България

02 ноември 2018 11:01

БСП: Ако Симеонов не подаде оставка, трябва да падне цялото правителство

Няма да влезем в пленарна зала, докато не изпълнят и нашето искане да понесе политическа отговорност човек от ръководството на правителството (вицепремиерът Валери Симеонов – б.р.), който обиди най-беззащитните – майките на деца с уврежда...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

БСП поиска Цветанов да напусне политиката

24 March 2019 11:22

Цветан Цветанов да напусне политиката изобщо поискаха днес от левицата.  Депутатите Елена Йончева и Кристиан Вигенин дадоха брифинг в централата на партията на "Позитано" 20, откъдето отправиха това послание. Както е известно, зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията замина на предварително уговорено посещение в САЩ два дни след избухването на скандала с придобитото евтино от него луксозно жилище. От същата строителна компания - "Артекс" жилища на ниски цени са си купили още правосъдният министър Цецка Цачева и зам.-министъра на спорта Ваня Колева. Вчера двете подадоха оставки. Цветанов, който все още е в Щатите, засега мълчи. Томислав Дончев: Редно е Цветанов да даде отговори "Настояваме не само за оставка на Цветанов, а напускането му на политиката. Проблемът е как се прокарват частни интереси за частни фирми. Проблемът е, че ГЕРБ е вкарала лобистки закон - по стария устройствен план "Артекс" не може да построи повече от 26 метра, а по новия - 120 метра", коментира Йончева казуса с промяната на Закона за устройство на територията от 2017 година и небостъргачът, който строи компанията в столичния квартал "Лозенец". На въпросното гласуване тогава са били и депутатите на левицата. "Поправката "Артекс" е внесена от депутати от ГЕРБ и е гласувана от всички депутати от управляващата партия. Тези, които са я внесли са знаели за какво я внасят. Левицата не е подкрепила, имало е два гласа "за". И тези двама души не са знаели кого облагодетелства тази поправка", отвърна Йончева в отговор на журналистически въпрос защо още тогава БСП не е противодействала. "Оставаме с впечатление, че премиерът Бойко Борисов е загрижен за това откъде идват тези атаки, а не за данните", каза още говорителката на групата на БСП, която бе определена и за водач на листата на левицата за евровота. Йончева цитира и извадки от последните доклади на Европейската комисия и на Държавния департамент на САЩ. Славчо Велков видя "приятелски огън" срещу Цветанов от поне вицепремиер 2/3 от докладите за съмнителни сделки, касаещи български видни политически личности, не се разследват от съответните органи", посочи тя заключенията на ЕК.  "А тези на Държавния департамент - Цветанов да си ги прочете, в Щатите е, може даже още по-лесно да си ги набави, говорят за корупция и неефективна система. Това е от март. В доклада от 2016 година се посочева, че служители във всички клонове на правителството на Борисов са замесени в корупционни практики безнаказано. Така че Борисов трябва да знае, че правителството му е затънало в корупция, а не да пита кой е изнесъл информацията за апартаментите", каза в заключение Йончева.

Нинова: БСП не са гласували промените в Закона за устройство на територията

22 March 2019 18:19

БСП не са гласували промените в Закона за устройство на територията, известни като поправката "Артекс". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. Та каза още, че нейният апартамент е купен преди 18 години, когато не е била в политиката. По думите ѝ, скандалът с имотите на властта е показателен за модела на днешното управление.

Валери Симеонов: Коалиция с ВМРО за евроизборите е неосъществима, а с "Атака"- невъзможна

22 March 2019 16:11

Заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за подмяна на демократичното устройство на държавата и да спечелят властта без избори, смята той

​ГЕРБ и ВОЛЯ се разбраха, партията на Марешки остава в парламента

20 March 2019 14:05

Като отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме работещ и конструктивен диалог с всички парламентарни сили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с депутати от групата на ВОЛЯ.

БСП внесе жалба в КС срещу Закона за защита на личните данни

20 March 2019 12:10

БСП внесе жалба в Конституционния съд заради приетите преди месец промени в Закона за защита на личните данни. Според говорителя на партията Елена Йончева десетте критерия, които журналистите трябва да спазват при работа с лични данни застрашават свободата на словото у нас. Един месец след като Народното събрание прие промените в Закона за защита на личните данни, БСП внесе жалба в Конституционния съд. Според членовете на партията 10-те критерия, които журналистите трябва да спазват при работа с лични данни, всъщност застрашават свободата на словото у нас.

Цвета Караянчева: Нямаме парламентарна криза

15 March 2019 21:26

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева заяви в "Панорама", че при отсъствието на БСП в пленарната зала няма парламентарна криза, тъй като парламентарните групи са се дисциплинирали. При 161 народни представители няма как да говорим за криза, каза Караянчева.

Има „Воля” за кворум в НС

15 March 2019 09:32

Въпреки изявлението на Веселин Марешки от четвъртък, че партията му напуска парламента, днес част от депутатите му помогнаха да се събере кворум

След срещата с ГЕРБ в сряда от „ВОЛЯ“ решават дали да останат в парламента

15 March 2019 08:04

Лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки заяви пред сутрешния блок на БНТ, че решение дали парламентарната група остава в парламента ще бъде взето след срещата с представители на ГЕРБ, предвидена за сряда, на която управляващите ще разяснят управленската и коалиционната си политика. Той допълни, че днес депутатите от „ВОЛЯ“ ще влязат в парламента.Цялото интервю с Веселин Марешки вижте във видеото:

"Воля" хем напуска, хем осигурява кворум в парламента

14 March 2019 19:23

От "Воля" искат среща с ГЕРБ в сряда

Екатерина Михайлова: Парламентът формално може без „Воля“ и БСП. Но какъв е смисълът?!

14 March 2019 13:53

Смисълът и начинът на функциониране на парламента е да се срещат политики. В противен случай имаме парламент, но той е далеч от парламентаризма, посочи професорът по конституционно право