Образование и семейство

12 октомври 2018 16:13

Ученическо състезание за извънредни ситуации

XVI Национално ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации" ще се проведе на 16 октомври в Парк "Артилерийски" в Стара Загора. Надпреварата се организира от Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Семинар и олимпиада за пътна безопасност ще се проведат в Стара Загора

18 January 2019 11:02

Семинар на тема  „Най-добри практики в пътната безопасност“ ще се проведе на 22 януари 2019 г., вторник, от 10,30 ч. в общинската зала „П. Р. Славейков“ в Стара Загора,...

От ОДМВР Монтана връчиха награди от конкурса „Полицаят е мой приятел и учител"

11 January 2019 10:15

Директорът на Областната дирекция на МВР Монтана, ст. комисар Ивайло Антонов, награди 12-годишните Александра Александрова и Михаела Михайлова от Първо ОУ „Никола Първанов” град Лом и 10-годишната Вилислава Филипова от Трето ОУ „Иван Вазов” град Берковица за отличното им представяне в Националния конкурс за детска рисунка „Полицаят е мой приятел и учител”.

БНТ се включи в кампанията "Спри, детето запази!"

20 December 2018 20:42

За шеста година Българската национална телевизия съвместно със Столичната община и Пътна полиция, организира детско коледно тържество, част от кампанията "Спри, детето запази!".

Полицаи и деца работят заедно срещу детската престъпност

15 December 2018 22:30

Съвместната работа на полицаи и деца за намаляване на детската престъпност в България е заключителното събитие на петгодишен проект на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР, изпълнен с подкрепата на швейцарското правителство. През 2016 година започнаха да действат над двеста "Детски полицейски управления". Близо пет хиляди деца между 8 и 12 години от цялата страна се учат на умения за лична безопасност и адекватно поведение в критични ситуации, нетърпимост към противообществените деяния, познаване на гражданските си права и задължения . Тази информация е събрана и налична онлайн на специална интернет страница към МВР ("Детска сигурност"). Разработена от ученици, страницата предоставя полезни и актуални съвети на деца, родители, както и на специалистите, работещи с деца. Осъвременена е Националната полицейска обучителна програма "Работа на полицията в училищата" , която е насочена към генералната превенция и изграждането на модели за безопасно поведение у децата. Полицейски експерти са изнесли над осем хиляди лекции пред близо 140 000 деца от цялата страна. Близо 300 полицейски служители, ангажирани с работа с деца, са преминали различни видове обучения и обмяна на опит с швейцарски експерти по превенция на младежката престъпност. Подпомогнато е техническото обновяване на детските педагогически стаи в страната. Проектът - на обща стойност 730 хиляди шв. франка, от които 85% са швейцарско съфинансиране, е част от тематичен фонд „Сигурност“ на Българо-швейцарската програма за сътрудничество. Основният швейцарски партньор на Главна дирекция „Национална полиция“ на МВР по този проект е Полицейската академия в Саватан, а от българска - институции, ангажирани пряко с работата с деца – Държавната агенция за закрила на детето, Централната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, Министерството на образованието и науката и др.

Детски градини в Перник учат децата на мерки срещу корупция

11 December 2018 19:32

Антикорупционно обучение в две детски градини в Перник. Проектът е на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество. Идеята е постепенно да бъдат обхванати детските градини и училищата в цялата страна и след време да се усети антикорупционният и възпитателен ефект.

Детски полицейски управления в Монтана стартираха новата учебна година

30 November 2018 09:30

С празнични тържества започнаха новата учебна година през месец ноември три Детски полицейски управления на територията на РУ Монтана. Лекции и занятия, свързани с работата на полицията, ще имат около 60 ученици от началните класове на Трето ОУ „Петър Берон”- гр. Монтана, Шесто СУ „Отец Паисий” – гр. Монтана и СОУ „Васил Левски” – гр. Бойчиновци. Полицейските служители раздадоха униформи и знаци на новите членове, а те положиха клетва съгласно Етичния кодекс на Детските полицейски управления.

Това трябва да се знае от всяко дете – кауза на служителите на реда

22 November 2018 12:21

Занятие с участието на ученици от първи до шести клас на училище "Васил Левски" в квартал "Горно Езерово" проведоха служители от Четвърто районно управление Бургас. "Това трябва да се знае от всяко дете" се нарича каузата, която популяризират служителите на реда. Децата се запознаха с най-важните правила съгласно Закона за движение по пътищата. Те участваха в игри, чрез които се определят пътните рискове и начините за предотвратяването им. Учениците написаха свои п

Олимпиада по безопасност на движението по пътищата

20 November 2018 20:36

Олимпиада по безопасност на движението по пътищата ще се проведе в началото на декември сред ученици от 3 и 7 клас. Инициативата е на Столичната община, Министерството на образованието и Института за пътна безопасност. Днес ученици изпробваха тестовете пред кмета и просветния министър.

Детско полицейско управление създадоха в Бойчиновци

18 November 2018 13:25

Детско полицейско управление създадоха в училище „Васил Левски” в Бойчиновци. 20 деца от трети и четвърти клас, с ръководители Диана Николова и Красимира Илиева, повтаряха клетвените слова изречени от мл. полицейски инспектори Елена Андреева и Данаил Николов, предаде БНР.

Деца във Видин казаха ”Стоп!” на войната по пътищата

16 November 2018 15:20

Доброволци от Общински младежки съвет за превенция на зависимости във Видин, заедно със служители на Районното управление на МВР и Пътна полиция, раздаваха информационни материали тази сутрин във връзка с безопасността на движението на пешеходци и водачи на моторни превозни средства, предаде БНР.