Регионални

12 октомври 2018 12:15

Община Мездра отвори врати за учениците от града в Деня на българската община

В Деня на българската община, общинската администрация Мездра отвори врати за децата от градските училища. В голямата зала на общината градоначалникът и секретарят на Общината посрещнаха учениците с лакомства....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

БНБ няма да може да отпуска кредити на Министерски съвет и общините

13 December 2018 16:10

Българската народна банка не може да предоставя кредити и гаранции под каквато и да е форма, включително чрез придобиване на дългови инструменти, на Министерския съвет, на общините, както и на други държавни и общински институции, организации и предприятия. Това реши окончателно парламентът с приетите промени в Закона за Българската народна банка. По отношение на персоналната независимост е предвидено при прекратяване на правомощията на член на Управителния съвет решението за това да бъде отнесено за разглеждане пред Съда на Европейския съюз. При упражняване на макропруденциалния надзор БНБ наблюдава, идентифицира и оценява въздействието на системни рискове върху кредитните институции и банковата система, гласува НС.

Етнографска изложба за 120 години Община Мездра подредиха 12 селски читалища

13 December 2018 13:00

Етнографска изложба под наслов "От златните ръце на мездренчанката" беше официално отрита в Ритуалната зала на Община Мездра. Културната проява е посветена на 120-ата годишнина от обявяването на Мездра за самостоятелна община. В експозицията участват 12 селски читалища - тези в Брусен, Долна Кремена, Дърманци, Елисейна, Зверино, Лик, Люти брод, Крапец, Моравица, Оселна, Ребърково и Царевец. В изложбата са подредени повече от 100 автентични експонати - тъкани, плетива и облекла, които представят типични бит на българина в миналото и по-специално на селищата от нашия край.

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството на територията

13 December 2018 11:55

Парламентът прие на първо четене промени в Закона за устройството на територията. Така срокът за изготвяне на общи устройствени планове на общините се удължава с две години до 1 януари 2021 г.

С тържествен концерт отбелязаха 120 години Община Мездра

13 December 2018 10:30

На 12 декември в Дома на железничаря се проведе тържественото честване на120 години от обявяването на Мездра за община. На 11 декември 1898 година, княз Фердинанд издава Указ № 264, с който се създава Мездренска община, а девет дни по-късно – на 20 декември 1898, се провеждат първите общински избори. Така започва историята на Община Мездра, която вече 120 години има своето минало, настояще и бъдеще.

Жителите на 8 мездренски села в Искърското дефиле се вдигат на протест срещу ЧЕЗ

11 December 2018 11:30

Жителите на мездренските села от Искърското дефиле Ребърково, Люти брод, Зверино, Игнатица, Оселна, Очин дол, Зли дол и Елисейна излизат с подписка в защита на правата си на потребители и клиенти на ЧЕЗ. Кметовете на тези села са изготвили съвместна подписка и протестно писмо с копия до министър-председателя Бойко Борисов, президента на Република България – Румен Радев, министъра на енергетиката - Теменужка Петкова, националния омбудсман – Мая Манолова, председателя на народното събрание – Цвета Караянчева, изпълнителния директор на "ЧЕЗ Електроразпределение България" – Петър Холаковски, председателя на Комисията за защита на портебителите – Димитър Йотов, областния управител наВраца – Малина Николова и кмета на Община Мездра – Генади Събков.

СУ "Иван Вазов” - Мездра бе домакин на първа среща по eвропроект срещу насилието

11 December 2018 09:00

Приключи първата работна среща по проекта за междуучилищен обмен "Be Buddy NOT Bully" ("Бъди приятел, а не насилник"), домакин на която от 2 до 8 декември 2018 г. бе Средно училище "Иван Вазов" - Мездра. Проектът се реализира по програмата на Европейския съюз за подпомагане на образованието, обучението, младежта и спорта в Европа "Еразъм+", а партьори по него, освен мездренската гимназия, са учебни заведения от Фокша̀ни (Румъния), Орду (Турция), Шилува (Литва) и Лерена (Испания). Проектът е с продължителност две години и е насочен срещу намаляването на тормоза в училище и в семействата, предимно сред децата в риск.

Проект дава шанс за работа на хората с увреждания от Мездра

10 December 2018 10:30

Работни места предлага Проект „Обучение и заетост на младите хора с увреждания до 29 годишна възраст“ към Компонент II „Обучения и заетост за младите хора“ на трима души от града. Целта е интегриране на неактивни и безработни младежи с трайни увреждания на възраст до 29 г., регистрирани в дирекция „Бюро по труда“ към Агенция по заетостта, съобщават от общинската пресслужба.

Председателят на Общинския съвет подаде сигнал срещу кмета на Мездра

07 December 2018 16:00

Председателят на Общинския съвет Яна Нинова подаде сигнал до Районна прокуратура - гр. Мездра срещу кмета на общината Генади Събков, научи MediaNews. "Подавам настоящия сигнал към Вас във връзка с прецедент, който в историята на Общински съвет - Мездра не е възниквал, се казва в сигнала на Нинова до прокуратурата. Сигналът ми е срещу действията на кмета на община Мездра инж. Генади Събков."

Общините Мездра, Враца, Бяла Слатина и Козлодуй чакат 50 млн. лв. за ВиК проекти

06 December 2018 16:30

Около 50 млн. лв. за модерни ВиК-проекти ще влязат във Врачанска област. Средствата ще се разпределят между четирите най-големи общини в региона – Враца, Мездра, Бяла Слатина и Козлодуй, информира преди дни областният управител Малина Николова.

Жителите на четири села в мездренско се вдигат срещу ЧЕЗ

06 December 2018 10:25

"Да осигурява на потребителите електрическа енергия в съответствие с изискванията за качество на търговската услуга" настояват в подписката жителите на селата Дърманци, Лик, Ослен Криводол община Мездра и Синьо бърдо, община Роман.