Регионални

12 октомври 2018 09:30

В Община Борован усилено ремонтират улици със средства, отпуснати от държавата

От оформянето им като такива, върху тези улици никога преди не е имало асфалт. Кметът на Борованската община, инж. Десислава Тодорова поясни, че с Постановления на Министерски съвет от 24.11.2017г. и от 07.08.2018г. на Община Борован са отпуснати д...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Денят на земята в община Борован премина под мотото „Да пуснем корени тук”

23 April 2019 09:15

През вчерашния Ден на Земята, Община Борован се включи в редица инициативи приобщаващи хората към идеята за опазване на околната среда и спомагащи за промяната на ценностите и приоритетите на едно цяло поколение. Кметът инж. Десислава Тодорова, предостави 300 бр. фиданки от вид „Червен дъб“ за кметствата, детските градини, основните училища и ЦНСТ 1 и 2, които бяха засадени в Денят на Земята.

В община Борован започва ремонт на пътища за 6,3 милиона лева

19 April 2019 09:00

Община Борован подписа договор за строително-ремонтни дейности по проект "Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа", финансиран от Държавен фонд "Земеделие" Община Борован подписа договор за извършване на строително-ремонтни дейности на общинска четвъртокласна пътна мрежа на територията на общината. През февруари 2018 г. кметът на Борован инж. Десислава Тодорова подписа договор с Държавен фонд "Земеделие" за финансиране на проект "Реконструкция на общинска четвъртокласна пътна мрежа в община Борован - пътища в община Борован" по подмярка 7.2 "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малки по мащаби инфраструктура" от мярка 7 "Основни услуги и обновяване на селата в селските райони" от Програма за развитите на селските райони (ПРСР), съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитите на селските райони (ЕЗФРСР).

Ученици от община Борован мериха сили в състезание по безопасност на движението

15 April 2019 09:40

В ЦПЛР „Маша Белмустакова”, село Борован се проведе общинско състезание по безопасност на движението, което бе под надслов „Да запазим децата на пътя”. Целта на състезанието е да се изградят умения и навици за действие в условията на пътното движение и формиране на култура за безопасно поведение на пътя. В състезанието участваха ученици от 5 до 7 клас от ОУ „Отец Паисий“ в Борован”, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Малорад и ОУ „Св. Св Кирил и Методий” в Добролево. Валери Борисов, представител на Национална асоциация професионална подготовка и квалификация в град София, запозна децата с правилата на състезанието и през какви етапи то ще премине.

Проведоха се традиционните за Община Борован конни надбягвания

08 April 2019 09:00

През вчерашния ден, в местността „Войника“ край село Борован се състояха традиционните конни надбягвания организирани от инициативен комитет съвместно с Община Борован. Кметът, инж. Десислава Тодорова откри състезанията и пожела на всички участници късмет. Състезанията се проведоха в осем категории: Надбягвания с полукръвни коне; Надбягвания с обикновени коне; Надбягвания с каруци; Теглена на тежести лека категория; Теглене на тежести тежка категория; Най красив кон; Надбягвания с хора; Надбягвания с хора и деца.

В момчилградското село Соколино не остана нито една неасфалтирана улица

02 April 2019 16:12

Приключи поставянето на асфалт на последните 202 метра в населеното място. Обновената улица се използва от 10-ина семейства

Община Борован стана част от глобалната инициатива „Часът на земята“

01 April 2019 16:45

Часът на земята е световна инициатива, която привлича вниманието на хоратакъм проблемите на околната среда и им дава възможност да заемат активна позиция за решаването им. В знак на съпричастност за един час бяха изключени светлините на фасадата на сградата на община Борован в събота 30 март от 20.30 до 21.30 часа. В основните училища на територията на Община Борован се проведоха беседи в часовете на класния ръководител. В трета група „Пчеличка" в детска градина „Юрий Гагарин“ село Малорад бе проведена педагогическа ситуация на тема:„Нашата планета - Земя - да я пазим чиста". Децата разказваха, запознаха се с разделното събиране на отпадъци и оцветяваха. Ситуацията бе проведена от Светлана Кулинска - учител.

Ремонтират отново преасфалтирана улица във Варна

19 March 2019 16:48

Във Варна отново правят ремонт на ремонта. Този път режат част от новоположения асфалт на булевард „Васил Левски" по проекта за разширението му в района на булевард „Цар Освободител". Причината - забележки по новоизградената канализация там.

В Борован стартира проект за социална интеграция на уязвими жители на общината

16 March 2019 09:45

Кметът на Община Борован инж. Десислава Тодорова, подписа административен договор за финансиране на проектно предложение по конкурсна процедура “Социално - икономическа интеграция на уязвими групи. Интегрирани мерки за подобряване достъпа до образование” по Проект „Аз, ти, тя и той, заедно за социалната интеграция в община Борован“. Проектът се финансира по програмите „Развитие на човешките ресурси“ и„Наука образование и интелигентен растеж“ и общата му стойност е около 830 000 лева.

В Борован посрещнаха 1-ви март с червено-белите пролетни символи

01 March 2019 15:30

Празнично беше времето днес в община Борован, а настроението топло, усмихнато и ведро. Първи в сградата на общинска администрация поднесоха своите поздрави и мартеници децата от ОУ „Отец Паисий“ село Борован и директора на училището Нели Найчова. Инж. Десислава Тодорова посрещна децата в кабинета си. Всички заедно окичиха дърветата пред сградата на общината. С много усмивки и добро настроение в центъра на селото бяха закичени червено-белите символи на настъпващата пролет изработени от всички деца, ученици, учители и възпитатели на община Борован.

Деца в Борован създават заедно българските червено-бели символи на пролетта

27 February 2019 13:45

За втора поредна година по инициатива на кмета на общината инж. Десислава Тодорова във всички училища, детски градини и Центъра за настаняване от семеен тип отвори врати Работилница за изработване на мартеници. До 28 февруари в нея ще се проведат заниманията с децата и учениците за изработване на червено-белите символи на пролетта. Целта на инициативата е съвместна ангажираност на всички деца от Борован в изработването на мартениците и пресъздаването на обичаите, свързани с Баба Марта.