Регионални

12 октомври 2018 08:15

Младоженци събраха пари за бездомни животни от парите за цветя

Младо семейство събра на сватбата си средства за лечение на бездомни животни вместо цветя. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Сливен от сдружение „Зоодоброволци“. Юлия и Иван решили, вместо да получат цветя на сватбата си,...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Излюпи се първото брадато лешоядче за годината

20 March 2019 11:32

Първото за 2019 година брадато лешоядче се излюпи в Спасителния център за диви животни "Зелени Балкани" в Стара Загора. Двойката брадати лешояди е единствената у нас от този вид, който е включен в Червената книга. Птиците са част от европейската програма за възстановяване на вида, който е застрашен от изчезване.

Разследват жестокост над коне в Русе

16 March 2019 19:35

Жесток побой над коне предизвика взрив от възмущение в интернет. В навечерието на Тодоровден русенец е заснел как пред дома му пребиват от бой коне, впрегнати в каруци. От полицията разследват случая.

Преброиха над 100 двойки белоглави лешояди в Родопите

12 March 2019 15:29

95 двойки от застрашения вид белоглав лешояд бяха преброени при редовния мониторинг на вида по долината на река Арда, съобщиха oт Българското дружество за защита на птиците.

138 кучета от приютите на „Екоравновесие“ са осиновени през януари и февруари

06 March 2019 14:10

За първите два месеца на 2019 година са осиновени 138 кучета от общинските приюти. Това каза директорът на общинското предприятие „Екоравновесие“ д-р Веселин Асенов, който направи отчет на дейността на дружеството.

Птици от застрашени видове пристигнаха в Стара Загора

28 February 2019 11:35

Девет птици от застрашени видове пристигнаха в Спасителния център за диви животни в Стара Загора. Всички те са дарени от четири зоопарка от две европейски страни - Австрия и Чехия. Птиците - дв...

Изненада - естонци спасиха куче, което се оказа вълк

22 February 2019 23:04

Група мъже спасиха куче, попаднало в почти замръзнала река в Словения. Добросърдечните хора видели изпадналото в беда животно и се втурнали да разчистват леда около него.

Нови три случая на отровени кучета в Ботевград

21 February 2019 16:50

През последните дни общински служители по сигнал на граждани намериха 3 отровени кучета в Ботевград, съобщава balkanec.bg. Лекарите успяха да спасят и трите. Две от кучетата бяха откарани при д-р Илин Черняшки, а последното, намерено на 18 февруари, бе откарано при д-р Станислав Тодоров. Лечението на животните стана възможно, благодарение на дарения от доброволци.

BBC разкри международна мрежа за кучешки боеве, организирана от българи

14 February 2019 11:46

Eдин от най-гледаните британски телевизионни канали – BBC 1, разкри в свое предаване мрежа за организиране на кучешки боеве и търговия с обучени за битки кучета, ръководена от българи. В разследването, организирано с помощта на неправителствената организация „Лига срещу жестоките спортове“ и частни детективи, е разкрит основният организатор на мрежата – 37-годишният българин Ивайло Николов от Русе, собственик на развъдник за питбули и на фирма за превоз н

Стреляли са по колата на Българското дружество за защита на птиците

13 February 2019 13:17

Неизвестни са стреляли снощи по автомобила на Българското дружество за защита на птиците (БДЗП), паркиран в двора на полева станция „Дуранкулак“, съобщава на страницата си неправителствената организация. Подозренията им са, че стрелците са бракониери, които често обикалят Шабленското и Дуранкулашкото езеро. Водоемите се охраняват от бракониерски набези от представители на БДЗП и на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА). Ден преди стрелбата е спряно

Община Враца продължава да търси решение на проблема с безстопанствените кучета

04 February 2019 09:21

Обявена е обществена поръчка, с която се търси фирма, желаеща да се се заеме с решение на проблема с бездомните кучета. Срокът за кандидатстване и до 18 февруари. Сумата предвидена за овладяване на популацията от безстопанствени кучета в града през тази година е 75 000 лв. В обявлението за процедурата се посочва, че приблизителният брой кучета, които се предвижда да бъдат заловени за манипулации, е 700. Целта е намаляване на бродещите по улиците животни, хуманно отношение към тях и гарантиране сигурността и здравето на населението.