Регионални

12 октомври 2018 12:15

Община Мездра отвори врати за учениците от града в Деня на българската община

В Деня на българската община, общинската администрация Мездра отвори врати за децата от градските училища. В голямата зала на общината градоначалникът и секретарят на Общината посрещнаха учениците с лакомства....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Болницата в Мездра ще получи нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще"

18 June 2019 09:00

Блага вест за Мездра пристигна от кампанията „Капачки за бъдеще”, публикувана на сайта на кампанията. „Миналата седмица точно подготвяхме кувьоза за болницата в Берковица, когато наши доброволци ни изпратих информация, че болницата току-що е получила кувьоз дарение. Очевидно не от нас. Веднага проверихме ситуацията и установихме, че друга организация е дарила кувьоз на болницата. Продължихме да се интересуваме и научихме, че кувьозът е нов, качествен и има основните базови функции, които са нужни, за да се стабилизира едно бебенце в първите часове”- се казва в публикацията.

Педагози от Мездра присъстваха на официален прием по покана на датския посланик

11 June 2019 15:21

След като през месец април посланикът на Кралство Дания в България, Негово Превъзходителство Сьорен Якобсен, гостува в Средно училище "Иван Вазов" - Мездра във връзка с дейностите по проекта "Училище посланик на Европейския парламент", ръководителят на дипломатическата мисия на скандинавската страна у нас реши да се отблагодари за оказаното му гостоприемство като изпрати покани на старшите посланици Йоана Константинова и Данаил Димитров, както и на директора на учебното заведение Мариела Горанова и на заместник-директора Евгени Йоловски, да присъстват на официален прием по случай Деня на конституцията - 5 юни, в резиденцията на датския посланик в столичния квартал "Бояна".

Посланици на Европейския парламент от Мездра гостуваха на финландския пoсланик

09 June 2019 09:00

Младши и старши посланици на Европейския парламент от Средно училище "Иван Вазов" - Мездра гостуваха в Посолството на Финландия в Република България. Посещението им бе част от дейностите по проекта "Училище посланик на Европейския парламент", по който работи през тази учебна година мездренската гимназия по Програмата за училища посланици на Европейския парламент.

Атестираха извънредно административния ръководител на Районна прокуратура-Мездра

08 June 2019 09:37

На основание чл. 196, т. 4 във вр. чл. 197, ал. 5, т. 2 от Закона за съдебната власт (ЗСВ) Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) проведе извънредно атестиране на районен прокурор Цветомила Пашовска-Николовска - заместник-административен ръководител и изпълняваща функциите на административен ръководител на Районна прокуратура - Мездра и прие на основание чл. 197, ал. 6 от ЗСВ комплексна оценка от атестирането "Много добра", съобщават от държавното обвинение. Пашовска оглави Районната прокуратура в крайискърския град в края на месец май миналата година след като предишният й шеф Георги Палански подаде оставка.

Поредният пороен дъж, примесен с градушка, се изля над Мездра

04 June 2019 16:50

Поредният пороен дъжд, придружен от светкавици, гръмотевици и силни пориви на вятъра, връхлетя в ранния следобед днес гр. Мездра. След вчерашния пой и градушка, днес почти по същото време природната стихия се разрази малко след 15:00 часа.

Откриха тялото на изчезналия в петък 43-годишен Добромир от Мездра

04 June 2019 11:15

На 3 юни 2019 г., в Районно управление - Мездра е постъпил сигнал от близките на 43-годишния Добромир от същия град, които съобщили, че не се е прибирал в дома си от вечерта на 30 май, петък, 2019 г. Добромир Иванов Иванов е роден на 6 декември 1975 година. Той е излязъл от дома си след употреба на голямо количество алкохол и за последно е видян на път към стадиона.

С митинг заря започват Ботевите дни в мездренското село Зверино

03 June 2019 13:30

Кметство Зверино и Народно читалище „Факел – 1926” организират традиционните Ботеви дни в будното балканско селище. Тази вечер от 21 часа, зверинчани за 31- ви път ще отдадат почит и ще сведат глави в знак на признателност и преклонение пред подвига на поета революционер Христо Ботев и неговите четници.

Мездренското с.Оселна отбеляза двоен празник- 90 години читалище и Ден на селото

03 June 2019 11:30

Тази година жителите на планинското село Оселна празнуваха двоен празник – 90 години Народно читалище "Просвета-1929" и Деня на селото. По този повод Кметство Оселна и Читалище "Просвета-1929" организираха празнична програма, в която взеха участие самодейци от планинското селище, Игнатица, Зверино и Центъра за личностно развитие и подкрепа Мездра.

С „Балон като слон“ и „Сапунени мехури“ отбелязаха Деня на детето в Мездра

01 June 2019 12:20

На 1 юни – Международният ден на детето, площад „България“ в Мездра събра стотици деца и родители, за да празнуват заедно най-слънчевия празник – празникът на децата слънца на Мездра.

Мездра е домакин на национален турнир по хандбал за юноши "Малки локомотиви"

31 May 2019 15:00

Утре Мездра ще бъде домакин на Втория национален турнир по хандбал за юноши старша възраст "Малки локомотиви". Организатор на спортната проява е ХK Локомотив (Мездра) със съдействието на Министерството на младежта и спорта. В турнира ще вземат участие четири отбора, съставени от момчета до 16 години - домакините от ХК Локомотив (Мездра), ХК ЦСКА (София), ХК Спартак (Плевен) и сборен отбор на Зонален хандбален съюз (ЗХС) "Витоша". Атрактивната надпревара ще се проведе на спортната площадка в Средно училище "Иван Вазов".