Регионални

11 октомври 2018 17:32

Помощник-машинист скочи от влак в тунел и загина

Помощник-машинист скочи от пътнически влак по време на движение, пише struma.bg. Инцидентът станал в тунел в района на благоевградското село Бело поле. Мъжът е починал на място. Заради шокиращата гледка на машиниста на композицията му станало лошо. ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БДЖ: Влакът София - Варна се е ударил в скали в района на гара „Стряма“, няма пострадали

03 June 2019 10:36

Инцидентът е станал около 4.30 часа. Движението по линията е възстановено

Запали се локомотивът на влака от София за Горна Оряховица

23 May 2019 21:54

Пътническият влак София -Горна Оряховица се е запалил край гара Роман. Около 19,50 ч. локомотивната бригада на бърз влак № 2641 от София забелязва дим, излизащ от машинното отделение.

Пламна локомотивът на влака от Бургас за София

09 April 2019 21:28

Локомотив на бързия влак от Бургас за София се запали. Движението на влаковете в участъка между гарите Стара Загора и Чирпан е преустановено, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Няма пострадали хора при инцидента - това е добрата новина.  След преминаване на влака  през гара Свобода, машинистите забелязват дим, който излиза от машинното отделение на локомотива. Персоналът незабавно предприема необходимите действия по спиране на композицията и отделяне на локомотива от състава на влака. Незабавно е подаден сигнал в пожарната, използвани са били и наличните на борда на влака пожаргасители.  БДЖ - потъването върви по план В бързия влак от Бургас за София са пътували 67 души. За придвижването им от БДЖ са осигурили следния вариант - изчаква се вагоните от композицията да бъдат изтеглени в гара Свобода с друг локомотив, след което пасажерите ще бъдат превозени с автобуси до гара Чирпан и ще продължат пътуването си с влак до София. Превоз с автобуси между гарите Свобода и Чирпан ще бъде осигурен и за пътниците от бързите влакове от Варна за Пловдив и от София за Стара Загора, както и за един пътнически влак от Пловдив за Стара Загора, съобщават още от БДЖ след инцидента. Той пък е поредният с пожар в последните години....

Горя локомотив на видинската гара

18 March 2019 13:33

Пожарникари гасиха локомотив на видинската гара.В 10:02 часа на тел.112 е получен сигнал за горящ локомотив на жп линията на видинската гара. Локомотивът бил част от композиция с цистерни, съобщиха от ОД на МВР-Видин.Два екипа на пожарната във Видин са установили, че са горели въглеродни частици в ауспух на дизеловия локомотив. При опит на машиниста да стартира повторно двигателя, въглеродни частици отново се запалили, съобщи "Дарик"Няма нанесени щети по локомотива и цистерните.

Възстановено е движението на влакове по направлението София - Мездра

23 February 2019 18:57

Движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге се осъществява по редовното им разписание, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. След затрудненията в движението на композициите в сутрешните часове на деня, които предизвикаха сериозни закъснения на преминаващите влакове поради налагането на принудителни престои за разминаването им в посочения участък, към момента движението по направлението София-Мездра се осъществява нормално.

Заради повреда влаковете между София и Мездра се движат с големи закъснения

23 February 2019 09:17

Заради повреда на контактната мрежа в района на Своге , предизвикана от новия пристъп на зимата през изминалата нощ, всички бързи и пътнически влакове, които се движат по направленията София - Мездра - Горна Оряховица - Варна и София - Мездра - Видин и обратно с движат с големи закъснения. Бързият влак №2626 Варна - София, например, заминаващ от гара Варна в 21:55 часа, престоява на гара Бов по технически причини, се движи с 185 минути закъснение, съобщават от пресцентъра на "БДЖ - Пътнически превози".

Дерайлиралият влак в Пловдив и катастрофиралият в Хитрино са на един собственик

16 February 2019 12:16

Инцидентът от тази сутрин с композиция на „Булмаркет” се размина без жертви

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

16 February 2019 08:47

Три вагона от товарен влак са дерайлирали на жп линията при Централна гара-Пловдив. Влакът, по първоначална информация, е превозвал пропан-бутан. Вагоните са се наклонили на жп линията, няма данни за изтичане, няма и пострадали хора. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 4.40 ч. Екипи на полицията са на място.

Влак дерайлира до Твърдица, шести инцидент за месец

27 January 2019 10:35

Товарен влак дерайлира близо до гара Шивачево, на път за Твърдица в шести влаков инцидент само за последния един месец. Откачили са се вагони от влаковата компазиция. Мястото на излизането на влака от релсите е на Подбалканската линия и е затворено за движение от снощи към 19,30 ч., когато е станал инцидентът.   bTV съобщи, е   сигналът е подаден в събота вечерта след 19.00 часа. Малко преди гарата няколко от вагоните са се отклонили от релсите. Не последвала реакция на машинистите да намалят скоростта, защото не са разбрали за проблема. Така влакът по пътя си разбива перона над коловоза. Тежката машина обаче изкъртва релси и траверси като ги влачи близо 10 км към Твърдица. Няма ранени по чудо. 23-ти и 24-ти вагон са дерайлиралите от общо 33, които по стечение на обстоятелствата са били празни. След полунощ на мястото вече е имало разследващи инцидента екипи, полиция и тежка техника, която да отстрани повредите по трасето и излезлите от релсите вагони. Засега няма информация дали линията е пусната за движение или още се работи. Това е шестият влаков инцидент за последния един месец. На 24 януари в 6,30 ч.сутринта влак е ударил дете, преминаващо през ЖП-релсите до гара Кумарица при Нови Искър. Детето е настанено в Спешното отделение на "Пирогов".  На 13 януари, при опит да си направи селфи, момче на 14-годишна възраст обгоря от волтова дъга над жп линия. Момчето беше с 56% изгаряния. Инцидентът се случи до с.Калитиново в област Стара Загора. На 6 януари влак удари бус по линията Велинград - Добринище, но за щастие нямаше пострадали. Тогава бусът мина на неохраняем прелез, без да има видимост. На 4 януари влак връхлетя камион на ЖП-прелеза до Икономическия техникум в Монтана. Пътническият влак, движещ се в посока към Берковица, удари камион със софийска регистрация, преминавщ на спусната бариера. На 20 декември дерайлира теснолинейката между Велинград и Якоруда. Нямаше пострадали, а пътниците бяха извозени с автобуси. Причината тогава бе свлечена земна маса.потребителскивлакинцидентдерайлира