Икономика и бизнес

12 октомври 2018 14:48

Apple купува част от Dialog Semiconductor в сделка за 600 млн. долара

Apple и англо-германската Dialog Semiconductor сключиха сделка за 600 млн. долара, в която гигантът от Купертино придобива активи, патенти и 16% от работната сила на доставчика си. С тази сделка, производителят на iPhone получава контрол върху още ед...

източник: www.capital.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Обвиниха "Епъл" в борсова измама

17 April 2019 22:04

Технологичният гигант "Епъл" е обвинен в голяма борсова измама, съобщава Евронюз. Съдебният иск е заведен в САЩ от инвеститори, които твърдят, че са подведени за реалното състояние на компанията и по-специално за продажбите й в Китай.

Apple и Qualcomm се разбраха и спират делата помежду си

17 April 2019 07:00

Междувременно и Intel обяви, че напуска бизнеса с 5G модеми, като се смята, че има връзка между събитията

5 провалени проекта и грешки на Apple

07 April 2019 13:06

Apple обича да свързва името си с перфектност, но компанията не е имунизирана от грешки

Apple контрира залязващия iPhone с нови дигитални услуги

26 March 2019 07:12

Компанията пуска ТВ услуга, медийни и гейминг абонаменти и дори кредитна карта

Apple се насочва към телевизионния пазар

20 March 2019 12:15

Apple никога не е крила желанието си да влезе на телевизионния пазар, както и да го промени. Плановете за това датират още от времето на Стив Джобс, който през 2011 г. казва на биографа си, че "най-накрая е решил уравнението" на телевизията. Осем години по-късно Apple ще направи опит да пробие пазара със събитие в Купертино, озаглавено "Време е за шоу".Настоящият изпълнителен директор на компанията Тим Кук залага на виждането, че текущата тенденция за по-малко кабелна телевизия и...

Apple разработва умни очила с добавена реалност

12 March 2019 07:12

Компанията може да представи устройството следващата година

Apple се отказва от Intel в компютрите си

23 February 2019 17:30

Apple планира да спре употребата на процесорите на Intel в своите компютри до 2020 г., съобщи "Блумбърг". Вместо това американската компания ще мине на свои процесори с ARM архитектура. Първите компютри на компанията са с процесори на Motorola, после - с PowerPC линията, разработвана от няколко компании. През 2006 г този вариант бе изоставен и всички лаптопи и настолни компютри Mac минаха на процесори на Intel. Сега най-новите модели са с класически x86 процесор, който може да се намери и във всеки персонален компютър с Windows. Apple ще прави по-малко iPhone-и, Samsung също със спад в печалбите Apple обаче от няколко години разработва собствен процесор за iPhone и iPad - базиран на архитектурата ARM. Тя се ползва за мобилни процесори, тъй като позволява по-малко транзистори и съответно по-малко енергия и охлаждане. 98% от мобилните устройства по света са с процесори, базирани на ARM. Това ще позволи на Apple лесно да унифицира приложенията за компютрите си и мобилните си устройства - всички дигитални "джаджи" от каталога им ще ползват една архитектура. Промяната ще улесни и бъдещи разработчици на приложения, защото така няма да има нуждат да правят няколко версии. А причината е, че мобилните приложения са все по-популярни. Някои от тях имат свои версии за macOS - като Home, Stocks и Voice Memо.  По план от тази година разработчиците ще могат да пренасят iPad приложения на macOS, а от догодина - игри и приложения и за iPhone.  Лошата новина е, че това ще разруши съвместимостта между старите и новите компютри Mac.

Apple регистрира 47 нови патента

14 February 2019 14:16

Те обхващат устройства за виртуална реалност и 5G антени

Apple разработва биометрична ключалка за коли

12 February 2019 15:09

Apple разработва система за биометрично отключване на кола, съобщи Engadget.  Американската технологична компания е публикувала нов патент - "Система и метод за авторизация на превозно средство", който описва мобилна биометрична технология, която може да ползва тяхната запазена марка лицево разпознаване - FaceID - за отключване на колата. Microsoft измести Apple като най-скъпата публична компания - за малко Освен това подобна система създава възможност за персонализирани профили за различни шофьори - индивидуални настройки за музиката, наклона на седалките, температурата и силата на климатика, които да се променят според вкуса на конкретния шофьор в момента, в който приближи автомобила. Автономни камиони на Volvo ще пренасят варовик (ВИДЕО) Патентът всъщност е внесен още през февруари 2017 г., отбелязва изданието, така че не е ясно дали Apple има активен проект или просто запазват идеята си. През последните две години от комапнията активно работят и върху идеи за автономни автомобили, но няколко инцидента при тестовете на самоуправляващите се коли може да отложат тази концепция за далечното бъдеще.

„Епъл“ поема образованието на младежа, открил бъг в нейна програма

08 February 2019 23:11

Американският тийндейджър, който се оказа, че е открил сериозна грешка в програмата за видеообжадания FaceTime, ще получи награда за откритието си, съобщи BBC. От „Епъл“ не разкриха размера на сумата, която той ще получи, но тя ще включва средства за образованието му, научи изданието The Verge.