Регионални

12 октомври 2018 14:00

Във Видин откриха изложба, посветена на Деня на българската община

Изложбата „Благодетелите на Видин, избрани за почетни граждани на Видин 1886-1945”, бе представена в заседателната зала на Общинския съвет. Тя е подготвена съвместно с Регионален исторически музей и Държавен архив - Видин. Гости на събитието б...

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Видинското читалище „Цвят“ днес празнува имен ден

21 April 2019 14:30

Читалище във Видин днес има имен ден. Създателите му са го нарекли „Цвят”, защото е учредено на големия християнски празник Цветница, съобщи Любомир Илиев, секретар на читалището. Това е станало на 25 март 1870 година.

Наградиха победителите в ралиспринт „Вида 2019“

21 April 2019 09:30

Официалното награждаване на победителите в първия кръг от националния шампионат - ралиспринт „Вида 2019“ се състоя пред крепостта „Баба Вида”, откъдето бе даден и неговия старт. От 24 отбора, които се включиха в тазгодишната надпревара, днес до финала достигнаха двадесет от тях, съобщават от общинската пресслужба.

Община Видин започна поставянето на Великденската украса

20 April 2019 16:30

Тя е разположена в зелените площи на Крайдунавския парк, в близост до детската площадка срещу Художествената галерия и край скулптурите на лисичките. Цветните символи на предстоящите светли празници вече радват видинските деца.

Във Видин се проведе комплексно занятие по начално военно обучение

19 April 2019 13:00

Инициативата е на Военно окръжие – Видин и се реализира със съдействието на Военна полиция, гр. Плевен, а съорганизатор е Регионалното управление на образованието. Идеята е ученици от IX и X клас на видински училища да проведат изнесени часове по гражданско образование, като се запознаят с военната техника на живо и научат интересни неща за професията на военните у нас. Събитието се проведе в двора на Военния клуб във Видин.

Община Видин започна приема на документи за кандидатстване във фонд „Инвитро“

18 April 2019 13:30

От вчера стартира приемът на заявления за финансово подпомагане на семейства и лица, живеещи на семейни начала с репродуктивни проблеми, на територията на Община Видин, съобщават от общинската пресслужба. Документите се подават в административната сграда на площад „Бдинци“ №2, Център за информация и услуги на гражданите, гише „Общо деловодство“, в срок до 15 май 2019 г. включително.

Стара Загора получи приз „Сигурен град“

11 April 2019 00:29

Стара Загора заслужи приза „Сигурен град“ от дванадесетото издание на проучването „Кой е най-добрият град за живеене в България“, организирано от Дарик Радио. Отличието бе в...

Русе е най-добрият град за живеене за 2018 г.

10 April 2019 18:38

Добрич получи приза за най-зелен град

Във Видин откриха Алея на здравето в Крайдунавския парк

09 April 2019 16:40

Проектът е финансиран от Регионалната здравна инспекция по Национална програма за превенция на хроничните незаразни болести и е реализиран със съдействието на Община Видин. „По този начин отбелязваме и Международния ден на здравето – 7 април, а неговото мото тази година е „Остаряване и здраве: доброто здраве добавя живот към годините“ – каза д-р Гергана Джамбова, директор на РЗИ – Видин при официалното откриване на Алеята. Тя изказа благодарност от свое име и от името на колегите си на Община Видин и лично на кмета Огнян Ценков за оказаната помощ и за това, че са направили възможно реализирането на проекта, съобщават от общинската пресслужба.

Ученици от Видин помагат на възрастни хора

07 April 2019 15:00

Благотворителна инициатива за Великден в подкрепа на възрастни хора започнаха ученици от Видин. Тя носи името "Северосплотяване" и е продължение на досега проведени акции за подкрепа на нуждаещи се стари хора от Видинска област. За предстоящия празник Възкресение Христово децата ще осигурят продукти и храни от първа необходимост.

Община Видин ще подпомогне семейства с репродуктивни проблеми

06 April 2019 14:00

Предложението на кмета на Видин Огнян Ценков относно проект на Правилник за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с безплодие на семейства и лица, живеещи на семейни начала, с репродуктивни проблеми, бе гласувано на редовно заседание на Общинския съвет.