България

12 октомври 2018 12:17

Последно сбогом с Виктория (снимки)

30-годишната жена ще бъде погребана в гробищния парк в кв. "Чародейка"...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Осъдиха на 30 години Северин Красимиров за убийството на Виктория Маринова

22 April 2019 17:41

Обвиненият за убийството на журналистката от Русе Виктория Маринова беше осъден на 30 години затвор. 21-годишния Северин Красимиров поиска съкратен процес и се призна за виновен. Убийството предизвика вълна от съпричастност към жертвата и искане за справедливо наказание към извършителя.Вижте повече в прякото включване на Даниела Димитрова:

Делото срещу Северин Красимиров - по съкратена процедура (СНИМКИ)

22 April 2019 12:52

Делото за убийството на телевизионната водеща Виктория Маринова започна, предаде "Нова телевизия". Три са обвиненията срещу Северин Красимиров - за блудство, за изнасилване и за убийство по особено жесток и мъчителен начин. Красимиров се призна за виновен и ще бъде съден по бързата процедура. Той ще избегне доживотен затвор, каквато присъда поиска прокуратурата. Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за Северин Красимиров Първото разпоредително заседание приключи за по-малко от 1 час. Защитникът на Северин Красимиров пожела делото да се гледа при закрити врата, но съдът не прие искането. 15 минути след приключване на разпоредителното заседание съдът реши, че може да даде ход и на същинския съдебен процес.    В съдебната зала майката на Северин изпадна в истерия, припадна и се наложи да бъде изведена. „Длъжни сме да се съвземем, защото остана малко дете, което се нуждае от подкрепа, от хора, които да заменят най-скъпото - майката, заяви Румен Максимов, близък роднина на Виктория Маринова. - Едва ли може да се получи най-справедливата присъда, която е според мен - доживотна. Неговият защитник го е посъветвал да се възползва от член 27 на НПК, така автоматично отпада тази присъда”.  Максимов очаква между 25-30 години затвор. Служебният защитник на Красимиров подаде в началото на април искане за съкратено съдебно дело, защото Северин е признал вината си.  Съдът прати Северин Красимиров на изследване в психиатрия Красимиров беше предаден на съд на 19 март. Разследването продължи пет месеца. Той беше заловен при акция на полицията в Германия, където беше избягал след убийството.

Тръгва делото за убийството на Виктория Маринова

21 April 2019 17:44

Очаква се Северин Красимиров да поиска съкратено съдебно производство

Северин иска съкратено производство, избягва доживотния затвор?

06 April 2019 13:50

При тази процедура обвиняемият признава фактите и при определяне на наказанието, ако той бъде признат за виновен, доживотният затвор без право на замяна като вид наказание изобщо отпада

Прокуратурата поиска доживотен затвор за Северин Красимиров

19 March 2019 12:05

Прокуратурата внесе днес в Русенския Окръжен съд обвинителния акт срещу Северин Красимиров за жестокото убийство на телевизионната водеща Виктория Маринова през октомври миналата година.

Днес влиза в съда обвинението срещу Северин Красимиров

19 March 2019 09:49

Той е обвинен за бруталното убийство на журналистката Виктория Маринова в Русе миналата година

Северин Красимиров е вменяем, обвиняват го за убийството на Виктория Маринова

07 February 2019 14:24

Северин Красимиров ще бъде обвинен за убийството на журналистката Виктория Маринова, след като петорната медицинска експертиза е установила, че той е вменяем, съобщи прокуратурата в Русе.

Убиецът Северин бил психопат, но вменяем

22 January 2019 11:02

Предварителната медицинска експертиза на Северин Красимиров, предполагаемият убиец на журналистката Виктория Маринов, е показала, че той е вменяем и може да носи отговорност за делата си.    На съдебното заседание през октомври защитниците на Северин опитаха да смекчат вината му като заявиха, че той пие хапчета заради психически проблеми, затова той беше подложен на медицинска експертиза.   Братята на Северин били с лека умствена изостаналост, най-вероятно заради кръвосмешението между родителите, които били роднини. Северин имал и тежко детство заради липсата на баща, който починал в затвора, и майка му, която сменила трима мъже.  По време на разговорите с лекарите, обаче, Северин не показвал емоции и не е установено да има психическо заболяване, което да му пречи да разбере сериозността на деянието си, става ясно от предварителна информация на 24 часа. Според експертизата той е психопат и бил склонен към насилие, но ясно съзнавал какво върши.  Още от 15 годинишен Северин е използвал алкохол и наркотици, а агресия проявявал и към други момичета от махалата. Самият той заяви, че в деня на убийството – 6 октомври, отново е бил пиян и дрогиран. А според лекарите е знаел много добре какво прави, както за убийството, така и за изнасилването. {cbrelatedarticle count="2" /}  Медицинската експертиза показала, че Маринова е била ударена и изнасилена, като е била мъртва през по-голямата част от времето на гаврата с нея. Северин вече е отново в русенския затвор, а ако бъде признат за виновен ще отиде в Белене, където е починал баща му. Очаква се разследването да приключи до два месеца, а Северин отново да признае вината си, както го направи през октомври.Северин КрасимировВиктория Мариноваубийство

Задържаният за убийство на тв водеща Северин Красимиров отново е в следствения арест в Русе

15 January 2019 11:07

Приключи изследването на обвиняемия в специализираната болница към затвора в Ловеч

Камери и осветление на алеята, където беше убита Виктория Маринова

08 January 2019 13:18

По крайдунавската алея, където беше убита журналистката от TVN Виктория Маринова, вече има камери и осветление, съобщиха от русенската телевизия. Идеята е реализирана от телекомуникационната компания „Нетуоркс България“, собственост на бившия съпруг на Виктория – Свилен Максимов. В най-скоро време сигналът от камерите ще бъде подаден и към общинското звено за охрана. По думите на инж. Теодор Дулев от „Нетуоркс България“ по дългото около два километра трасе има 50 видеокамери и още толкова осветителни тела, които осветяват и наблюдават района. „На практика стълбовете и камерите са дарение от фирмата за общината и това всеки момент трябва да бъде оформено като такова. Много бързо беше направено, което е впечатляващо. Пак казвам, че това може да го направи само русенец и русенска фирма, които милеят за града ни. Единственото, което ме притеснява е, че не е обезопасено откъм реката. В бюджета за новата 2019 година сме заложили 600 000 лева, с които поетапно започваме да изграждаме парапет”, каза кметът на Русе Пламен Стоилов, цитиран от TVN. Мястото е обичано от русенци, но след убийството страхът дълго витаеше сред хората, споделят още от TVN. Сега, според местните, монтираните камери и осветлението ще направят мястото по-безопасно. Предстои отсечката да бъде преасфалтирана, а от общинската администрация обещаха да осигурят по-голяма безопасност на хората, които преминават през района. В социалните мрежи е подета инициатива алеята, по която премина последното бягане на Виктория Маринова, да носи нейното име – идея, която се споделя и от градската управа.