България

12 октомври 2018 12:41

Депутат на прицел заради корупционни схеми, скоро ще му поискат имунитета

Много скоро ще бъде поискан имунитета на народен представител от настоящия парламент заради сигнали за участие в корупционни схеми. Това стана ясно от думите на председателя на антикорупционната комисия в парламента Борис Ячев. Той обаче не пожела да...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Кушлев: Парламентът да разследва имотите на шефа на КПКОНПИ

25 June 2019 12:09

Грешка е, че Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) разследва терасата на антикорупционния шеф Пламен Георгиев. Това обясни в „Тази сутрин“ на бТВ първият председател на комисията Стоян Кушлев. Той е категоричен, че не е коректно членовете на комисията да бъдат поставяни в неудобното положение да разследват своя председател. Според Стоян Кушлев разследването за конфликт на интереси е трябвало да се извърши от специалната комисия в Народното събрание, която се занимава с контрола върху КПКОНПИ. „Имаме едно абдикиране на комисията от своите задължения”, допълни Стоян Кушлев. Той обясни, че Пламен Георгиев не е бил длъжен да поиска документи за всяко нещо, което е построено. Основният документ, по който се извършва покупко - продажбата на апартамента му, е нотариалният акт. Впоследствие обаче се оказва, че терасата е вписана в нотариалния акт, но няма строителни книжа. Стоян Кушлев заяви още, че проверката на КПКОНПИ е формална, защото тя не е разследващ орган. Той е на мнение, че прокуратурата трябва да провери дали има търговия с влияние. „Комисията извършва проверката дали има нарушения на закона. В него точно е казано кога едно лице изпада в конфликт на интереси. А то е тогава, когато получи конкретна облага – не въображаема или предполагаема”, поясни Кушлев. През април главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховна касационна прокуратура да извърши проверки по публикации в медиите за придобити недвижими имоти от Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ, от сина на Борислав Сарафов, директор на Националната следствена служба и от съпругата на Лозан Панов, който е председател на Върховния касационен съд.

Кметът на Костенец е разследван заради обществени поръчки

17 June 2019 16:14

Акция на Специализираната прокуратура, Антикорупционната комисия и полицията в Костенец. Разследват кмета на града Радостин Радев, за корупция.

Спряха правата на родни тенисисти заради корупция

17 June 2019 14:39

Конкретната причина все още не е посочена

Специализираната прокуратура разследва кмета на Костенец за корупция

17 June 2019 10:28

Специализираната прокуратура, със съдействието на Антикорупционната комисия и СДВР, извършва разследване на корупционни действия на кмета на град Костенец - Радостин Радев. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна специализирана прокуратура.Очаквайте подробности в емисията "По света и у нас"

Четирима българи с обвинения от антикорупционната прокуратура в Румъния

04 June 2019 06:46

Четирима български граждани и един румънец са обвинени от антикорупционната прокуратура в Румъния по дело, чиито щети се изчисляват на 45 милиона евро.

Гешев: Кметът Ралев искал подкуп от 60 хил. лв.

01 June 2019 15:50

Според зам.-главният прокурор българските граждани могат да се гордеят със службите

Арестуваха кмета на район "Северен" в Пловдив

30 May 2019 19:54

По неофициална информация става въпрос за акция на КПКОНПИ

Ново предложение за избора на членове на КПКОНПИ

30 May 2019 18:38

Да се гарантира независимостта на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ, като членовете й не се избират само от Народното събрание, а и от президента и неправителствените организации. Това е една от основните препоръки на годишния мониторингов доклад на Фондация "Антикорупционен фонд", представен днес.

Висш магистрат сред купувачите на общинска земя в Божурище

28 May 2019 12:55

80 дка е продало кметството на безценица, съобщи Иван Гешев

Цацаров събра службите в ДАНС, за да обсъдят информацията за сметките на политиците

20 May 2019 18:02

Уточнено е всяка институция по компетентност да обобщи без забавяне данните си