Регионални

12 октомври 2018 09:03

​Близо 4000 участници се очаква да стартират в Софийския маратон

Близо 4000 участници се очаква да стартират в поредното издание на Софийския маратон. Състезанието ще се проведе в неделя от 10 часа. Стартът е пред Националният стадион "Васил Левски". 35-ото издание ще ни представи изключително интересна надпревара...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

"Море" и "езера" след ремонта на "Граф Игнатиев". Защо се случи? (ВИДЕО)

25 June 2019 10:14

"Морето дойде в София”, езерото „Граф Игнатиев” и други подобни заглавия на десетки клипове заляха социалните мрежи вчера

Пороен дъжд наводни София и остави квартали без ток

24 June 2019 20:07

Пороен дъжд наводни улиците на София този следобед. Някои квартали останаха без ток заради валежите и гръмотевичната буря. Непроходими бяха улиците в южните квартали - Бистрица и Симеоново. Центърът на София също се наводни, освен по улиците вода имаше в магазини, ресторанти и мазета.Вижте повече от прякото включване на Карина Караньотова:

Мълния запали трафопост в София

24 June 2019 15:43

Гръмотевица е паднала върху трафопост на кръстовището на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон" в София и е предизвикала пожар, съобщава БНР. На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията.

Бурята в София причини големи щети

24 June 2019 13:10

Към момента градският транспорт се движи навсякъде по обичайните си маршрути. Екипите на "Аварийна помощи превенция" са отреагирали на 10 сигнала за завирявания и паднали клони на дървета. Поради наноси по пътните платна в транспортния тунел на "Лъвов мост" се организира почистване и движението в посока "Люлин" ще е затруднено. За днес за София е обявен жълт код по данни на Националния институт по метрология и хидрология. Очакват се валежи и гръмотевични бури, по-интензивни в следобедните часове.

Камион събори дърво на булевард "Дондуков" в София

24 June 2019 08:37

Камион събори дърво на булевард "Княз Ал. Дондуков" в столицата. Инцидентът е станал вчера, докато шофьорът е паркирал на велоалея в близост до операта. Дървото падна на сантиметри от майка с количка, твърдят очевидци.

Дървени траверси са горели вчера в района на Сточна гара в София

24 June 2019 08:03

След извършена проверка инспекторите са установили, че става въпрос за дървени траверси, най-вероятно напоени с масло и гумени уплътнения, които са горели вчера в района на Сточна гара в София. Първоначално имаше информация, че гуми на трактори са се запалили. Предстои да се направи проверка, която да установи дали теренът е собственост на БДЖ и да бъде съставен акт.

Подпалени гуми горят близо до Сточна гара в София (СНИМКИ)

23 June 2019 14:54

Гъст, черен дим се издигна над центъра на София в ранния следобед. От МВР съобщиха, че става въпрос за подпалени тракторни гуми. Екипи на пожарната гасят огъня.

Ултрамаратон в Златоград в края на септември

22 June 2019 23:00

Ултрамаратонът К3Ultra ще стартира на 28 септември в Златоград, съобщи общинската пресслужба. Уникалното спортно събитие, което е изпитание на силите, духа и човешката воля, ще се проведе за първи път в Златоград. Очаква се в надпреварата да се включат едни от най-известните бегачи на ултрадълги дистанции. Участниците ще се състезават по трасета с дължина 23, 53 и 85 км. Маршрутите преминават през неповторими гледки от Родопите, участъци с повишен адреналин, изкачване на вр. Голям Тулпан, скално- култовия комплекс Божи мост, Лебедовите езера, крепостта Устра, светилището Белото Каменье и други природни забележителности. Организационният съвет на състезанието има амбицията да превърне ултрамаратона в ежегодно спортно събитие. Общината подкрепя маратона К3Ultra с убеждението, че волята и спортният дух на състезателите ще бъдат добър пример за младите хора в Златоград, коментират от Общинската администрация.

Кой и как решава къде да има пешеходни пътеки в София?

17 June 2019 13:41

Всеки ден пешеходци преминават през столичния булевард „Княз Александър Дондуков” без да се съобразят с това, че могат да попаднат под гумите на автомобилите. Това разкрива „Нова телевизия“. Илиан Антонов се е заел да брои колко хора пресичат пътното платно, за да докаже, че на мястото е необходимо да бъде изградена пешеходна пътека. „Негласно целият квартал пресича на това място. Защото двата светофара, на които може да се пресече, са много далече един от друг – на 300 метра. Страшно много хора пресичат тук, защото има директен достъп до парк „Заимов”. Няма нито пешеходна пътека, нито светофар, които да са достатъчно близо до спирката на градския транспорт”, обясни той. Илиан многократно настоява на мястото да бъде положена маркировка, но няколко пъти получава отказ от Столична община. „Минималните критерии за разчертаване и обособяване на пешеходна пътека са през нея да преминават минимум 50 човека на час. Правени са преброявания. И при двата пъти не са отчетени такива бройки пешеходни преминавания”, обясни инж. Димитър Петров, директор на дирекция „Управление и анализ на трафика” към Столична община.

Фандъкова: Разширението на Първа английска гимназия и 112 ОУ трябва да завърши до края на август

17 June 2019 13:02

Нашите усилия са насочени към подобряване условията в училищата и детските градини, изтъква тя