Регионални

12 октомври 2018 15:05

Фекални води потекоха от чешмите в развлекателен парк „Леденика”

Фекални води потекли преди няколко дни от чешмите в развлекателен парк „Леденика” във Врачанския балкан. Това се случва пред погледа на десетки туристи. Възмутените хора незабавно са позвънили на зелен екотелефон....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Строителни дейности затварят временно улица „Трапезица“ във Враца

20 January 2019 12:25

Поради извършване на строително-монтажни работи на частен обект, утре, на 21 януари /понеделник/, от 08:00 до 12:00 часа, временно ще бъде ограничено движението по улица „Трапезица“. Строителната фирма, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции в регламентирания срок и е създадена временна организация за движение.

Във Враца откриха документална изложба за Търновската конституция

20 January 2019 09:25

Областният управител Малина Николова откри документалната изложба, посветена на 140 години от Учредителното събрание, приело Търновската конституция и възстановило България като самостоятелна европейска държава. Експозицията съдържа 40 платна с висока стойност, представяща ценни документи и моменти от историческото събитие през 1879 г. „Този емблематичен период от историята поставя началото на самоопределянето на България като модерна правова страна. В този смисъл Конституцията на Княжество България от април 1879 г. е исторически успех за цялото българско общество, защото чрез нея се утвърждават икономическите и обществени отношения и се поставят рамките на парламентарно-демократичната система. Безспорен успех е и фактът, че посредством Конституцията са осигурени широки граждански и политически права на народа и по този начин България се превръща в модерна конституционна държава.

Врачани ще имат нов билетен център

19 January 2019 10:45

Нов градски билетен център ще заработи до дни във Враца, съобщава Порталът на българските общини kmeta.bg Той ще бъде срещу хотел "Хемус" в непосредствена близост до общинската администрация. За новата услуга ще се ползва досегашният търговски обект, известен като "гъбката", където до неотдавна се търгуваха пици и дюнери. Обектът е предоставен от Община Враца.

Парад на ледените фигури организират в пещерата "Леденика"

19 January 2019 09:40

Развлекателен парк "Леденика" организира парад на ледените фигури, образувани в недрата на едноименната пещера. Посетителите могат да видят феерията от уникални творения на природата само там и само в периода от 20 януари до 20 март.

Половин милион лева ще бъдат инвестирани в село Нивянин

18 January 2019 14:00

Инвестиционната програма на най-малката община във Врачанска област – Борован е заложила общо 460 хил. лв за Кметство Нивянин. Общият размер на проектобюджета на Община Борован е малко над 4,4 млн. лв., съобщават от общинската пресслужба.

Учители направиха първото дарение за годината в библиотеката на Враца

17 January 2019 11:15

Първото дарение за 2019 година получи Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца. Благородният жест е на учителите Мими Петрова и Светла Димитрова от група „Бонбон” към детска градина „Зора”. От ръководството на библиотеката уточниха, че това е второ поредно дарение на педагозите. Тази година те са избрали да подарят на малките читатели три български книги, сред които и луксозното издание на „Рибния буквар“.

Във Враца откриват изложба по повод 140 години от Търновската конституция

16 January 2019 16:00

Изложбата се провежда под патронажа на Председателя на 44 –тото Народно събрание Цвета Караянчева и със съдействието на Дирекция „Държавни архиви“. В експозицията са подредени 40 платна с исторически и биографични данни за народните представители от състава на Учредителното събрание, портрети и документи за тяхната дейност, моменти от работата по съставянето на Търновската конституция, както и развитието на конституционния процес на фона на историческите събития през 1879 г.

Обновяват спортната зала „Вестител” във Враца по програма "Красива България"

16 January 2019 11:45

На вчерашното извънредно заседание на Общинския съвет във Враца, с една точка в дневния ред, местните сенатори одобриха докладна записка на кмета Калин Каменов. С абсолютно мнозинство, 27 гласа „за”, съветниците приеха предложението за кандидатстване по програма "Красива България" за финансиране на ремонтни работи във врачанската спортна зала "Вестител".

Бутат емблематична сграда във Враца, на нейно място строят мол

14 January 2019 16:40

От днес врачани ще трябва да се простят с емблематична сграда от близкото минало – Сувенирната палата. Магазинът пустееше от години и само няколко щанда на търговци заемаха пазарната площ. От днес започна събарянето на магазина, тъй като местна фирма спечели правото да изгради нов търговски център. На нейно място ще израсне нов МОЛ, изцяло съобразен с архитектурния облик на Враца. Не е ясен крайният срок за събарянето на магазина. От фирмата съобщават, че има неясноти в подземните ком

РЗИ - Враца обяви конкурси за трима медицински специалисти

14 January 2019 12:37

Конкурси за 3 вакантни позиции обяви управата на Регионалната здравна инспекция във Враца още в първите дни на новата година. Първата позиция е за Главен инспектор. Длъжността предвижда контрол върху дейността на лечебните заведения за болнична и извънболнична помощ и на домовете за медико-социални грижи за деца в област Враца, съобщават от инспекцията.