Свят

17 октомври 2018 07:18

Канада легализира канабиса

Досега около 25 държави по света са легализирали употреба с медицински цели на марихуаната...

източник: dnes.dir.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Стрелба на парада на шампионите в Торонто, двама са ранени

18 June 2019 09:35

Инцидент помрачи шампионскит парад на "Торонто Раптърс" по улиците на най-големия град в Канада, пише Ройтерс. Двама души бяха простреляни, а хиляди бягаха панически, след като двама откриха стрелба в съседна на парада улица.

През 2021 г. Канада ще забрани използването на пластмаса за еднократна употреба

10 June 2019 18:39

Канада ще забрани използването на пластмаса за еднократна употреба от 2021 година, обяви премиерът на страната Джъстин Трюдо, обявявайки това за „глобално предизвикателство” да премахнем бутилките, сламките и найлоновите торбички от океаните.

Европейски доклад: Младите българи употребяват най-често канабис

10 June 2019 08:42

В последната година младите българи са употребявали най-често канабис, но хероинът праща най-много хора в клиники. Това показва ежегодният доклад на Европейския център за мониторинг на наркотици и наркомании. Какви са методите за контрол при употребата на забранени от закона вещества - темата в Сутрешния блок на БНТ дискутираха д-р Пламен Попов – директор на Национален център по наркомании, Александър Панайотов – директор на Национален фокусен център към НЦН и Тихомир Безлов от Център за изследване на демокрацията.

Евакуират над 1600 души заради горски пожари в Канада

31 May 2019 22:58

Канадските военни сили започнаха евакуация със самолети на над 1600 души в северната област на щата Онтарио, заради възникнали горски пожари. Информацията беше съобщена от канадското министерство по безопасността.

Конкурс „Свят без дрога-моят свят“ обявяват в Стара Загора

15 May 2019 12:44

В подкрепа на Международния ден за противодействие на употребата на наркотици и наркотрафика – 26 юни, и в рамките на Кампания „За надежда и живот без зависимости“, Общинският съв...

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от наркодилъри

14 May 2019 20:41

Родители от Пловдив искат спешни мерки за защита на учениците от пласьори на дрога. Безпокойството им ескалира, след като деца от елитно училище намериха пакетчета с марихуана в двора и станаха обект на преследване и агресия. Днес районният съд в Пловдив остави в ареста младеж задържан за притежание на намерените наркотици.

Петима пострадаха при сблъсък на самолет с камион в Торонто

10 May 2019 21:51

Петима души бяха ранени след като пътнически самолет се сблъска с камион-цистерна на летището в Торонто.

БНР започна национална кампания под наслов „Избери живота“

09 May 2019 20:22

Българското национално радио започна национална кампания под наслов "Избери живота". Тя се фокусира върху вредата от употребата на наркотици и ще продължи осем месеца. Партньори в кампанията са всички държавни институции с отношение към проблема - Министерствата на здравеопазването, на образованието, МВР, както и много неправителствени организации.

Денвър стана първият град в САЩ, декриминализирал употребата на халюциногенни гъби

09 May 2019 07:50

Решението беше взето на референдум, мина на косъм

Пациентски организации заявиха вот на недоверие към здравния министър Ананиев

08 May 2019 10:42

Пациентски организации „Заедно с теб” заявиха вот на недоверие на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев. Причината, обявена в писмо до медиите, е липса на ангажименти към превенцията на употребата на наркотични вещества, лечение и психосоциална рехабилитация на зависими пациенти, и намаляване вредите от употребата на наркотични вещества.