Регионални

12 октомври 2018 11:20

След ремонта на две улици в Руска Бела асфалтът вече се рони

Приключиха ремонтите на улиците в Община Мездра, за които бяха отпуснати 416 348 лв, в 15-те населени места в общината. Единствената улица в Мездра, за която са отпуснати 60 000 лв., е „Принчовец” в квартал „Лещака”....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

„Трейс Груп“ още преди месец оповестява, че проби от пътя край Своге са взимани многократно

12 November 2018 16:43

Още при изпълнение на проектното задание ДЗЗД „Трейс Своге” констатира несъответствие на проекта с реалното съществуващо положение. И информира за това Възложителя, Надзора, Инженера и Проектанта.

Километрични опашки на Е-79 между Мездра и Враца

12 November 2018 15:00

В момента на Главен път Е-79 между Мездра и Враца се извършват строително-ремонтни работи, които предизвикаха образуването на километрични опашки в посока Враца - Ребърково. Ремонтните дейности се извършват от фирма "Пътстройинженеринг-М", които са основен изпълнител на Агенция "Пътна инфраструктура".

От Камарата на строителите заплашиха с протест

12 November 2018 08:29

Камарата на строителите ще организира протест, ако до 18 ноември депутатите от БСП - Елена Йончева, Георги Михайлов, Крум Зарков, Георги Свиленски и Христо Проданов, не подадат оставка. Това заяви в студиото на Сутрешния блок на БНТ изпълнителния директор на Камарата на строителите инж. Мирослав Мазнев.

Шефът на Пътната агенция: Не сме проспали казуса "Своге"

12 November 2018 08:18

Ръководството на Агенция „Пътна инфраструктура” е било информирано за искането на Община Своге фаталната отсечка край града да бъде ремонтирана заради лошо сцепление, но тромава процедура в комуникацията с „Трейс” е довела до забавянето. Това доведе до катастрофата край Своге, която отне 20 човешки живота. Това стана ясно от думите на шефа на агенцията инж. Светослав Глосов по бТВ. Той беше категоричен, че АПИ не е „проспала” казуса. Според Глосов документът от 2017 г. с първо предписание „Пълна подмяна на асфалтовото покритие” и срок за изпълнение „Незабавно”, показан от Елена Йончева от БСП, не е „нито сензация, нито откритие”. Голяма част от другите констатирани дефекти са били отстранени, но точно въпросът със сцеплението се е оказал спорен, твърди шефът на АПИ. Отправяни са искания към изпълнителя да ремонтира пътя гаранционно, но последвал отказ. От „Трейс” изтъкнали, че твърденията в протокола не отговарят на истината и че общината в Своге не е страна по договора за пътния участък. „След техния отказ е направена оценка от нашата пътна лаборатория, която е констатирала конкретни проблеми”, обясни Глосов. Такава бил оформен нов протокол с предписания към „Трейс”. Той обаче е с дата само няколко дни преди трагичния инцидент. Единственият начин да бъде „притиснат” изпълнител на пътен проект бил в рамките на законово разписаните процедури, твърди Глосов.   Освен това той отново призова да се изчака следствието преди да говорим за това дали пътят или шофьорът на фаталния автобус имат вина за трагедията. Шефът на агенцията обаче няма обяснение как асфалтът се е оказал със състав, различен от утвърдената рецептура. Според него тук не можело да се говори за измама, защото разликата би била под 2000 лв. за 350-метров участък.

Камарата на строителите изпрати писмо до ОЛАФ с искане за незабавна среща

11 November 2018 11:37

Браншовата организация счита, че срещу нея се разпространява „подвеждаща информация, свързана с изразходването на европейски средства“

Зам.-кмет на Своге: Изпратили сме протокола за проблемите на пътя до институциите

11 November 2018 10:19

Па базата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души

Елена Йончева: От години пътят край Своге е опасен

10 November 2018 11:47

Депутатът от БСП Елена Йончева заяви, че се е сдобила с документ от миналата година, който алармира за лоша настилка на пътната отсечка край Своге, където загинаха 20 души. В предаването „Тази събота” тя заяви, че от левицата се опитват да хвърлят светлина върху всички болезнени теми, които се случват в България, като даде за пример с искането на БСП да се инспектират магистралите и първокласните пътища у нас в независима лаборатория. „Във връзка с това искане до АПИ започнах да получавам много документи, свързани със строителството на пътищата. Преди два дни получих обезпокоителен документ, който веднага изпратихме в прокуратурата. Става дума за участъка в Своге, където загинаха толкова много хора. Има констативен протокол от експерти на Община Своге от 20 юни 2017г. В него са изброени седем точки, в които се препоръчва незабавна подмяна на настилката”, заяви пред бТВ Йончева. Тя допълни, че преди три дни се е сдобила с документа. По думите ѝ Камарата на строителите са се опитали да разубедят лидера на левицата Корнелия Нинова да не подава искане в Агенция „Пътна инфраструктура” за експертиза в независима лаборатория. „Нашето искане не е насочено срещу строителните фирми, дори ние искаме да ги защитим. Липсата на независима експертиза удря по реномето на строителите. Отсечката в Своге също е била проверявана, но министър Нанков каза, че са вложени недопустими материали”, каза Йончева. През седмицата обект на прокурорския интерес станаха 6 депутати. Главният прокурор поиска имунитетите на един депутат от управляващата партия, на трима от "Воля" и двама от БСП, сред които и Йончева. Депутатът от левицата се отказа от имунитета си. „Това са атаки срещу мен на депутати от ГЕРБ, които отдавна продължават. Главна прокуратура е образувала дело по сигнал на Делян Добрев, Тома Биков и бившият депутат Антон Тодоров. В това заведено дело няма нито един факт, който да доказва, твърденията”, каза Йончева и допълни, че никога не се е занимавала с бизнес, за да „пере пари”. „През целия си живот съм се занимавала с журналистика, през 2013 г. – 2014 г. бях поканена от ТВ7 да започна работа при тях, като външна продукция, юристи на телевизията ме посъветваха да сключа договор с тази фирма, за да закупим техника. Филмите са направени и излъчени, аз не разбирам „ние, не знаем за какво са използвани тези средства”, коментира депутатът на БСП. „Вие, като получавате заплата проверявате ли източника на средства, това означава ли, че всички журналисти, които са работили в ТВ7 и са имали външни продукции са участвали в някакви схеми. Моята съвест е чиста, аз отказвам да повярвам, че главна прокуратура може да бъде използвана като бухалка на едни мутри. Надявам се това нещо да стигне до съда, за да се види, че тези обвинения са несъстоятелни”, добави Йончева.

Приключва обновяването на маркировката на пътя Елисейна - Своге - Нови Искър

10 November 2018 11:25

До 11 ноември се предвижда да завърши обновяването на хоризонталната маркировката на път II-16 Елисейна - Своге - Нови Искър, съобщиха от пресцентъра на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Подновена е осевата линия в участъка между Своге и Нови Искър, а в момента се полагат крайните ленти. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация, предупреждават от АПИ. За подобряване видимостта на шофьорите и повишаване безопасността на движение е премахната крайпътната растителност в участъка от пътя между Своге и Нови Искър, а в момента се отстраняват и храстите в отсечката между Елисейна и Своге.

От Камарата на строителите искат оставките на четирима депутати от БСП

09 November 2018 20:13

Оставките на депутатите Елена Йончева, Христо Проданов, Крум Зарков и Георги Свиленски иска Камарата на строителите. Поводът е искането на социалистите за независима техническа експертиза на магистралите "Тракия", "Хемус", "Струма" и "Марица", пътя Русе-Видин и Околовръстния път на София.

Около 8000 км третокласни пътища се нуждаят от ремонт и реконструкция

09 November 2018 12:45

Около 8000 километра третокласни пътища се нуждаят от ремонт и реконструкция, каза в минутите за парламентарен контрол министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Тя отговори на въпрос на народния представител Дора Янкова относно политиката на правителството за строителството, реконструкцията, рехабилитацията и стопанисването на републиканските пътища - трети клас.