Християнство

01 ноември 2018 21:26

В Кюстендил бе представена книгата „Приказка за Кюстендил“

На 1 ноември, в Деня на будителите, в сградата на старото Възрожденско училище, в гр. Кюстендил бе представена новата книга на историка Румен Манов „Приказка за Кюстендил“. Представянето на новия забележителен труд на г-н Манов в Кюстендил, уважи, с ...

източник: www.bg-patriarshia.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Болницата в Кюстендил остава без инфекциозно отделение

04 July 2019 12:22

Болницата в Кюстендил остана без инфекциозно отделение заради липсата на медици. Преди година, заради финансови причини, други четири отделения - "Уши нос, гърло", очно, кожно и физиотерапия, също спряха работа.

Ремонтират театъра в Кюстендил

29 June 2019 09:00

Мащабен ремонт предстои на Общинския драматичен театър в Кюстендил. Сградата е на повече от 40 години и се нуждае спешно от обновяване, защото от фасадата и падат парчета и е опасна за хората. Общината в Кюстендил вече е изготвила проект за ремонта.

Жители на българско село сами си правят водопровод

23 June 2019 21:16

Жителите на кюстендилското село Скрино ще изградят водопровод със собствени пари. Събрани са над 7 хиляди лева, а община Бобошево ще помогне с техника за изкопаване на трасето, съобщава БНР. Вече са закупени PVC тръби и другите материали, хидролози са очертали и маркирали трасето. На места ще се копае до 2 метра. На общо събрание в Скрино взели решение всеки да дари средства и с доброволен труд да участва в изграждането на новия водопровод, който ще увеличи дебита на питейната вода в селото. Координатор е кметът Силвия Мичова. Включват се и собственици на вили и на наследствени къщи, които идват всеки уикенд в Скрино. Същевременно по стария водопровод ежедневно стават аварии - за 2018 г. са 8. Местните се оправят сами – не викат ВиК. Копаят на ръка до етернитовите тръби, положени преди 50-60 години. Имат си местен майстор, купуват частите и се справят.

В Кюстендил отбелязват Празника на черешата

22 June 2019 09:20

От далечни времена черешата е пренесена в бита и фолклора на кюстендилеца

Опасен паркинг пред поликлиниката в Кюстендил

15 June 2019 10:12

За това алармираха жители на града. По думите им, автомобили застрашават живота на майки с деца и възрастни, когато посещават поликлиниката.

​Център на старите занаяти откриват в кюстендилско село

03 June 2019 12:53

Център на старите занаяти ще има в кюстендилското село Раждавица. От сдружение „Роден край" в Кюстендил са възстановили стогодишна фурна за изпичане на хляб. Всеки, който иска, може да си приготви по стара българска рецепта погачи, пити и хляб.

Жандармерия отново пази прибирането на реколтата от череши

30 May 2019 07:51

На 1 юни започва кампанията по изкупуването на череши в Кюстендилско. И тази година полицията предприе строги мерки за охрана, въведени са правила и за брането на череши и продаването им, което ще се случва само на определени места. Повече за мерките - вижте в прякото включване на Ирина Николова.

За трети път пада част от оградата на бившите казарми в Кюстендил

04 May 2019 20:05

Тухлите вече се срутват под въздействието на атмосферните условия

Към момента няма засегнати черешови насаждения в Кюстендилско

13 April 2019 08:42

Към момента няма засегнати от студове черешовите насаждения в Кюстендилско. Това казаха от Института по земеделие в Кюстендил. Все още обаче е рано да се прави прогноза каква ще бъде реколтата, коментираха специалисти.

Народът на Кюстендил се помоли за Божие благословение

21 March 2019 21:03

На 21 март с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети гр. Кюстендил и бе гост на празника „Кюстендилска пролет“. Всяка година ръководството на община...