Регионални

12 октомври 2018 09:30

В Община Борован усилено ремонтират улици със средства, отпуснати от държавата

От оформянето им като такива, върху тези улици никога преди не е имало асфалт. Кметът на Борованската община, инж. Десислава Тодорова поясни, че с Постановления на Министерски съвет от 24.11.2017г. и от 07.08.2018г. на Община Борован са отпуснати д...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

В Борован отбелязаха празника на общината и 141 години от освобождението

26 October 2018 09:32

Село Борован е освободено от османска власт на 25 октомври 1877 г. от Лейбгвардейския хусарски полк под командването на полк. Барон Майендорф. След Освобождението, Борован се превръща в едно от най-големите села във Врачанско. От дълги години на 25-ти октомври хората от общината отбелязват своя празник с тържества, песни и дълги хора на мегдана. Вчера тържествата по случай празника започнаха от сутринта с издигането на националния трибагреник и знамето на община Борован. Под звуците на химна, флаговете тържествено издигнаха кмета на община Борован, инж. Десислава Тодорова и председателят на общински съвет Иван Костовски. Двамата поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните. Тържествен водосвет за здраве и берекет отслужи протойереи Галин Каменов. Тържеството продължи на сцената на читалище „Цани Иванов“ с празнично обръщение на кмета към жителите и гостите на Борован. Изнесена бе програма от песни и танци в изпълнение на децата и учениците от учебни заведения на територията на общината.

Ремонт на улиците в Пампорово за близо 6,5 млн. лв. възлага Чепеларе

23 October 2018 11:19

Ремонт на улиците в курортния комплекс Пампорово за близо 6,5 млн. лв. с ДДС възлага община Чепеларе. Улиците, които подлежат на благоустрояване, са основни транспортни връзки за достъп до редица туристически обекти в района. По настилката им има деформации, мрежовидни пукнатини с различна широчина и проблеми с отводняването. Предвидена е реконструкция и рехабилитация в участъка от третокласния път при ресторант „Бялата къща“ към автобусната спирка при хотел„Орфей

В Панагюрище реновират 12 улици за близо 4,5 млн. лева

22 October 2018 16:16

12 улици в Панагюрище ще бъдат обновени по евро проект. В инфраструктурата на града ще бъдат инвестирани близо 4, 5 милиона лева. Строителните дейности трябва да приключат през месец юни следващата година, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Проектът е насочен към подобряване на градската среда и повишаване качеството на живот на хората в град Панагюрище. Общата цел на проекта е да се създаде устойчива, естетична и безопасна градска жизнена среда, която да допринесе за по-голяма сигурнос

Селата Юндола и Бутрева с нови асфалтирани улици

16 October 2018 21:43

От днес село Юндола е с 2 нови асфалтирани улици и подменен водопровод. Кметът на село Бутрева Мехмед Асан сподели, че за първи път в селото се асфалтират улици, въпреки че регулацията в населеното място е от 1987 г. Средствата за двата проекта са отпуснати от държавния бюджет с постановления на Министерски съвет. Кметовете на двете населени места, заедно с кмета на община Велинград д-р Коев и народните представители Сергей Кичиков и Халил Летифов тържествено прерязаха лентите за откриване на новите придобивки за жителите на двете села. Събитията бяха уважени и от кметовете на общините Сърница и Ракитово– Неби Бозов и Костадин Холянов, заместник-кметовете на община Велинград Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, председателят на ОбС Велинград инж. Али Мареков, общински съветници. Осъществяването на двата проекта е пример за доброто взаимодействие на местната и централната власт в полза на населението в малките населени места.

След ремонта на две улици в Руска Бела асфалтът вече се рони

12 October 2018 11:20

Приключиха ремонтите на улиците в Община Мездра, за които бяха отпуснати 416 348 лв, в 15-те населени места в общината. Единствената улица в Мездра, за която са отпуснати 60 000 лв., е „Принчовец” в квартал „Лещака”.

Полагат втори слой асфалт на Крайречния булевард във Враца

09 October 2018 09:17

Стартира полагането на втория финален слой асфалт на Крайречния булевард във Враца. Отсечката е част от проекта за рехабилитация на пътя Враца - пещера "Леденика" и се изпълнява от фирма "Галчев Инженеринг“ ЕООД. Успоредно с ремонтните работи по обновяване на пътя Общинското предприятие "БКС" извършва дейности по озеленяване и залесяване на пространството между пътните платна.

В Община Борован отбелязаха Международния ден на възрастните хора

01 October 2018 15:00

По случай Международния ден на възрастните хора - 1 октомври, кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, гостува на пенсионерския клуб в село Добролево. Тя поздрави членовете на клуба и връчи парична сума за празника, съобщиха от общинската пресслужба.

И в Община Борован откриха новата учебна година

17 September 2018 14:50

В Община Борован откриха тържествено новата учебна 2018/2019г. Учениците ще се обучават във три основни училища и една професионална гимназия.

Община Борован активно се включи в кампанията „Да изчистим България заедно”

15 September 2018 15:11

Община Борован взе активно участие в кампанията. Служителите на общинска администрация Борован съвместно със служителите от домашен социален патронаж и детските градини и училищата, доброволци от БМЧК и жители на общината почистиха 4 нерегламентирани сметища в село Борован. Кметствата Малорад, Добролево и Нивянин също взеха участие в кампанията, като почистваха не регламентирани сметища в населените си места.Общо 12 места бяха почистени , стотици чували с отпадъци бяха събрани и ще бъдат извозени през днешния ден.Община Борован благодари на всички доброволци, които се включиха в кампанията „Да изчистим България заедно”.

Отвориха столичния бул. "България" след ремонта

10 September 2018 12:23

Рано тази сутрин столичният булевард "България'' беше отворен за движение в двете посоки. Очаква се до първия учебен ден голяма част от ремонтите по главните артерии на София да приключат.