Регионални

24 октомври 2018 09:45

Община Червен бряг обяви частично бедствено положение

Частично бедствено положение е обявено в община Червен бряг. Причината е аварирал мост при село Горник, който свързва околните населени места с града. Съоръжението е затворено за движение, съобщават от общинската пресслужба....

източник: www.medianews.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Жалба пред КЗК блокира обществената поръчка за пътя Мездра-Ботевград

18 January 2019 09:33

Постъпила жалба пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) блокира обществената поръчка за избор на изпълнител на строително-монтажните работи на 20-километров участък от отсечката Мездра - Ботевград от път І-1 (Е-79), лот 1. На 12 октомври миналата година Агенция "Пътна инфраструктура" стартира обществените поръчки за избор на изпълнител при изграждането на 33 км от международното шосе между Мездра и Ботевград, обособени в два участъка - лот 1 и лот 2. Програмата предвижда строителството на направлението Видин - Ботевград да започне от една от най-сложните отсечки предвид терена, през който преминава. Поради това участъкът е разделен в два лота, за да може на обекта да се работи едновременно и да завърши в кратък срок, съобщават от пътната агенция.

Нелеп завой създава проблеми на цяло габровско село

14 January 2019 23:32

Цялото габровско село Враниловци се радва на обновен път, но жителите му твърдят, че трудно се прибират заради недомислено ново кръстовище. Има проблем и с част от междуградските автобуси. Те не можели да вземат завоя и спрели да минават през населеното място, споделиха от "Нова телевизия" в свой репортаж. Цялата работа обаче била провокирана от желание да се гарантира безопасността на хората, твърдят от институциите, ангажирани с ремонта на пътя. Техническият проект е съгласуван с Община Габрово и Областната дирекция на полицията. От тях зависят и промените в маршрута на движение на автобусите. АПИ ще съдейства за прилагане на всяко решение, свързано с подобряване на движението, което може да бъде прието.

Кметът на Червен бряг отмени частичното бедствено положение

08 January 2019 11:15

Със своя заповед от тази сутрин кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов отмени обявеното частично бедствено положение. Изграденият от военните временен мост край село Чомаковци е пуснат в пробна експлоатация и така връзката на общинския център с шест от селищата в района е възстановена, съобщи за Actualno.com инж. Вълов.   „Мостът беше пуснат в пробна експлоатация в понеделник в 9,00 ч. Въпреки ниските температури, движението по него беше нормално през цялото денонощи

Пуснаха пробно временния мост на река Искър при Чомаковци

07 January 2019 15:17

В община Червен бряг от днес е пуснат в пробна експлоатация изграденият временен мост на река Искър при Чомаковци. Това каза за БТА кметът на общината инж. Данаил Вълов.

Експериментално пускат мостова конструкция над река Искър край Червен бряг

04 January 2019 12:00

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в гр. Белене, които участваха в дейностите по изграждането на мостова конструкция над река Искър край Червен бряг, съобщават от пресцентъра на военното министерство.

Ремонт ограничава движението в тунел "Топли дол" за половин ден

03 January 2019 07:30

Очаква се това да доведе до по-натоварен трафик в участъка

Участник в строежа на "Дунав мост 2" твърди, че съоръжението е опасно

02 January 2019 14:46

"Дунав мост 2" е с опасни пукнатини, няма нужната армировка, изпълнението е проблемно и не може да понесе товара, който е заложен в пълния му капацитет. А цената на моста е набъбнала двойно по време на изпълнението. Това твърди инженер Иван Якимов, който е сред участниците в изграждането на моста, в интервю за "Дир.бг". Той сравни нашия мост с този в Генуа, който се срути миналото лято. Според експерта и в двете съоръжения са заложени грешки още при проектирането. От Министерството на транспорта обаче обясниха пред в. "Сега", че твърденията на инж. Якимов са безпочвени, но и се застраховаха, че не носели отговорност за съоръжението. Според ресорното ведомство изпълнителят - испанската фирма "ФСС Конструксион", носи пълната отговорност за проектирането и за изграждането на обекта. Не са констатирани опасни пукнатини или други деформации по моста, който се стопанисва от българо-румънското акционерно дружество „Дунав мост Видин-Калафат", уверяват чиновниците. Но според инж. Якимов проблеми има, но засега не са се проявили драстично, защото натоварването на моста е слабо - "големите му товари - жп превозите, ги няма". Той посочва, че проектният капацитет на "Дунав мост 2" е за до 45 хил. автомобила дневно, а в момента по него минават едва 1500 до 3000, което прави под 10%. Транспортното министерство обаче е категорично, че е невъзможно мостът да поеме трафик от 45 хил. превозни средства на ден. И представя следния аргумент: "Ако се направят прости изчисления, базирани на това твърдение, резултатите ще покажат по 1875 преминали коли на час в двете посоки, или 15-16 МПС-та всяка минута в едната посока. Мостът работи денонощно и дори при това работно време няма как да се допусне такава интензивност на трафика". Строителният експерт твърди още, че липсва цялостен проект за носимоспособността на пътната връзка между Видин и Калафат. По този въпрос министерството обяснява, че преди пускането на моста в експлоатация е извършено натоварване, за да се определи състоянието на конструкцията. За целите на изпитванията били използвани 24 камиона, 4 локомотива и 10 натоварени жп вагона. "Резултатите са анализирани от CFC S.L. и заключенията са, че покривайки изискванията на действащите у нас наредби и инструкции, връхната конструкция и мостът са в добро общо състояние", допълват от транспортното ведомство. Пет години по-късно, през юли 2018 г., нова експертиза отново оценила състоянието на мостовата конструкция като много добро.

Възлова отсечка от пътя Монтана - Берковица ще бъде ремонтирана тази година

01 January 2019 14:30

4,5 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонта на част от пътя Монтана - Берковица през 2019 година, съобщиха от областната управа. Това е отсечката между селата Благово и Боровци, дълга 8 километра. В нея се намира и 120-метров мост над река Бързия, който също ще бъде обновен.

38 от пътищата са в лошо състояние, призна регионалният министър

30 December 2018 09:07

38 на сто от пътищата в страната са в незадоволително или лошо състояние. За това призна регионалният министър Петя Аврамова в интервю за БТА, публикувано днес.  Инвентаризацията на републиканската пътна мрежа показа, че в отлично състояние е настилката на 12 на сто от пътищата, добро е на 27 на сто, задоволително - на 23 на сто, незадоволително на около 13 на сто и лошо на 25 на сто, обясни министърът. В най-лошо състояние е третокласната пътна мрежа - данните показват, че близо 8000 км се нуждаят от ремонт. Необходимите инвестиции по предварителни данни са малко над 930 млн. лв. Необходимо е и обновяването на 112 пътни съоръжения, за които по първоначални оценки са необходими 165 млн. лв. През 2019 г. със средства от бюджета, Оперативна програма "Транспорт и транспортна инфраструктура" и Механизъм "Свързана Европа" ще се изграждат близо 119 км нови пътища, обясни Аврамова. Индикативната стойност на тези обекти е за около 1 млрд. лв. Паралелно с това се извършват рехабилитация и основни ремонти на 709 км републикански пътища, обясни още Аврамова. А това ще струва близо 516 млн. лв.. {cbrelatedarticle count="2" /}  Общо проектите, на които тази година е дадена зелена светлина, са за 3,7 млрд. лв, каза министър Аврамова. Правителството има желание магистрала "Хемус" да е готова до 2024 г., а при добра организация, експедитивност и качество, магистрала "Струма" да бъде завършена в предвидените срокове - до 2023 г., и да няма загуба на европейско финансиране.  пътищаеврофондовестроежПетя Аврамова

Изграждат временен сглобяем мост при село Чомаковци (Снимки)

29 December 2018 15:30

В ход е изграждането на временен сглобяем мост при село Чомаковци за жителите на общината. Частна фирма от Плевен, консултирана от военни експерти, изгражда моста, съобщава btv.