Регионални

12 октомври 2018 08:06

Махат жълтите павета до Софийски университет

Жълтите павета в градинката пред Софийския университет "Св. Климент Охридски" се премахват за удобството на гражданите. Това обясни председателят на групата на ГЕРБ в Столичния общински съвет Малина Едрева, цитирана от БНР: "Жълтите п...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ще се подобри ли сигурността след преместването на спирката в подлеза на НДК?

08 April 2019 08:18

Местят спирката на градския транспорт в подлеза на НДК. След поредица от инциденти общината има идея как да се обезопаси пространството.Вижте и още във включването на Боряна Черганова.

Премахват огражденията на площад „Гарибалди” в София

26 March 2019 13:26

Срокът не е най-важното нещо, най-важното е обектът да бъде изпълнен качествено. Това каза зам.-кметът по транспорт в Столичната община Дончо Барбалов, който направи проверка на пл. „Гарибалди“.

Съдът даде ход на делото за временното трасе на трамваите по бул. „Скобелев“

19 March 2019 16:05

Съдът даде ход на делото по случая с трамвая, който минава близо до жилищните кооперации на столичния бул. „Скобелев“. Колективният иск срещу Столичната община е подаден от живеещите в района, защото от години трамвайното трасе е под прозорците им. Обещанието беше то да бъде върнато до НДК, но това така и не се случи.

"Визия за София": 85% от жилищата в София са на 40% от територията на града

24 February 2019 11:37

По жилищна площ някои столични квартали с интензивно строителство през последните години вече се изравняват с големите жилищни комплекси от соца. Но, ако в "Младост" 1, 2, 3 и 4, жилищната площ е под формата на високи кооперации с много входове и зелени площи помежду им, в "Стрелбище, "Гоце Делчев", "Манастирски ливади Запад" тя се постига чрез по-ниско уплътняващо строителство. Това показва ново изследване за морфологията на града, изготвено от общинската инициатива "Визия за София". Целта е...

Главният архитект на София: Добрите майстори отдавна са изчезнали

21 February 2019 08:36

Желанието ни е да създадем продукт, който да бъде изпълнен. Това коментира в сутрешния блок на БНТ главният архитект на София Здравко Здравков по повод възобновената процедура за избор на ремонта на площад "Света Неделя".

Жители на "Горубляне" блокираха Цариградско шосе

17 February 2019 18:09

Има дискриминация на нискоетажните квартали спрямо панелните жилищни комплекси, смятат гражданите

Столичният квартал „Надежда“ става „зелен коридор“

23 January 2019 22:49

Квартал „Надежда“ става „зелен здравословен коридор“ на София. Проектът е финансиран по програмата „Хоризонт 2020“ на Европейския съюз, като средствата са малко повече от 1 млн. евро. Целта е свързването на Северния парк с минералната вода на район „Надежда“. Природосъобразното решение ще подобри пешеходните връзки и велосипедното придвижване към центъра.

Обсъждат устройствения план на София

17 January 2019 10:03

Днес от 15:00 до 18:00 часа в зала "Джон Атанасов” на София Тех Парк ще се проведе широк обществен форум, който ще дискутира възможностите за изменение на Общия устройствен план (ОУП) на Столична община, съобщиха от "Визия за София". Общият устройствен план обединява градоустройствените инструменти, които определят и насочват развитието на средата и има значителен ефект върху качеството на живот, икономическата активност, мобилността, екологичното състояние, използването на ресурсите и много други аспекти от градския живот. Целта на форума за плана на София ще е да обсъди процеса и съдържанието на бъдещо изменение на ОУП, така че да отговаря то на различните групи от заинтересовани страни и динамичните промени във времето, в което живеем. 10 години след приемането и повече от 20 години след началото на работата по действащия план социалната, политическа, икономическа и технологична трансформации налагат преосмислянето и осъвременяването на установени практики, свързани с планирането на средата и процесите, протичащи в нея. За управлението на града днес е важно включването на много повече заинтересовани страни в диалог, а информацията и технологиите добавят нови възможности към процеса на вземането на информирани решения. Това налага и включването на различни експерти още в началото на дискусиите при старт на работата по изменението на ОУП. Събитието ще представи за обсъждане мнения за проблемите в сегашния ОУП и идеи за тяхното преодоляване, които са генерирани по време на поредица от фокус групи, проведени през последните месеци с участието на професионалисти от различни сфери. Резултатите от тези фокус групи ще бъдат обсъдени в дискусионен панел по време на форума с участието на различни експерти и публиката.

Главният архитект на София: Градът не трябва да расте

11 January 2019 19:44

София не трябва да расте, защото компактният град в момента може да поеме още толкова на брой обитатели. Това каза главният архитект на София Здравко Здравков, който присъства на общественото обсъждане на бюджета на Столичната община за 2019 г. „Независимо от това продължават да се развиват комплекси по периферията, които увличат след себе си придвижване с личен автомобил и то не един, понякога по два или три в семейство. Именно затова трябва много прецизно да се позволява доп

Фандъкова: Зелените трамвайни релси от Руски паметник ще бъдат удължени до пл. „Македония“

05 January 2019 09:24

Прекратяването на процедурата за реконструкция на трасето на трамвай №5 от Руски паметник до Княжево ни даде възможност да направим тези промени в проекта. С тях се запазват 163 места за паркиране, както и локалните платна за движение, пише тя във фейсбук