Регионални

11 октомври 2018 09:15

Ученици от шести клас във Враца се учиха как да работят в екип

Част от екипа на Звено "Център за младежки дейности" във Враца проведе неформална дейност на тема: "Работа в екип" с ученици от 6-ти клас на ППМГ "Акад. Иван Ценов". Чрез методите на неформалното образование и различни упражнения и игри, ученицит...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца изграждат паметник чешма в памет на режисьора Людмил Кирков

17 October 2018 15:40

Първа копка на паметник-чешма на емблематичния режисьор, роден във Враца, Людмил Кирков ще бъде направена в Деня на народните будители – 1 ноември в градинката пред Дома на науката и техника, съобщиха от общинската управа. Бележитият врачанин е автор на 16 знакови за българското кино филми, сред които „Момчето си отива“, „Оркестър без име“, „Матриархат“, „Селянинът с колелото“ и др.

МОН обмисля финансиране на всички училища, желаещи електронен дневник

17 October 2018 15:24

В над 1000 училища има електронни дневници и може би техният брой се е увеличил от началото на тази учебна година. Догодина обмисляме да финансираме всички желаещи училища да поддържат абонамент за електронен дневник през следващата година, което ще бъде крачка в един момент това да бъде основен документ. Това съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

МОН подписа първия договор за модернизация на 101 гимназии

17 October 2018 12:52

Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия договор от поръчката за модернизация на 101 професионални гимназии в цялата страна. Контрактът със софийската фирма „Ес-Джи 81“ ЕООД на Албена Цветанова Василева е за инженеринг – проектиране, авторски надзор и изпълнение на СМР за модернизация ПГТ „Проф. д-р Асен Златаров“ и на ПГХХТ „Дмитрий Иванович Менделеев“ във Варна. Той е на стойност близо 2 461&nbs

Полицията във Враца иззе пистолет и боеприпаси от търговски обект

17 October 2018 11:30

Вчера, по време на специализирана полицейска операция в гр. Враца, при проверка в търговски обект, полицейските служители са намерили и иззели пистолет и 98 боеприпаса от различен калибър. Установено е, че за съхранението на пистолета и боеприпасите няма издадено разрешение. Образувано е бързо производство, съобщи говорителят на Областната дирекция на полицията.

Запечатаха за нередности две автошколи във Враца

17 October 2018 10:30

След извършени проверки на всички автошколи на територията на област Враца, два центъра за подготовка на водачи на МПС бяха запечатани за установени нередности, съобщиха от Областната дирекция на МВР във Враца.Проверките бяха планирани и проведени по идея на ръководството на ОД МВР - Враца и в тях се включиха служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД МВР Враца, представители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ - София и НАП - Велико Търново.

Младежи от пет държави се срещнаха във Враца по проект „Еразъм“+

17 October 2018 09:40

Кметът Калин Каменов посрещна ученици от пет държави по проект „Еразъм“+ „Моята кариера в Европа“. Представителите на Австрия, Франция, Гърция, Литва и България посетиха Община Враца в рамките на проекта за образование и кариерно развитие.

Строителни дейности затвориха ул. „Трапезица“ във Враца

17 October 2018 09:10

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи, на 17 октомври /сряда/ от 08:00 ч. до 17:00 ч. ще бъде въведена временна организация на движението по ул. „Трапезица“.Алтернативни маршрути са: ул. „Мистър Сенко и ул. „Къкрина“. Поставена е съответната сигнализация.

Музикалното училище във Варна започва годината с месец закъснение заради ремонт

16 October 2018 20:24

С месец закъснение възпитаниците на Националното училище по изкуствата във Варна утре най-после тръгват на училище. Причината за отлагането на учебната година е основен ремонт на сградата, който не приключи в срок. Преподавателите вече са преструктурирали учебния материал, пропуснатите часове обаче са много и трудно ще бъдат наваксани, казват родители.

Попълват щата на Районно управление на полицията в Роман

16 October 2018 10:30

Това стана ясно, след отговор от Mинистъра на вътрешните работи Младен Маринов на въпрос на народния представител от „Обединени патриоти“ и областен председател на ВМРО-Враца Красимир Богданов, относно състоянието на престъпността и нуждата от окомплектоване състава на Районно управление – Роман. В отговора си, министър Маринов посочва предприетите от ОД на МВР – Враца мерки за предотвратяване на престъпления. Ежемесечно се прави анализ на регистрираната и разкритата престъпност в община Роман, като са установени районите с концентрация на престъпни деяния и закононарушение – гр. Роман, селата Камено поле, Кунино и Синьо бърдо.

Старозагорски десетокласници разпознават престъпници и участват в „съдебен процес“

16 October 2018 08:13

На 19 октомври от 13.30 часа в зала №7 - втори етаж на Съдебната палата в Стара Загора, ученици от десети клас на Гимназията с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ ще бъдат гости на...