Регионални

11 октомври 2018 17:32

Помощник-машинист скочи от влак в тунел и загина

Помощник-машинист скочи от пътнически влак по време на движение, пише struma.bg. Инцидентът станал в тунел в района на благоевградското село Бело поле. Мъжът е починал на място. Заради шокиращата гледка на машиниста на композицията му станало лошо. ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Дерайлиралият влак в Пловдив и катастрофиралият в Хитрино са на един собственик

16 February 2019 12:16

Инцидентът от тази сутрин с композиция на „Булмаркет” се размина без жертви

Три вагона от влак с пропан-бутан дерайлираха край гара Пловдив

16 February 2019 08:47

Три вагона от товарен влак са дерайлирали на жп линията при Централна гара-Пловдив. Влакът, по първоначална информация, е превозвал пропан-бутан. Вагоните са се наклонили на жп линията, няма данни за изтичане, няма и пострадали хора. Инцидентът е станал рано тази сутрин около 4.40 ч. Екипи на полицията са на място.

Влак дерайлира до Твърдица, шести инцидент за месец

27 January 2019 10:35

Товарен влак дерайлира близо до гара Шивачево, на път за Твърдица в шести влаков инцидент само за последния един месец. Откачили са се вагони от влаковата компазиция. Мястото на излизането на влака от релсите е на Подбалканската линия и е затворено за движение от снощи към 19,30 ч., когато е станал инцидентът.   bTV съобщи, е   сигналът е подаден в събота вечерта след 19.00 часа. Малко преди гарата няколко от вагоните са се отклонили от релсите. Не последвала реакция на машинистите да намалят скоростта, защото не са разбрали за проблема. Така влакът по пътя си разбива перона над коловоза. Тежката машина обаче изкъртва релси и траверси като ги влачи близо 10 км към Твърдица. Няма ранени по чудо. 23-ти и 24-ти вагон са дерайлиралите от общо 33, които по стечение на обстоятелствата са били празни. След полунощ на мястото вече е имало разследващи инцидента екипи, полиция и тежка техника, която да отстрани повредите по трасето и излезлите от релсите вагони. Засега няма информация дали линията е пусната за движение или още се работи. Това е шестият влаков инцидент за последния един месец. На 24 януари в 6,30 ч.сутринта влак е ударил дете, преминаващо през ЖП-релсите до гара Кумарица при Нови Искър. Детето е настанено в Спешното отделение на "Пирогов".  На 13 януари, при опит да си направи селфи, момче на 14-годишна възраст обгоря от волтова дъга над жп линия. Момчето беше с 56% изгаряния. Инцидентът се случи до с.Калитиново в област Стара Загора. На 6 януари влак удари бус по линията Велинград - Добринище, но за щастие нямаше пострадали. Тогава бусът мина на неохраняем прелез, без да има видимост. На 4 януари влак връхлетя камион на ЖП-прелеза до Икономическия техникум в Монтана. Пътническият влак, движещ се в посока към Берковица, удари камион със софийска регистрация, преминавщ на спусната бариера. На 20 декември дерайлира теснолинейката между Велинград и Якоруда. Нямаше пострадали, а пътниците бяха извозени с автобуси. Причината тогава бе свлечена земна маса.потребителскивлакинцидентдерайлира

Аварира локомотивът на бързия влак София-Кулата

21 January 2019 20:10

Бързият влак София-Кулата аварира на спирка „Гълъбник“ край Благоевград. Причина за инцидента е проблем в локомотива на влака. Близо час композицията престоява на спирката, съобщава БГНЕС. Очаква се пристигането на влекач, който да изтегли композицията до гара „Делян“, а от там пътниците ще бъдат прехвърлени на автобуси.

Локомотив на пътнически влак пламна край Павликени

05 January 2019 22:59

Машинистите са забелязали дим в ходовата час на машината

33-годишен старозагорец загина, след като бе блъснат от влак

23 December 2018 11:02

Млад мъж загина след като беше блъснат от влак в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на МВР. Инцидентът е станал вчера около 1,00 часа след полунощ на км.106+400 от ЖП линия  Бургас -  ...

Възстановиха движението по ЖП линията Якоруда - Белица

20 December 2018 18:26

В 17.30 ч. беше възстановено движението на влаковете в междугарието Якоруда - Белица, съобщиха от НКЖИ. Сутринта заради паднала скална маса влак дерайлира в участъка и движението беше спряно до пълно почистване на трасето.

Все още е спряно движението на теснолинейката по линията Септември-Добринище

20 December 2018 16:02

Продължава разчистването на трасето по ЖП линията Якоруда-Белица, където рано тази сутрин влак дерайлира заради паднали скали върху релсите. Няма пострадали, нанесени са само материални щети. Заради инцидента движението на теснолинейките е спряно, а пътниците се извозват с автобуси.

Влак удари скала и дерайлира на линията Септември - Добринище

20 December 2018 09:19

Пътнически влак дерайлира, след като скала се стовари отгоре му по линията Якоруда – Белица. За щастие при поредния влаков инцидент няма пострадали хора. Движението на влаковете в междугарието Якоруда - Белица е преустановено от 06:12 часа тази сутрин, съобщи БГНЕС. Паднала е земно - скална маса върху железния път и последвал удар на пътническия влак Септември - Добринище в нея. След удара е дерайлирал локомотивът на композицията с първа талига. Няма пострадали пътници и служители на националния железопътен превозвач, съобщиха от Национална компания „Железопътна инфраструктура“. До възстановяване на движението влаковете ще се движат в участъците Белица - Добринище и Септември - Якоруда. Направена е организация за трансбордиране на пътниците между Белица и Якоруда. Аварийни екипи и възстановителна техника са на мястото за отстраняване на щетите.

Счупени релси са причината за дерайлиране на влака София - Варна

11 December 2018 16:07

Влак дерайлира в Искърското дефиле. Във влака по линията София-Варна са пътували около 100 души. Няма пострадали пътници. Локомотивът дерайлирал в тунела между Реборово и Томпсън. Причината за инцидента - релсите били супчени на 4 места.