Регионални

12 октомври 2018 09:30

В Община Борован усилено ремонтират улици със средства, отпуснати от държавата

От оформянето им като такива, върху тези улици никога преди не е имало асфалт. Кметът на Борованската община, инж. Десислава Тодорова поясни, че с Постановления на Министерски съвет от 24.11.2017г. и от 07.08.2018г. на Община Борован са отпуснати д...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Три седмици по-късно: Ремонтират отново улица във Варна

17 January 2019 20:53

Във Варна - дупки зейнаха по ремонтирания участък на ул. "Георги Бенковски". Трасето беше отворено за движение само преди три седмици. Живеещите там са изтърпели всички неудобства, свързани със строителните дейности, но надеждите им, че най-после ще се движат по улица без дупки, не се оправдали.

И във Варна асфалтират по време на сняг

20 December 2018 05:40

За пореден случай на асфалтиране при снеговалеж и понатрупала снежна покривка съобщи този път bTV. След случаите във Велинград и Гложене, такава "практика" вече има и във Варна - на ул. "Кракра". Точно там се правят кръпки, а в същото време в града тече и още по-мащабен ремонт – цялостно асфалтиране на ул. "Кап. Рончевски". Петьо Станчев, главен инженер на фирмата-изпълнител, обясни следното: "В края на деня само заваля снега и то на последния ни кам

Децата от социалния дом в Борован изработиха уникални коледни подаръци

15 December 2018 10:17

Като част от трудотерапевтичната дейност в Центъра за настаняване от семеен тип в Борован и по желание на самите деца беше разткрита Коледна работилница, в която потребителите на социалната услуга изработиха с огромно желание и старание коледни сувенири и подаръци. В Коледната работилница децата подбраха по свой избор природни материали, които използваха в своите шедьоври. Заедно с персонала на социалната услуга, те събраха шишарки, орехи, лешници, шипки, шушулки, кестени и най-причудливи елхови клонки, които след това дружно лакираха. За останалата част от материалите финансово помогна Община Борован.

С Коледен спектакъл започнаха Новогодишните празници в Борован

11 December 2018 14:00

Вчера в община Борован беше представен „Коледен спектакъл“ с участието на актрисата Илияна Балийска. Коледното тържество се осъществи под патронажа на кмета на община Борован инж. Десислава Тодорова. Тазгодишният спектакъл е специален подарък за малчуганите от кмета по случай Коледа. Децата от всички детски градини и училища в общината бяха очаровани от представлението и взеха дейно участие във него. Много песни, танци и приказки създадоха коледно настроение за всички в салона на Основно училище „Отец Паисий“ село Борован.

Проведоха се празници за пенсионерите в село Малорад

04 December 2018 11:45

Ден на хората с увреждания и годишнина от създаване на пенсионерски клуб „Мечта“ отбелязаха пенсионерите в село Малорад. В пенсионерския клуб „Мечта“ се проведе годишнина от създаването на пенсионерски клуб “Мечта“ в село Малорад. Гости на тържеството бяха членове от клубовете на пенсионера от гр. Плевен, село Гложене, село Игнатица и село Зверино. Празнична програма бяха подготвили пенсионерският клуб от Плевен, които с много песни и танци стоплиха душите на възрастните хора дошли да отпразнуват втората годишнина от създаването на клуба си. Официални гости на мероприятието бяха кмета на община Борован, инж. Десислава Тодорова и зам. кмета Илияна Донкова. Инж.Тодорова поднесе поздравителен адрес към всички членове и гости на пенсионерски клуб „Мечта“, като им пожела да са живи и здрави и още дълги години да празнуват заедно.

В Борован отбелязаха празника на общината и 141 години от освобождението

26 October 2018 09:32

Село Борован е освободено от османска власт на 25 октомври 1877 г. от Лейбгвардейския хусарски полк под командването на полк. Барон Майендорф. След Освобождението, Борован се превръща в едно от най-големите села във Врачанско. От дълги години на 25-ти октомври хората от общината отбелязват своя празник с тържества, песни и дълги хора на мегдана. Вчера тържествата по случай празника започнаха от сутринта с издигането на националния трибагреник и знамето на община Борован. Под звуците на химна, флаговете тържествено издигнаха кмета на община Борован, инж. Десислава Тодорова и председателят на общински съвет Иван Костовски. Двамата поднесоха венец пред паметника на загиналите във войните. Тържествен водосвет за здраве и берекет отслужи протойереи Галин Каменов. Тържеството продължи на сцената на читалище „Цани Иванов“ с празнично обръщение на кмета към жителите и гостите на Борован. Изнесена бе програма от песни и танци в изпълнение на децата и учениците от учебни заведения на територията на общината.

Ремонт на улиците в Пампорово за близо 6,5 млн. лв. възлага Чепеларе

23 October 2018 11:19

Ремонт на улиците в курортния комплекс Пампорово за близо 6,5 млн. лв. с ДДС възлага община Чепеларе. Улиците, които подлежат на благоустрояване, са основни транспортни връзки за достъп до редица туристически обекти в района. По настилката им има деформации, мрежовидни пукнатини с различна широчина и проблеми с отводняването. Предвидена е реконструкция и рехабилитация в участъка от третокласния път при ресторант „Бялата къща“ към автобусната спирка при хотел„Орфей

В Панагюрище реновират 12 улици за близо 4,5 млн. лева

22 October 2018 16:16

12 улици в Панагюрище ще бъдат обновени по евро проект. В инфраструктурата на града ще бъдат инвестирани близо 4, 5 милиона лева. Строителните дейности трябва да приключат през месец юни следващата година, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Проектът е насочен към подобряване на градската среда и повишаване качеството на живот на хората в град Панагюрище. Общата цел на проекта е да се създаде устойчива, естетична и безопасна градска жизнена среда, която да допринесе за по-голяма сигурнос

Селата Юндола и Бутрева с нови асфалтирани улици

16 October 2018 21:43

От днес село Юндола е с 2 нови асфалтирани улици и подменен водопровод. Кметът на село Бутрева Мехмед Асан сподели, че за първи път в селото се асфалтират улици, въпреки че регулацията в населеното място е от 1987 г. Средствата за двата проекта са отпуснати от държавния бюджет с постановления на Министерски съвет. Кметовете на двете населени места, заедно с кмета на община Велинград д-р Коев и народните представители Сергей Кичиков и Халил Летифов тържествено прерязаха лентите за откриване на новите придобивки за жителите на двете села. Събитията бяха уважени и от кметовете на общините Сърница и Ракитово– Неби Бозов и Костадин Холянов, заместник-кметовете на община Велинград Светла Томова, Атанас Палигоров и Исмаил Моллов, председателят на ОбС Велинград инж. Али Мареков, общински съветници. Осъществяването на двата проекта е пример за доброто взаимодействие на местната и централната власт в полза на населението в малките населени места.

След ремонта на две улици в Руска Бела асфалтът вече се рони

12 October 2018 11:20

Приключиха ремонтите на улиците в Община Мездра, за които бяха отпуснати 416 348 лв, в 15-те населени места в общината. Единствената улица в Мездра, за която са отпуснати 60 000 лв., е „Принчовец” в квартал „Лещака”.