Свят

12 октомври 2018 12:10

МКС може да остане без екипаж

"Роскосмос“ не изключва Международната космическа станция (МКС) да остане без екипаж, но ще се опита да избегне подобно развитие на събитията, каза изпълнителният директор на държавната корпорация Сергей Крикальов, предаде РИА Новости. &q...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Руските космонавти на борда на МКС ще посрещнат Нова година с шампанско на снимка

31 December 2018 14:12

Ако бъде отворена истинска бутилка пенливо вино в условия на безтегловност, тя ще се превърне в смес, която ще се разпилее в невероятен обем

Корабът "Союз" се отдели от МКС и пое към Земята

20 December 2018 07:30

Корабът "Союз" с трима космонавти на борда се отдели от Международната космическа станция и пое към Земята. От станцията се връщат един руски, един американски и един германски

Товарният кораб „Дракон“ на „Спейс екс“ се скачи с МКС

08 December 2018 15:00

Американският космически товарен кораб "Дракон" на частната компания „Спейс екс“ се скачи с Международната космическа станция, за която достави провизии и коледни подаръци за екипажа, предаде Асошиейтед прес.

Успешен старт на "Съюз" към МКС

03 December 2018 15:08

Космически кораб "Съюз" с трима космонавти на борда успешно излетя от космодрума "Байконур" към Международната космическа станция.

Международната космическа станция навърши 20 години

22 November 2018 14:31

Тя ще получи ново оборудване за рождения си ден

​Товарният кораб "Прогрес МС-10" се скачи с МКС

18 November 2018 22:28

Товарният кораб "Прогрес МС-10" се скачи днес с Международната космическа станция (МКС) след двудневен полет около Земята, съобщи руският Център за управление на полетите, цитиран от ТАСС.

"Байконур" изстреля ракета с товарния кораб "Прогрес МС-10" към МКС

16 November 2018 22:32

Ракета носител "Союз-ФГ" с товарния кораб "Прогрес МС-10" беше изстреляна от космодрума "Байконур" в Казахстан. Корабът се отдели от третата степен на ракетата и продължи полета си към Международната космическа станция (МКС), заяви руският Център за управление на полетите. Скачването на "Прогрес" с МКС трябва да се осъществи на 18 ноември. Корабът превозва 2,5 т доставки за МКС. Това беше първото изстрелване на ракета "Союз-ФГ" след аварията на 11 октомври.

Нов екипаж се готви за МКС

14 November 2018 14:57

Космонавтите от новия екипаж за Международната космическа станция обявиха, че са готови за излитане на 3 декември, въпреки неотдавнашните проблеми в космическата програма.

Компютърен срив в Международната космическа станция

06 November 2018 22:28

Срив в програма извади от строя един от компютрите на Международната космическа станция (МКС). Очаква се работата му да бъде възстановена на 8 ноември, съобщи ТАСС. "Сривът е в т.нар. програмна готовност на един от трите компютъра на МКС. За възстановяването на работата му той трябва да бъде рестартиран. За да бъдем сигурни в надежността на ноемврийското скачване с кораба "Прогрес", рестартирането ще бъде направено на 8 ноември ", съобщи Роскосмос. Сривът няма да повлияе на работата на МКС. "Циклограмата позволява безкрайно дълъг полет и с два канала. Не e необходимо да бъде сменян компютърът", се казва още в съобщението.

НАСА отново в сътрудничество с Роскосмос

02 November 2018 07:50

НАСА си сътрудничи с „Роскосмос“ за възобновяване на съвместни пилотирани полети до Международната космическа станция, съобщи РИА Новости. Планираният полет трябва да се състои на 3-ти декември. Финалното решение ще бъде взето след анализ на готовността. През миналия месец ракета – носител „Союз ФГ“ се повреди, докато превозваше екипаж за МКС. Руските експерти вече установиха повредата на ракетата. От там са изпратили резултатите на американски представители. Изпълнителният директор на руската космическа агенция Сергей Крикалев вече потвърди, че полетът на поредния екипаж на МКС е планиран за 3-ти декември. Преди това, на 16 ноември, за МКС ще отлети товарният безпилотен космически кораб "Прогресс МС-10".