Образование и семейство

09 октомври 2018 18:30

2/3 от родителите някога са прилагали телесни наказания и други травмиращи практики към децата си

Приблизително около 2/3 от родителите някога са прилагали телесни наказания и други травмиращи практики към децата си, като изолация в стая, ненамеса при опасност от нараняване и причиняване на дискомфорт чрез стоене в неудобна поза. Общо 88% от р...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Ромските деца у нас - най-силно изложени на риск от експлоатация

08 April 2019 18:26

Децата от ромската общност в България са най-силно изложени на рискове от експлоатация. Това показват наблюденията на специалния докладчик на ООН Мод де Бор-Букикио, която в продължение на осем дни обикаля страната. Докладът й ще бъде готов през март догодина.

Увеличения на престъпленията, извършени от непълнолетни, отчете МВР

29 March 2019 20:27

Увеличение на престъпленията, извършени от деца, регистрира МВР за миналата година. Най-честите нарушения на малолетни и непълнолетни са свързани с наркотиците, отчетоха от полицията. С около 6% е увеличението на детската престъпност за 2017 г.

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено жесток начин

27 March 2019 15:46

Варненски осмокласник получи 7 години затвор за убийство по особено мъчителен начин и с особена жестокост на бездомник, извършено в съучастие с непълнолетен и по хулигански подбуди, съобщиха от прокуратурата във Варна.

160 деца, жертви на насилие, са преминали през центъра за закрила в Монтана

22 March 2019 16:20

160 деца, жертви и свидетели на насилие са преминали през център "Закрила" в Монтана за 3 години. Това съобщи пред журналисти ръководителят Илина Гечовска. Досега в Синята стая са изслушани деца, жертви на сексуално насилие. Най - малкото е 4- годишно дете, станало свидетел на насилие и неглижирано от семейството си, а най- голямото дете е на 16 години.

 Десетокласничка намушка съученичка в Пловдив

14 March 2019 17:42

Пострадалата е настанена в болница с порезна рана в гърба

Младен Маринов: Физическата охрана в училищата не е решение на проблема с агресията сред учениците

14 March 2019 16:52

Полицаят не е съдия. Той не може да решава спорове, той дава разпореждания и опазва обществения ред. Не смятам, че е редно в училище да има полицаи, коментира министърът на вътрешните работи

Експерти: Има правила и техники при насилие между деца, нужно е обучение

14 March 2019 08:33

При случай на дете със специални образователни потребности, което влиза в конфликт с другите деца, трябва да се направи оценка на риска, смята Ева Жечева

Случай на агресия в училище в Ловеч

13 March 2019 12:10

Нов клип с агресия в училище се появи в социалните мрежи. Скандалните кадри са от Ловеч. На видеото се вижда как педагог се опитва да преустанови бой между две момичета, като нанася удари на едно от децата. Случаят е от петък миналата седмица и станал в основно училище „Св. Св. Кирил и Методий", но видеото е разпространено в социалните мрежи вчера.

Увеличава се детската престъпност в България

11 March 2019 08:45

Ръст на детската престъпност през 2018 година, показва статистиката на МВР. Какви са най-честите престъпления, извършени от деца и на каква възраст са те, коментират журналистите Паулина Найденова и Маргарита Петкова и психологът Иван Игов в Сутрешния блок на БНТ. Повече вижте във видеото:

Системен рекет, тормоз и побоища над младежи в Плевен

07 March 2019 10:47

Заради "събиране на такса "Спокойствие", една от жертвите е заплашвана с боксове и хладно оръжие