Регионални

12 октомври 2018 11:20

След ремонта на две улици в Руска Бела асфалтът вече се рони

Приключиха ремонтите на улиците в Община Мездра, за които бяха отпуснати 416 348 лв, в 15-те населени места в общината. Единствената улица в Мездра, за която са отпуснати 60 000 лв., е „Принчовец” в квартал „Лещака”....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Жалба пред КЗК блокира обществената поръчка за пътя Мездра-Ботевград

18 January 2019 09:33

Постъпила жалба пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) блокира обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи на 20-километров участък от отсечката Мездра - Ботевград от път І-1 (Е-79), лот 1. На 12 октомври миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за избор на изпълнител при изграждането на 33 км от международното шосе между Мездра и Ботевград, обособени в два участъка - лот 1 и лот 2. Програмата предвижда строителството на направлението Видин - Ботевград да започне от една от най-сложните отсечки предвид терена, през който преминава. Поради това участъкът е разделен в два лота, за да може на обекта да се работи едновременно и да завърши в кратък срок, съобщават от пътната агенция.

Три седмици по-късно: Ремонтират отново улица във Варна

17 January 2019 20:53

Във Варна - дупки зейнаха по ремонтирания участък на ул. "Георги Бенковски". Трасето беше отворено за движение само преди три седмици. Живеещите там са изтърпели всички неудобства, свързани със строителните дейности, но надеждите им, че най-после ще се движат по улица без дупки, не се оправдали.

Четвъртокласници от ОУ„Хр.Ботев”- Мездра представиха урок за раждането на живота

17 January 2019 13:00

По повод Деня на родилната помощ, 21 януари, в библиотеката на мездренското читалище „Просвета 1925”, четвъртокласниците от Основно училище "Христо Ботев", с класен ръководител Марияна Стаменова, проведоха изнесен урок под наслов „Кое е по-голямо от царя?”.

Вижте свободните работни места в община Мездра

16 January 2019 12:40

Обявените от „Бюрото по труда"- Враца свободни позиции в община Мездра са за кандидати със средно професионално, средно общо и основно образование. Две са свободните места за продавач-консултант. Търсят се осем монтажници на електронни елементи. За общи работници по строителството на сгради, местата също са осем. Четири свободни работни места са обявени за работник за полагане на пътни настилки. Още толкова са свободни и за работници в строителството.

Нелеп завой създава проблеми на цяло габровско село

14 January 2019 23:32

Цялото габровско село Враниловци се радва на обновен път, но жителите му твърдят, че трудно се прибират заради недомислено ново кръстовище. Има проблем и с част от междуградските автобуси. Те не можели да вземат завоя и спрели да минават през населеното място, споделиха от "Нова телевизия" в свой репортаж. Цялата работа обаче била провокирана от желание да се гарантира безопасността на хората, твърдят от институциите, ангажирани с ремонта на пътя. Техническият проект е съгласуван с Община Габрово и Областната дирекция на полицията. От тях зависят и промените в маршрута на движение на автобусите. АПИ ще съдейства за прилагане на всяко решение, свързано с подобряване на движението, което може да бъде прието.

Планови прекъсвания на тока в община Мездра през периода 11-18 януари 2019 г.

13 January 2019 16:33

"ЧЕЗ Разпределение България" АД уведомява своите абонати, че във връзка с осъществяване на планирани прекъсвания на електрозахранването на територията на община Мездра, обслужвана от компанията, през периода 14-18 януари 2019 г., включително, се налагат кратковременни оперативни превключвания, с цел обезопасяване на съоръженията за работа, осигуряване на алтернативно захранване за част или всички засегнати клиенти и последващо включване на съоръженията, върxу които са извършвани планирани дейности.

Публично обсъждане на Проектобюджет 2019 предстои тази седмица в Мездра

13 January 2019 09:00

Проектобюджет 2019 на Община Мездра ще бъде обсъден публично в средата на предстоящата работна седмица. "Мероприятието" е в сряда, 16 януари, от 10:00 часа в Заседателната зала на Общинския съвет. По време на обсъждането ще бъдат представени също Инвестиционната програма и Годишната програма за управление и разпореждане с общинска собственост през тази година.

Започва раздаването на хранителни продукти по селата в община Мездра

10 January 2019 15:40

1204 души от община Мездра ще получат хранителни продукти по Оперативна програма „Храни и/или основно материално подпомагане“ от „Фонд за европейско подпомагане на най- нуждаещи се лица”. Всеки потребител ще получи 24 кг. храни- консерви, спагети, брашно, ориз, олио, захар и др.

Врачанско село събира най-добрите планински бегачи на интересно състезание

09 January 2019 13:04

За трета поредна година любителите на зимните бягания ще имат възможността да се включат в състезаниеto „Kreta Run 2019“.  „Kreta Run 2019” се организира от любителите на бягане в пресечени местности  Александър Александров, Станислава Цветкова и Иван Стоянов. Атрактивното състезание ще се проведе със съдействието на Община Мездра и Кметство село Крета. То ще стартира на 27 януари в 11 часа от площада на с. Крета. Очаква се финалът да бъд

Кметът на Мездра търси помощ от Министерството на финансите за стабилизиране на общинския бюджет

09 January 2019 11:27

Кметът на Мездра Генади Събков бе на работно посещение в Министерство на финансите, за да потърси начин за стабилизиране на общинския бюджет. В последните дни на миналата година общинските съветници от ГЕРБ, АБВ и Народен съюз отказаха да подкрепят на последното заседание на Общински съвет предложението за получаване на дългосрочен кредит за погасяване на стари задължения към МФ в размер на 1 689 000 лв. В съобщението на пресцентъра на обшината се казва, че „Абсурдното отношение и гл