Регионални

11 октомври 2018 17:32

Помощник-машинист скочи от влак в тунел и загина

Помощник-машинист скочи от пътнически влак по време на движение, пише struma.bg. Инцидентът станал в тунел в района на благоевградското село Бело поле. Мъжът е починал на място. Заради шокиращата гледка на машиниста на композицията му станало лошо. ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Счупени релси са причината за дерайлиране на влака София - Варна

11 December 2018 16:07

Влак дерайлира в Искърското дефиле. Във влака по линията София-Варна са пътували около 100 души. Няма пострадали пътници. Локомотивът дерайлирал в тунела между Реборово и Томпсън. Причината за инцидента - релсите били супчени на 4 места.

Изтеглиха дерайлиралият влак и пуснаха движението между Реброво-Своге

11 December 2018 14:44

Движението на влаковете в междугарието Реброво-Своге е възстановено в 13.55 ч, съобщават от НКЖИ. По-рано днес бързият влак № 2601 от София за Варна излезе от релсите след гара Реброво с първата талига на локомотива от композицията. Влакът се е движил с ниска скорост и няма пострадали пътници. Те са били настанени в последния вагон от композицията и с помощта на друг локомотив са върнати в Реброво. От там са продължили пътя си с автобуси до Своге и с влак до Варна. Причините за инцидента се изясняват, съобщи БДЖ.

Локомотив излезе от релсите между гарите Реброво и Своге, няма пострадали

11 December 2018 10:11

Бързият влак по линията София-Варна дерайлира край Реброво. Няма пострадали и ранени. Заради дерайлирането движението на влаковете между Реброво и Своге е временно прекъснато. Всички 100 пътници от влака са превозени. В момента на място се извършва оглед от експерти на БДЖ и НКЖИ за изясняване на причините за възникналата ситуация.

Проблем с влака Русе-Горна Оряховица блокира пътниците за няколко часа

03 December 2018 20:55

Десетки пътници от влака Русе за Горна Оряховица в продължение на два часа стояха на русенската гара, без да знаят как ще могат да се приберат. Пътническият влак, с който е трябвало да пътуват, е бил отменен, а за да използват следващия, международен влак, част от тях са били принудени да си доплатят. От БДЖ в Русе казаха за Българската национална телевизия, че влакът е отменен по технически причини заради минусовите температури.

Запали се локомотивът на влака София - Бургас

23 November 2018 14:18

Късо съединение е предизвикало пожар в локомотив на бързия влак София - Бургас, съобщиха от ОД на МВР-Сливен. Инцидентът е станал на 22 ноември около 13 часа на около 2 км източно от сливенското село Желю войвода. Пожарът е бил угасен от машиниста преди пристигане на екипите на РСПБЗН-Сливен. Пострадали няма, унищожени са кожух на охлаждащ вентилатор, спасен е локомотивът. През последните дни зачестиха инфомциите за инцидентите, свързани с влакове. Първо по линията София - Пловдив бе извършено убийство заради скарване. След това по трасето към Кулата паднала скала предизвика дерайлиране на локомотива на пътническия влак, като произшествието като по чудо не взе човешки жертви.

Транспортният министър се срещна с машиниста на дерайлиралия влак

23 November 2018 12:35

Хората като Димитър Христов са тези, които най-добре познават проблемите в БДЖ, категоричен бе Желязков

Мъж скочи на релсите пред влак, оцеля по чудо

22 November 2018 18:07

Мъж скочи на релсите пред идващ влак на жп гарата в Стара Загора и оцеля по чудо, предаде bTV. Инцидентът става тази вечер, в момента, в който влакът от Бургас за София навлиза на територията на старозагорската гара. Човекът скача на релсите на първи коловоз. При падането обаче попада между тях и така по чудо оцелява. Около половин час отнело на специализираните екипи на пожарна и Спешна помощ да извадят мъжа изпод композицията. Мъжът се е разминал без счупвания и сериозни наранявания. За тов

Разчистват скалите от релсите в Кресненското дефиле

20 November 2018 13:29

Аварийни екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ (НКЖИ) продължават работата по отстраняване на скалната маса, изсипала се снощи в района на село Черниче в Кресненското дефиле, съобщиха от НКЖИ. Извършва се пълен оглед на целия скален откос, който е над линията. Междувременно е започнала работата по разбиване и отстраняване на скалните късове от железния път. На място е пристигнала тежка пътна механизация за извозването им. Предстои вдигане на локомотива. Очаква се движението на влаковете между Петрич и Благоевград да бъде възстановено до 48 часа. Националният пътнически превозвач е осигурил автобуси за превоз на пътниците между Благоевград, Петрич и Кулата. Автобусите се движат по разписанието на отменените влакове и обслужват всички гари и спирки по маршрута им на движение.

След дерайлирането на влака:​ Трима души остават за лечение в болница

20 November 2018 07:35

След дерайлирането на влака в района на Кресненското дефиле снощи, рано тази сутрин беше даден специален брифинг на кризисния щаб - от областния управител на Благоевград, шефа на НКЖИ и главния ревизор по безопасността в НКЖИ.

Влак дерайлира в Кресненското дефиле, има пострадал

19 November 2018 19:49

Пътнически влак, движещ се по линията София – Кулата, е дерайлирал днес в района на Кресненското дефиле, съобщи бТВ. Машинистът е пострадал, според първите данни няма ранени пътници. Инцидентът е станал в 16:55 часа днес между гарите "П.Яворов" и "Черниче". По първоначална информация причината е удар в скална маса, като от трасето частично е излязъл само локомотивът.