Свят

12 октомври 2018 12:54

Мелания Тръмп: Аз съм най-тормозеният човек на света

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп заяви в телевизионно интервю, че може би е "най-тормозеният човек" на света, съдейки по това какво говорят хората за нея, предаде АР. Тя каза това във връзка с подкрепата й за кампанията "Бъди най-доб...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

The Daily Telegraph се извини на Мелания Тръмп

26 January 2019 20:57

Вестник The Daily Telegraph се извини на съпругата на президента на САЩ Доналд Тръмп Мелания за това, че е изкривил редица епизоди от нейната биография. Изданието е готово да компенсира накърнената репутация на първата дама на САЩ. „Без каквито и да е уговорки поднасяме своите извинения на първата дама и нейното семейство за неудобствата възникнали в резултат на публикуваната информация. В знак на съжаление ние сме съгласни да изплатим на госпожа Тръмп съществена компенсация за причинените щети, а също така да покрием и юридическите разходи” се посочва в публикацията. На 19 януари The Daily Telegraph публикува в приложение на вестника статия озаглавена „Загадката Мелания”, в която са допуснати редица фактологични грешки. Една от тях е, че бъдещата съпруга на президента е била принудена да изостави образованието си в университета в Любляна без да издържи нито един изпит. Сега изданието пише, че това не е вярно и че в действително е напуснала университета по собствено желание, за да може да направи кариера на модел. Вестникът също така опроверга и по-рано публикувана информация, че Мелания дължи успеха си като модел на Доналд Тръмп, а допреди да го срещне не е била известна. The Daily Telegraph също така призна, че е сбъркала и годината, в която двамата са се запознали. Това се е случило не през 1996 г., както твърди първоначално изданието, а през 1998-а.

Доналд и Мелания Тръмп помагаха при следенето на Дядо Коледа

25 December 2018 06:59

Президентът на САЩ Доналд Тръмп и първата дама Мелания бяха сред 1500 доброволци, които помагат на военните от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване (НОРАД) да информират малчуганите за маршрута на шейната на Дядо Коледа, предадоха световните агенции. Президентската двойка разговаря по телефона с няколко души, които пожелаха да научат къде точно се намира добрият старец, раздаващ подаръци. Тръмп разпита момченце на име Колман как се представя в училище, какви са оценките му и на колко години е, а после го попита дали вярва в Дядо Коледа. Преди да се включи в инициативата обаче, Тръмп заяви пред репортери, че няма новини относно частичното спиране на работата на федералната администрация, предаде ДПА. За пореден ден не работят федерални учреждения в САЩ. Спирането на работа засегна общо 800 000 служители и девет департамента. До тази ситуация се стигна, след като Тръмп поиска в бюджета за следващата фискална година да има пет милиарда долара за финансиране на стената по границата с Мексико. Това не се случи и в Конгреса не беше постигната договорка за бюджета. Появиха се информации обаче, че Тръмп ще намали исканата сума, но засега не е ясно нито до какво намаление е склонен да стигне той, нито какво ще му предложат демократите. Що се касае до придвижването на Дядо Коледа, то може да бъде проследено в реално време на сайта www.noradsanta.org и в акаунт в Туитър @NoradSanta. Към 0,35 ч. по Гринуич днес шейната на добрия старец напускаше Бразилия по посока на Санвичевите острови, след като започна с раздаването на подаръци в Азия и Тихоокеанския регион, Нова Зеландия, Япония и Китай. Досега са раздадени почти 4,1 милиарда подаръка, твърди НОРАД. Доналд и Мелания Тръмп бяха и на Рождественската църковна служба снощи. Традицията с проследяването на маршрута на шейната на Дядо Коледа датира от 1955 г., когато вестник публикува реклама с телефонен номер, който уж бил на добрия старец. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД. Въпреки първоначалната изненада военните започнали да отговарят с удоволствие на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа. Всяка година в отговарянето на въпроси се включват и знаменитости, в това число и президентът на САЩ и половинката му, пише БТА.

​Мелания Тръмп представи коледната украса на Белия дом (ГАЛЕРИЯ)

27 November 2018 13:54

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп представи тазгодишната коледна украса на Белия дом, като декорът й е вдъхновен от лайтмотива "Съкровищата на Америка", предаде Асошиейтед прес.

Извънредна ситуация със самолета на Мелания Тръмп

17 October 2018 20:09

Самолетът на първата дама на САЩ Мелания Тръмп е трябвало да направи аварийно приземяване, съобщи New York Post. Самолетът е трябвало да се върне, минути след като излетял от щата Мериленд. Причината е била, че пилотската кабина се е напълнила с дим. Посочва се, че приземяването е минало успешно. Няма пострадали сред екипа на първата дама или сред журналистите, които са били на борда на самолета. Има информации, че аварията е била причинена от прегряване в част от системата за управление. Все още информацията не е потвърдена от Белия дом.

Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка в Египет (СНИМКИ)

06 October 2018 22:42

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп приключи африканската си обиколка с посещение в Египет, където разгледа пирамидите и сфинкса в Гиза. Тя описа пътуването, което включваше Гана, Малави и Кения, като "изумително".

Мелания Тръмп е на първо самостоятелно посещение в чужбина

03 October 2018 09:03

Първата дама на САЩ Мелания Тръмп бе в Гана по време на първото си самостоятелно посещение в чужбина.