Регионални

12 октомври 2018 14:00

Във Видин откриха изложба, посветена на Деня на българската община

Изложбата „Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани на Видин 1886-1945”, бе представена в заседателната зала на Общинския съвет. Тя е подготвена съвместно с Регионален исторически музей и Държавен архив - Видин. Гости на събитието б...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Във Видин търсят младежи да живеят на село при непознати баби

15 June 2019 13:30

Сдружението „Фабрика за идеи” търси 20 младежи от Видинско, които за три седмици да заживеят при непознати баби от селата Синаговци, Неговановци и Кошава. Инициативата се провежда за шести път. Наречена е „Резиденция Баба”. Включилите се в нея ще се настанят в домовете на старците от трите села от 23 август до 15 септември. Гостите трябва да помагат в ежедневната работа на домакините, да документират местните разкази и легенди и да откроят проблемите на селото, както и да предложат решения за тях.

Недоволството на медиците във Видин продължава

14 June 2019 14:20

Протестът на медиците във Видин продължава втори ден, информира БНР. За втори ден в ефективния протест участват различни здравни специалисти от областната болница - медицински сестри, лаборанти, санитари и акушерки.Всички недоволстващи спряха работа за час, за да изразят негодуванието си от лошите условия на труд и ниското заплащане.

3340 къса цигари и 112 литра алкохол без бандерол иззеха полицаите във Видин

14 June 2019 12:20

3340 къса цигари и 112 литра алкохол без бандерол били иззети вчера в хода на проведена специализирана операция по линия „Акцизи“. При проверка на частен адрес, на ул.“Димчо Дебелянов“ в кв.“Нов път“, 69-годишна видинчанка доброволно предала на униформените 2740 къса цигари с надпис „Wall street Leader“. 600 къса с надпис „Winston Blue“ полицаите иззели от 44-годишен жител на областния град, проверен в района на общинския пазар, съобщават от Областна дирекция на МВР Видин.

Медицинските специалисти във Видин започват стачни действия

13 June 2019 06:02

Професионалистите по здравни грижи във Видинската болница " Света Петка" преминават към ефективни стачни действия.

Държавен архив - Видин отбеляза Международния ден на архивите

11 June 2019 11:45

По повод Междунардония ден на архивите - 9 юни, в изложбената зала на Държавен архив - Видин бе открита изложба, посветена на 130-годишнината от формирането на 15-ти пехотен ломски полк и 150-годишнината от рождението на полковник Стефан Илиев. На събитието присъстваха заместник-кметът на Видин Венци Пасков, заместник-областният управител на Видин Анжело Методиев, представители на културни и образователни институции и граждани.

Безплатни автобуси Видин - Калафат за шестата годишнина на Дунав мост 2

04 June 2019 16:20

Автобуси ще пътуват безплатно между Видин и Калафат на 8 юни. Инициативата е по повод 6 години от откриването на Дунав мост 2. Изпълнителният директор на дружеството за управление на моста Любомир Низамов разказва за програмата, с която ще бъде отбелязана годишнината:

Стартира процедурата за магистрала Видин - Монтана, търсят изпълнител

04 June 2019 13:00

До края на седмицата стартира процедурата за магистралата Видин – Монтана, е заявил пред журналисти областният координатор и народен представител Дилян Димитров. На срещата са присъствали депутатът Ирена Димова, областният управител Росен Белчев и заместник - областният управител Нина Петкова.

ЧЕЗ влага 1 млн. лв. за подобряване на електрозахранването във Видин

30 May 2019 16:15

ЧЕЗ Разпределение ще извърши подобрения на електрозахранването във Видин за 1 млн. лв. Ръководството на компанията е имало среща с местните власти от региона за инвестиционни проекти през 2018 г., плановете и приоритетите на компанията за 2019 г, съобщават от пресцентъра на компанията.

Градушка във Видинско този следобед

28 May 2019 19:01

Градушка с размерите на лешник, падна във Видинско следобед. Стихията е продължила около 15 минути. Засегнати са областният център и близки села.

Напредва изграждането на миникомплекс по футбол на Колодрума във Видин

27 May 2019 13:21

Придобивката се реализира по програма на Българската федерация по футбол и с любезното съдействие на Община Видин. Кметът Огнян Ценков и изпълнителният директор на БФС Борислав Попов посетиха видинския колодрум, за да се запознаят с ремонтните дейности. Заедно с тях бяха председателят на ОС на БФС - Видин Иво Марков и директорът на строителната фирма, която осъществява проекта - Жоро Василев.