Регионални

12 октомври 2018 11:17

Печка на дърва едва не изпепели къща в Благоевградско 

Пожар избухна в къща в с. Гърмен, общ. Гърмен. Сигналът за пожара е получен около 21 часа на 11 октомври. Служители на РСПБЗН- Гоце Делчев веднага са пристигнали на мястото, но щетите вече били нанесени. Изгорели са покривна конструкция и домашно иму...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Горяха три къщи в центъра на Габрово (ВИДЕО)

19 January 2019 14:11

Голям пожар обхвана три къщи в центъра на Габрово, в близост до ресторант "Страноприемница". Според очевидци една от къщите буквално е рухнала, предаде „Нова телевизия“. Огънят започнал около 10:00 часа тази сутрин. Предполага се, че пожарът е причинен от печка на твърдо гориво. Към момента няма информация за пострадали хора.

Мъж загина при пожар в жилищна кооперация в Русе

18 January 2019 12:38

Огънят е тръгнал от таванските помещения на 4-етажния блок. Пристигналите пожарникари са евакуирали 5-ма души, трима от тях са откарани в болницата за преглед. Загиналият мъж е намерен при потушаването на пламъците. Вероятно се е опитал да се скрие и е починал от задушаване.

Пламна хранилище на химическия завод в Девня

17 January 2019 20:41

Пожар избухна в хранилище на химическия завод „Агрополихим" в Девня. Горят бали от слама, които заводът използва за горивни цели, съобщи Нова тв. Хранилището се намира извън предприятието - на територията на бивша каменна кариера, в близост до циментовия завод. От пожарната не гасят огъня, тъй като пожарът бил дълбочинен и можело да се ликвидира само със земна маса. Затова огнеборците са го оставили да се потуши от само себе си. Най-засегнато от ситуацията е близкото село Кипра, където се усеща остра задушлива миризма.

Военен спаси мъж от горяща къща

17 January 2019 18:10

Военнослужещ от Сухопътните войски спаси 65-годишен мъж от горяща къща в старозагорското село Михайлово, съобщиха от Министерство на отбраната. Пожарът, предизвикан от късо съединение, избухнал на 9 януари около 16 часа. Военнослужещият ефрейтор Господин Илиев Янков от батальона за логистично осигуряване от състава на 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, който е в полагаем домашен отпуск, вижда горящата къща. Със собствен пожарогасител влиза в сградата, където вижда две бутилки с газ пропан-бутан. Изкарва ги извън горящата къща и извежда и 65-годишния мъж от нея. До идването на екипа на „Пожарна безопасност и защита на населението“ ефрейтор Господин Янков почти погасява пожара. По този начин, с риск за себе си, спасява човешки живот и имущество. В писмо до командира на 2-ра Тунджанска механизирана бригада бригаден генерал Костадин Кузмов, кметът на селото изказва своята и на жителите му благодарност за постъпката на ефрейтор Господин Янков.

Жена е загинала при пожар в Сливен

16 January 2019 20:49

Възрастна жена е загинала при пожар в Сливен. Това съобщи от областната полиция. Сигналът за пожара е подаден 9.52 часа днес. Огънят е пламнал в каравана в двор. Екип на "Пожарна безопасност и защита на населението" и дежурна група на ОДМВР са извършили оглед. Те са открили починалата 74-годишна жена. Изясняват се причините за инцидента.

Пожар горя на борсата в Първенец

16 January 2019 11:58

Пожарът, който горя рано тази сутрин на борсата в Първенец, вече е потушен. Няма пострадали. Огънят е тръгнал от пластмасови отпадъци и бързо се е разгорял заради силния вятър. Най-вероятно пламъците са тръгнали от незагасена цигара. Нанесени са щети само на един склад за плодове и зеленчуци.

Майка и син загинаха при пожар в Шумен

16 January 2019 10:50

Инцидентът е станал тази нощ, а причината за пожара е печка на твърдо гориво. Пристигналите екипи са потушили пожара. Загинали са 80-годишна жена и 58-годишният ѝ син.

Цигара или късо съединение - причина за пожара в кърджалийското училище

12 January 2019 09:23

Цигара или късо съединение са двете версии, върху които се работи, като причина за пожара, възникнал в кърджалийска гимназия вчера, информира БТВ. Заради инцидента се наложила евакуация на 60 деца и 15 преподаватели. Припомняме, че пламъците са тръгнали от приземен етаж на неизползваемо стълбище. Пожарникарят Ризван Кьоров пристигнал при сградата на учебното заведение по сигнал, заедно с още 14 свои колеги. Въпреки че огънят не се виждал, обстановката е била усложнена. Цялото училище било обгъ

Община Банско възстановява библиотечния фонд в изгорялото читалище на село Скребатно

11 January 2019 15:15

Община Банско организира инициатива за възстановяване на библиотечния фонд в изгорялото читалище село Скребатно. Мотото ѝ е „Дари слово за Скребатно“, съобщиха от общината. На 9 януари в гърменското село се разрази голям пожар, който унищожи кметството, читалището и библиотеката, помещаващи се в една сграда. Огънят изпепели над 3 070 книги, събирани с години в библиотеката, а самото читалище през февруари трябваше да чества век съществуване. Банско – многовековно

Евакуираха гимназия в Кърджали

11 January 2019 14:43

Евакуираха ученици и учители от кърджалийската професионална гимназия "Васил Левски" заради пожар. Няма тежко пострадали, съобщи МВР, цитирано от bTV. Всички са изведени, а сигнал за инцидента е подаден в 13:20 часа. От полицията обясниха също, че районът е отцепен. На място са три противопожарни автомобила и 10 служители на районното управление в Кърджали.