Регионални

08 октомври 2018 14:15

Ученици от берковското Първо училище снимат филм

От няколко дни Берковица е филмова площадка. Учениците от филмовия клуб в Първо училище - Берковица снимат филм за неравенството. Той ще стане част от по-голям филм, като останалите кратки филми ще са на ученици от Италия, Испания, Полша и Турц...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

На 24 май в Априловската гимназия

24 May 2019 10:24

Един от българските духовни центрове през Възраждането е Габрово. Разположен в полите на Стара планина, той се превръща в люлка на българското светско образование. С дарения на родолюбиви габровци, през 1835 г. там е открито първото българско светско училище, наследник на което е Априловската гимназия. Как там посрещат празника - вижте повече от прякото включване на Ралица Маринова.

Първа Софийска девическа гимназия на 140 години

24 May 2019 10:14

Точно преди 140 години е основана една емблематична гимназия, започнала своя път като Първата Софийска девическа гимназия. Това е столичното 7-мо училище "Свети Седмочисленици". Вижте историята му накратко в репортажа на Весела Петрова.

Петима художници откриха изложба в Берковица

22 May 2019 11:00

На 21 май в Градската художествена галерия „Отец Паисий“ – Берковица, бе открита изложба на картини от пленера „Берковска пролет 2019“. Във форума участваха петима художници – Христо Михайлов, Валентин Герасимов, Петър Бабачев, Красимира Георгиева и Димитринка Димитрова, съобщават от общинската пресслужба.

И в Берковица ще има безплатен достъп до безжичен WiFi на обществени места

20 May 2019 16:00

Община Берковица е сред 176-те български общини, които ще получат ваучери за безжичен интернет на обществени места. Европейската комисия обяви резултатите от втората покана за представяне на предложения по инициативата WiFi4EU, която се проведе от 4 до 5 април.

Младежи спечелиха състезание с платформа за намиране на стаж

19 May 2019 08:47

Преди 2 месеца ви разказахме за ученици от Софийската математическа гимназия, които са създали стажантска платформа за намиране на работен стаж в бизнеса. С проекта си младежите спечелиха състезание, което им осигури обучение в Словения през юни. В средата на септември отново там ще представят страната ни на състезание по предприемачество

Мъж от берковско село е в ареста, поддал фалшив сигнал на 112

16 May 2019 11:15

На 15-ти май, около 02:10 ч. в РУ - Берковица от оператор на ЕЕН 112 е получен сигнал от С. К. /24 год./ от с. Боровци, община Берковица за възникнала злополука. Сигналът е посетен на място от служители на Районното управление. Установено е, че сигналът е недействителен. Извършителят С. К. е доведен в РУ - Берковица, където е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР заради използване в повикването на неверни и заблуждаващи данни. Същият прави самопризнания относно авторството на деянието. Образувано е досъдебно производство. По случая продължава работа РУ - Берковица.

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от наркодилъри

14 May 2019 20:41

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога. Безпокойството им ескалира, след като деца от елитно училище намериха пакетчета с марихуана в двора и станаха обект на преследване и агресия. Днес районният съд в Пловдив остави в ареста младеж задържан за притежание на намерените наркотици.

Етнографски музей-Берковица е най-посещаваният туристически обект за месец април

14 May 2019 12:30

Най-посещаваният туристически обект за месец април от потребителите на мобилното приложение i Love Bulgaria е Етнографският музей в гр. Берковица, съобщават от общинската пресслужба.Приложението е официалният туристически гид на България. Музеят за първи път не само е победител в класацията, но и за първи път влиза и в топ 10 изобщо. Етнографският музей на Берковица представя материалната и духовна култура на града и региона. В различните колекции на музея посетителите могат да видят експонати от берковска керамика, чипровски килими, каракачански костюми, градски рокли от 20-те години на ХІХ в. Представени са и характерните за региона занаяти.

Ученик от Русе украси общежитие със стенописи

13 May 2019 06:45

Възпитаник на училището по изкуствата украси със стенописи средношколското общежие в Русе. Пейзажите се намират на стени, които в миналото са били тъмни и мрачни. Сега картините радват не само учениците, но и всички гости и възпитатели в сградата.

Училищата в Дупница предлагат нови специалности

11 May 2019 09:40

Учебните заведения с прием след 7. клас в Дупница и през следващата учебна година ще предлагат специалности, за които е предвидено дуална форма на обучение. Машинен техник за химическата и хранително-вкусовата промишленост и Оператор в производството на облекло са сред професиите, които ще се усвояват паралелно с практически умения.