Регионални

11 октомври 2018 22:12

Рокери нахлуха в кварталите в Русе, където е живял Северин Красимиров

Напрежение в русенските квартали "Тракцията" и "Селеметя", където е живял заподозреният за убийството на журналистката Виктория Маринова Северин Красимиров. В късния следобед около 20 рокери са нахлули и в двата квартала и са започнали да форсират мо...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Коли горяха в Русе

24 June 2019 14:53

Хората са се събудили от силните експлозии

Русенец преплува 30 езера с благотворителна кауза

23 June 2019 12:27

Теодор Цветков от Русе преплува езерото в Лесопарка „Липник" и завърши цикъла от 30 езера в страната. Плуването е част от кампания, започнала в края на май и е с благотворителна цел. Средствата ще бъдат за подпомагане на лечението на хора с онкологични заболявания.

Нов туристически маршрут откриха в русенското село Пепелина

23 June 2019 08:42

Нов туристически маршрут, наречен „Пътеката на исихастите" край русенското село Пепелина ще привлича любителите на природата и на екстремните преживявания. Освен красотата на каньона на река Черни Лом, той включва и скален манастир от 13-14 век. Днес по атрактивния маршрут ще преминат първите туристи.

Над 100 семейства може да останат без дом след фалит на завод в Русе

17 June 2019 09:19

Над сто семейства могат да останат на улицата след фалита на завод „Захар Био” в Русе. Започнала е процедура по обявяването в несъстоятелност на предприятието, чиито дълг надхвърля 14 милиона лева. До 20 юни кредиторите трябва да заявят претенциите си. За покриване на задълженията ще бъдат продадени материалните активи, включително и ведомствените жилища, което притеснява хората, които от години живеят в тях.

Повече от 15 000 дка в Русенско са поразени от градушки

17 June 2019 07:02

Заради проливните дъждове през последните месеци обширни площи с пшеница в Русенско са с влошени показатели. Земеделските стопани прогнозират, че заради това добивите и от есенниците, и от пролетниците ще намалеят чувствително.Повече за състоянието на реколтата от Десислава Николова и нейния събеседник Иван Караиванов, председател на РС на фермерите „Дунавско зърно” в Русе

Многобройни сигнали за лисици, които се разхождат по русенските улици

16 June 2019 11:31

Снимки и клипове непрекъснато се разпространяват из интернет. Една от тях даже беше уловена от охранителната камера на Регионалния телевизионен център на БНТ, докато обикаля из града.

Община Бяла превръща изоставена детска градина в музей ​

10 June 2019 12:55

Изоставена и разрушена детска градина в град Бяла, русенско, ще стане исторически музей. Ремонтът ще бъде направен със средства на общината, а идеята е мястото около църквата „Св. Пантелеймон" да се превърне в културно и религиозно средище.

Таксите за поддръжка на асансьорите в Русе скачат с 20%

09 June 2019 11:12

Фирмите за поддръжка на асансьорите в Русе вдигнаха абонаментните си такси с 20%. Те се мотивират с повишението на разходите си, включително и за по-големи заплати, с които да привлекат персонал, тъй като в града има остър недостиг на асансьорни техници.

Русенци не спазват забраната за къпане в Дунав

09 June 2019 10:42

Русенци откриха плажния сезон край Дунав въпреки дъждовете. Къпането в целия крайречен район е забранено, но много често тази забрана не се спазва и реката всяко лято взима жертви, сред които и деца. Затова от Българския червен кръст са започнали образователна програма за превенция на водния травматизъм.

Стотици декари под вода в Русенско

05 June 2019 14:29

Река Студена излезе от коритото си и наводни обширен район около село Караманово