Регионални

12 октомври 2018 15:05

Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случва пред погледа на десетки туристи. Възмутените хора незабавно са позвънили на зелен екотелефон....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Изложба "100 години от края на Първата световна война" откриват днес във Враца

12 November 2018 13:00

От 12 ноември до 2 декември в малката зала на Художествена галерия “Иван Фунев" към Регионалния исторически музей (РИМ) във Враца жителите и гостите на града ще имат възможност да видят изложба, посветена на 100-годишнината от края на Първата световна война. Експозицията включва материали на РИМ - Враца, Националния военноисторически музей - София и Историческия музей - Тутракан.

Враца отново избира най-добрите спортисти на годината

11 November 2018 15:00

Идния петък, 16 ноември, изтича крайният срок, в който спортните клубове, които развиват дейност на територията на община Враца, могат да подадат своите номинации за определяне на десетте най-добри спортисти на Враца на годината. Условията за кандидатстването са определени със Статут, утвърден от кмета на общината.

Кметът на Враца Калин Каменов откри възстановената стара чешма в кв. "Бистрец"

10 November 2018 14:30

Емблематичната стара чешма във врачанския квартал "Бистрец" бе официално открита днес, след като беше възстановена по проект "Малки граждански инициативи", съобщиха от Община Враца. Вековният извор е един от общо двата независими водоизточници, с които жителите на квартала се гордеят.

В Деня на освобождението на Враца бяха връчени за пръв път наградите "Вестител"

10 November 2018 09:45

На тържествен концерт, посветен на 141-ата годишнина от освобождението на Враца от турско робство, за първи път бяха връчени наградите "Вестител", с които бяха отличени активни граждани, участвали в общественозначими каузи. На церемонията присъства кметът на общината Калин Каменов, който приветства зрителите и участниците в симфоничния концерт.

Във Враца отбелязаха 141 години от Освобождението на града

09 November 2018 13:40

„Днес отбелязваме единпаметен ден, в който преди 141 години получаваме правото и отговорността да сме свободни. Освобождението на Враца е ден на единение, нашият общ празник, който ни вдъхновява да продължаваме напред! Нашите деца трябва да знаят историята на родния си град и да бъдат горди потомци на славния български народ. В този ден трябва ясно да заявим, че разбираме своята отговорност, че ние самите създаваме днешната история на нашия град. Нека работим с ум и сърце за развитието на Враца и България! Нека бъдем достойни граждани! Честит празник!“ – каза заместник-кметът Петя Долапчиева в приветственото си слово по повод 141-та годишнина от Освобождението на Враца.

Полага се хоризонталната маркировка на ремонтирани улици във Враца

09 November 2018 10:46

Започна полагането на хоризонтална маркировка по основни пътни артерии във Враца. Поставянето, което ще бъде извършено от фирмата-изпълнител на пътя до пещера Леденика, ще стартира от надлеза на КАТ, по бул. „Христо Ботев“, кръстовището с площад „Руски“ и Крайречен булевард - съобщиха от пресцентъра на Община Враца

Медицинските физици от Враца отбелязаха професионалния си празник

08 November 2018 10:15

Специалисти от Комплексния онкологичен център във Враца отбелязаха с „Ден на отворените врати“ Международния ден на медицинската физика. Четиримата медицински физици Валентин Ганчев, Георги Воденичарски, Марияна Делийска и инж. Боряна Илиева посрещнаха вчера гости от медицинския колеж в Плевен, ученици от Враца и медии от региона. Валентин Ганчев отговори на десетки журналистически въпроси свързани с ролята и значението на работата на физиците във връзка с провежданите диагностични и терапевтични процедури и безопасното приложение на йонизиращите лъчения и терапия на пациентите. Валентин Ганчев, който дълги години е бил учител по физика, учил още четири години за да стане медицински физик, отговори на въпросите и на репортер на MediaNews.

Ученици „полицаи“ разгледаха оперативния център на дирекцията на МВР във Враца

07 November 2018 14:40

Доброволците от Детско полицейско управление при врачанското училище „Васил Левски“ посетиха днес ОД МВР Враца, а поводът беше предстоящия празник на полицията – 8 ноември. Учениците „полицаи“ разгледаха оперативния център на дирекцията и се запознаха с работата по координация на полицейските екипи в града и областта.

Среща за Държавния план-прием за учебната 2019/2020 г. организиорат във Враца

07 November 2018 12:17

Във връзка със стартиране на дейностите по Държавния план-прием за учебната на 2019/2020 г. утре, 8 ноември, от 10:00 часа в залата на III етаж на Регионалното управление на образованието (РУО) във Враца ще се проведе информационен ден: "Национални и регионални политики при планиране и организиране на Държавен план-прием за учебната 2019/2020 г.". В срещата ще вземат участие областният управител Малина Николова, представители на областната комисия по заетостта, директори на училища и работодатели, съобщават от образователната институция.