Здраве

10 октомври 2018 12:35

Три лечебни заведения са определени за университетски болници

Правителството определи три лечебни заведения за университетски болници за срока на новата им акредитационна оценка. Това са „Университетска многопрофилна болница за активно лечение - проф. д-р Стоян Киркович“ АД – Стара Загора, &b...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Започна лечението на деца със спинална мускулна атрофия у нас

12 June 2019 20:38

За първи път у нас екип на „Александровска“ болница приложи иновативна терапия за лечение на спинална мускулна атрофия. Първият пациент, който получи доза от скъпо струващото лекарство, спиращо развитието на болестта, е момче на 15 години.

Трансплантолозите от ВМА с операционни зали от световна класа

10 June 2019 13:13

В операционни зали от световна класа оперират от днес трансплантолозите от Военномедицинска академия. След няколкомесечен ремонт проф. д-р Никола Владов и екипът му от Клиниката по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология влязоха в напълно обновени, ултрамодерни зали, оборудвани с най-съвременна апаратура.

Безплатни прегледи за страдащи от главоболие ще се проведат в болница „Св. Наум“

02 June 2019 16:29

Безплатни прегледи за пациенти с главоболие ще се проведат в столичната УМБАЛНП „Св. Наум“ от 3 до 7 юни т.г. Те се организират от Клиниката по невродегенеративни и периферно-нервни заболявания и Българското дружество по главоболие и болка, по инициатива на неговия председател акад. Иван Миланов. Това съобщиха от столичното заведение.

Специалистите от "Пирогов" прегледаха близо 400 деца от Кърджали

01 June 2019 15:58

Близо 400 деца от Кърджали и областта прегледаха пироговските специалисти в рамките на Национална програма „Детско здраве - Пирогов”, съобщават от лечебното заведение.

Обновиха клиника във варненската многопрофилна болница

01 June 2019 10:33

Неврохирургичната клиника във Варненската болница "Св. Анна", която е основана преди повече от 60 години, беше изцяло обновена. Вложените средства са 550 000 лева. Годишно там се лекуват над 1200 души. Ремонтите досега са били предимно козметични, а последният, който е правен в клиниката, е отпреди 20 години.

В "Пирогов" спасяват македонче, пострадало от токов удар в родината си

26 May 2019 15:41

Момчето е ударено от волтова дъга на жп гара Трубарево

Болницата в Разлог се сдоби с две нови линейки

25 May 2019 08:53

Две линейки получи Многопрофилната болница за активно лечение в град Разлог. Новите автомобили са доставени от Германия и ще обслужват пациенти от 4 общини в региона, с тях ще се подобри качеството при транспортиране на пациентите. Дарението е от РОТАРИ клуб Разлог и е на стойност над 50 000 евро.

Здравният министър откри ново родилно отделение в болницата в Стара Загора

20 May 2019 19:18

Здравният министър Кирил Ананиев откри нов акушеро-гинекологичен комплекс в старозагорската университетска болница "Професор доктор Стоян Киркович". Новото отделение е оборудвано с най-модерна медицинска техника по европейски стандарт. Здравният министър коментира заплатите на медиците и цените на клиничните пътеки за общинските болници.

Откриха подписка срещу преместването на хемодиализата в Александровска болница

18 May 2019 08:52

Пациенти с бъбречни заболявания откриха с подписка срещу намеренията за преместване на клиниката по хемодиализа на болница "Свети Иван Рилски" в Александровска болница. Те са сигнализирали институциите с писмо и понеже още нямат официален отговор, обявиха готовност за протести.

Първата солна стая заработи в Кюстендил

27 April 2019 10:23

Първата солна стая отвори врати в Кюстендил. Тя се намира в Специализираната болница за рехабилитация. Лекари казаха, че интересът на пациенти към солната терапия нараства с всеки изминал ден.