Учители от област Враца се явиха на изпит за по-висока квалификация

Учители от цялата област, членове на Конфедерация на труда „Подкрепа”, се явиха вчера на изпит за придобиване на пета и четвърта професионално-квалификационни степени. Преподавателите от Департамент за информация и усъвършенстване на учители „ Св. Кл...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Благотворителен базар в помощ на бездомни животни организират във Враца

16 December 2018 13:00

Благотворителен Коледен базар "Помогни на бездомниче" организират във Враца. За поредна година организацията Hope for animals ще имат възможност да съберат средства за каузата си през декември. Приятелите на бездомните животни са организирали свой щанд в Търговски комплекс„ Суми“.

Общностният център във Враца посрещна гости от УНИЦЕФ

15 December 2018 10:45

На официална визита в Общностния център за деца и семейства - Враца, който реализира услуги за ранно детско развитие, бяха представители на офиса на УНИЦЕФ у нас и Холи Хикс-Смол, международен консултант от САЩ. Поводът за посещението е реализирането на съвместен План за изпълнение националната програмата, свързана с гарантиране правата и благосъстоянието на децата в България през периода 2018-2020 г.

Благотворителен базар в помощ на бездомни животни ще работи във Враца

13 December 2018 15:30

Благотворителен Коледен базар „Помогни на бездомниче“ организират във Враца. За поредна година организацията Hope for animals ще имат възможност да съберат средства за каузата си през декември. Приятелите на бездомните животни са организирали свой щанд в Търговски комплекс„ Суми“. Може да помогнете на изпадналите в беда и без подслон животни, като закупите календари, сувенири и други интересни предмети за подарък на вашите близки и приятели. „Не

Започна кампания на дарителски фонд за зони за четене в училищата на Враца

13 December 2018 12:30

„Подобни инициативи правят напълно възможна идеята във всяко едно училище в община Враца да има кътове за книги. Именно с такива малки стъпки, ще създадем култура на четене сред подрастващите. Благодаря на всички присъстващи, които подкрепят инициативата. Вярвам, че само ако сме обединени, ще бъдем полезни на обществото“ – заяви кметът Калин Каменов по време на събитието на Обществения дарителски фонд за обособяване на зони за четене във всяко училище в общината.

Във Враца дискутираха работата с деца със специални образователни потребности

13 December 2018 11:30

„Всяко дете се нуждае от подкрепа и с всяко дете трябва да се работи индивидуално, за да имаме положителни резултати. Сигурна съм, че използвайки нови и различни методики, ще се постигне по-голям успех в работата ви с подрастващите“. Това каза в приветствието си към присъстващите на кръгла маса по проект „Равни възможности за децата на Враца“зам.-кметът Петя Долапчиева. От името на кмета Калин Каменов тя поздрави участниците в дискусията и пожела ползотворна работа на всички експерти.

Борецът Кирил Милов е Спортист №1 на Враца за 2018 г.

13 December 2018 10:15

Състезателят от Спортен клуб по борба Кирил Митов бе избран за Спортист № 1 на Враца за тази година. Той е втори в класацията на световното първенство по борба в Будапеща, осми на Европейско първенство за младежи в Истанбул, трети от Международния турнир ,,Никола Петров” в София. Кирил Милов завоюва първо място на Международния турнир ,,Йоан Курнарин” в Букурещ, трето място от Международен турнир ,,Петко Сираков-Иван Илиев“ в Русе и пето място в Държавния личен и отборен шампионат в Ловеч.На пищна церемония снощи във Враца, почетната статуетка и плакет за треньорът му, Юлиян Димитров, връчиха председателят на клуба по борба „Ботев - 93“, Вангел Вангелов и футболиста на „Ботев“ Враца, Валери Божинов.В първата тройка се наредиха и Йоан Димитров от СК по борба „Ботев - 93“, с треньор Димитър Найденов и неговият съотборник Стоян Кубратов, с треньор Ангел Петров.

Областният информационен център във Враца отчете дейността си за 2018 година

13 December 2018 09:33

ОИЦ – Враца и управленския екип на проекта по който е създаден центъра отчетоха и успешното завършване на проекта. Областният център ще продължи дейността си чрез подписването на нов договор между община Враца и Оперативна програма „Добро управление“. Приключенията успешно проект надгражда изпълнения чрез Оперативна програма „Техническа помощ” проект № BG 161PO002-3.3.02-0025 „Изграждане и функциониране на Областен информационен център във Враца”. Услугите, които предоставя ОИЦ - Враца са информационни, логистични, експертни и комуникационни. Информационните центрове са свързани помежду си, както и с Централно координационно звено чрез Интернет връзка, позволяваща достъп до компютърната мрежа и единния уеб-сайт www.eufunds.bg.

Допълнителни пунктове ще издават карти за пътуване на пенсионери във Враца

12 December 2018 15:00

На 31 декември 2018 година изтича срокът на картите за преференциално пътуване, издадени през 2016 и 2017 година, съобщават от Общината във Враца. В тази връзка, дружеството „Тролейбусен транспорт“ е създало организация за допълнителни пунктове, където да се издават подобни карти, като единият се намира на спирката на площад „Македония“, а другият е в стая №21 - в сградата на местната администрация. Условията за издаването на документа са непроменени, а срокът на новите карти е до 31 декември 2019 година.

В Клуба на културните дейци на Враца дегустираха младо вино

11 December 2018 13:40

За поредна година Клуб на дейците на културата във Враца проведе Дегустация на младо вино. Проявата е продължение на традицията в дългогодишната история на клуба, създаден през 1961-ва година. За тазгодишната дегустация бяха представени 20 бутилки вино - домашно производство. Качествата на винените елексири бяха оценявани от компетентно професионално жури – инж. Петя Янчик и Димитрана Захариева. Двете дами са преподаватели в Професионална гимназия по търговия и ресторантьорство - Враца.

Манолова иска среща с образователния министър

11 December 2018 12:40

Омбудсманът Мая Манолова ще поиска среща с министъра на образованието и науката Красимир Вълчев заради срочните договори на учители, съобщи БНР.  Според проверка на регионалната станция на БНР в Хасково всеки десети учител в областта е със срочен договор като от 1002-ма педагози 114 са на срочни договори. Според омбудсмана това е нарушение на трудовото законодателство. Аз ще поискам своевременно среща с министъра на образованието, за да поставя този проблем, който засега е установен в община Хасково, който може би съществува и на други места и който се изразява в нарушение от страна на директорите на училища на трудовото законодателство, заяви пред БНР Манолова. {cbrelatedarticle count="2" /}  Подобна практика не е чужда за директорите в цялата страна като освен обективни причини, често се случва това да се прави с цел спестяване на бюджет, тъй като обикновено на учителите със срочен договор не се плащат заплати през лятото, а според някои педагози по този начин се прави опит да бъдат държани в подчинение, за да им бъде преподписан договора.Мая МаноловаКрасимир Вълчевучителизаплати