Здраве

10 октомври 2018 09:48

Здравното министерство отпуска 5 млн. лв. за обновяване на хемодиализната мрежа

Основният приоритет при разпределението на средствата, които Министерството на здравеопазването получи с Постановление на Министерския съвет в края на септември, е обновяването на хемодиализната мрежа в страната, съобщиха от здравното ведомство. От 8...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Д-р Адил Кадъм и д-р Димитър Стаматов: И вторият ни протест не даде резултати

24 April 2019 08:18

Медиците от педиатричната болница "Проф. д-р Иван Митев" вчера отново протестираха с искане лечебното заведение да получи специален статут. Според тях по този начин финансирането няма да зависи само от НЗОК и клиничните пътеки. Екипът настоява също да отпаднат лимитите и да се увеличат заплатите.Гости в сутрешния блок на БНТ бяха д-р Адил Кадъм и д-р Димитър Стаматов.

Община Берковица закупи нова операционна лампа за общинската болница

16 April 2019 12:00

Болницата в Берковица се сдоби с нова операционна лампа за нуждите на Хирургично и Акушеро-гинекологично отделение. Оборудването е на стойност 12 996 лв. с ДДС, закупено с целеви средства на общината. Операционната лампа вече е монтирана и работи, съобщават от общинската пресслужба.

Онкологичният център в Пловдив с отличие за най-добра болница

07 April 2019 08:54

В навечерието на международния ден на здравето - 7 април комплексният онкологичен център в Пловдив беше определен за най-доброто лечебно заведение у нас в специалност "Онкология". Това показват резултатите от нова национална класация, в която болниците бяха оценявани в седем ключови направления. Инициатор на допитването е Българската болнична асоциация.

Последно поколение томограф заработва от понеделник във ВМА

04 April 2019 22:55

Последно поколение ядрено-магнитен резонанс ще заработи от понеделник във Военно-медицинската академия в София. Високият клас томограф осигурява изключително качествени изображения, чрез които се откриват тумори, невидими за ехографа. Модерният апарат има и система за ранна диагностика на карцином на простатата.

Откриха новото отделение по ортопедия в Русе

18 March 2019 16:21

Новото отделение по ортопедия и травматология в университетската болница „Медика“ в Русе бе официалто открито и осветено днес.

Безплатни прегледи на бъбречни заболявания в "Света Марина" във Варна

06 March 2019 14:37

Във връзка със Световния ден на бъбречните заболявания на 14 и 15 март в УМБАЛ "Света Марина" във Варна ще се проведат безплатни прегледи.

Млади лекари от София ще се обучават в чужбина

05 March 2019 21:54

Млади лекари от София ще се обучават в болници в чужбина. Разходите ще се поемат от специален фонд на Столичната лекарска колегия и болниците, които ги изпращат. Двама вече са на обучение в Швейцария. Подписан е и договор с най-високотехнологичната болница в Израел.

ВМА-Пловдив отбелязва 130 години от създаването си

26 February 2019 13:51

Най-старата военна болница в България – МБАЛ-Пловдив към ВМА, отпразнува 130 години от създаването си. Празникът ѝ уважиха ръководството на ВМА, началникът на отбраната, представители на Министерство на отбраната и на Президентството на Република България, на община Пловдив, командири на военни формирования и други официални гости.

Повреда в оборудването спря планираните операции в УМБАЛ "Св. Иван Рилски"

16 February 2019 15:52

Повреда в специализираното оборудване осуети планираните за днес сложни операции на артериовенозни малформации в Клиниката по неврохирургия на УМБАЛ "Св. Иван Рилски", съобщиха от пресцентъра на здравното заведение.

Саксонска принцеса дарява болнични легла за старозагорската УМБАЛ „Проф.др. Стоян Киркович“

11 February 2019 02:44

Саксонската принцеса Теофана фон Саксен ще направи дарение за УМБАЛ „Проф.др. Стоян Киркович“ – Стара Загора. Това съобщиха от лечебното заведение. Тя  ще дари 20 болнични ле...