Християнство

01 ноември 2018 21:26

В Кюстендил бе представена книгата „Приказка за Кюстендил“

На 1 ноември, в Деня на будителите, в сградата на старото Възрожденско училище, в гр. Кюстендил бе представена новата книга на историка Румен Манов „Приказка за Кюстендил“. Представянето на новия забележителен труд на г-н Манов в Кюстендил, уважи, с ...

източник: www.bg-patriarshia.bg
Виж повече

 
Свързани новини

За трети път пада част от оградата на бившите казарми в Кюстендил

04 May 2019 20:05

Тухлите вече се срутват под въздействието на атмосферните условия

Към момента няма засегнати черешови насаждения в Кюстендилско

13 April 2019 08:42

Към момента няма засегнати от студове черешовите насаждения в Кюстендилско. Това казаха от Института по земеделие в Кюстендил. Все още обаче е рано да се прави прогноза каква ще бъде реколтата, коментираха специалисти.

Народът на Кюстендил се помоли за Божие благословение

21 March 2019 21:03

На 21 март с благословението на Негово Светейшество Софийският митрополит и Български патриарх Неофит, Негово Преосвещенство Белоградчишкият епископ Поликарп посети гр. Кюстендил и бе гост на празника „Кюстендилска пролет“. Всяка година ръководството на община...

​Мащабна спецакция на полицията се проведе днес в ромската махала на Кюстендил

12 March 2019 22:25

Мащабна спецакция на полицията и жандармерията се проведе днес в ромската махала в Kюстендил. Служителите претърсваха множество адреси за престъпления свързани с наркотици, акцизни стоки без бандерол и незаконна миграция. През целияt ден на входа и изхода на ромската махала имаше контролно- пропускателни пунктове.

Мъж от Бобошево се завърна в родния град, след 20 години в чужбина

05 March 2019 14:24

След повече от 20 години в Италия млад мъж от Бобошево се е върнал в родния си град, с намерението да остане в родината си. Марио Мутафчиев е отворил малък ресторант в градчето и е създал семейство. По думите му през всичките тези години България му е липсвала много. Той се надява и други хора от Бобошево, които са в чужбина, да се върнат у нас.

В Кюстендил протестираха под надслов "Срещу неработещите институции"

03 March 2019 16:42

Жители на Кюстендил излязоха на протестно шествие под надслов "Срещу неработещите институции". Недоволството на хората е провокирано от трагичния инцидент, при който след масов бой между българи роми загина 35-годишният Валери Дъбов. Протестът премина при засилено полицейско присъствие.

Нови случаи на буцелоза в Кюстендилско

28 February 2019 13:19

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) съобщи за установени нови случаи на заболели животни от бруцелоза в констатираното през септември 2018 г. първично огнище на болестта в село Вуково, област Кюстендил.

Бдение в памет на убития при масово сбиване мъж в Кюстендил

19 February 2019 21:30

Жители на Кюстендил и тази вечер почетоха с едноминутно мълчание паметта на убития в неделя Валери Дъбов.

Един убит и петима ранени след масов бой в Кюстендил

17 February 2019 09:52

35-годишен мъж е издъхнал след като е бил наръган с нож при масов бой тази сутрин в Кюстендил. Инцидентът е станал малко след 7 ч в клуб срещу сградата на общината в града.

Кюстендилец спечели дъбово буре на международния конкурс за най-добро вино (СНИМКИ)

15 February 2019 11:11

Вчера, 14-ти февруари, в читалище "Пробуда 1961", гр. Кюстендил, се проведе Конкурс за най-добро домашно вино "Трифон Зарезан 2019". В конкурса, който се провежда за тринадесета поредна година, участие взеха 73 винопроизводители от България, Македония, Сърбия и Италия. Вината бяха оценявани от компетентно жури ръководено от Председателя на партията на любителите на бяло и червено вино – Павел Петришки, по критериите: цвят, бистрота, бля