България

04 ноември 2018 15:28

И Марешки плаши с бойкот в парламента, ако няма оставки

"Воля" продължава твърдо да настоява за оставки на вицепремиерите от "Обединени патриоти" Красимир Каракачанов и Валери Симеонов и поставя срок от 1 седмица преди да "предприеме действия". Това се разбра от думите на пре...

източник: clubz.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Валери Симеонов: Коалиция с ВМРО за евроизборите е неосъществима, а с "Атака"- невъзможна

22 March 2019 16:11

Заявката на БСП за предсрочни парламентарни избори след евровота е опит за подмяна на демократичното устройство на държавата и да спечелят властта без избори, смята той

​ГЕРБ и ВОЛЯ се разбраха, партията на Марешки остава в парламента

20 March 2019 14:05

Като отговорни политици от управляващото мнозинство, искаме работещ и конструктивен диалог с всички парламентарни сили, заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов след среща с депутати от групата на ВОЛЯ.

ГЕРБ и "Воля" се срещат за кворума

20 March 2019 06:05

Ще останат ли депутатите на "Воля" в парламента? Или пленарният кворум отново ще бъде застрашен? Това ще стане ясно днес след срещата на ГЕРБ с групата на Веселин Марешки.

Разтрогването на сделката за F-16 няма да е условие „Воля“ да се върне в НС

19 March 2019 19:04

В студиото на „Още от деня“ лидерът на „Воля“ Веселин Марешки заяви, че на утершната среща с представители на ПГ на ГЕРБ няма да постави условие да се разтрогне сделката за закупуване на F-16, за да се върне формацията в парламента. Той заяви, че остава противник на сделката, но не е „политически комарджия“.Целия разговор гледайте във видеото:

Има „Воля” за кворум в НС

15 March 2019 09:32

Въпреки изявлението на Веселин Марешки от четвъртък, че партията му напуска парламента, днес част от депутатите му помогнаха да се събере кворум

След срещата с ГЕРБ в сряда от „ВОЛЯ“ решават дали да останат в парламента

15 March 2019 08:04

Лидерът на „ВОЛЯ“ Веселин Марешки заяви пред сутрешния блок на БНТ, че решение дали парламентарната група остава в парламента ще бъде взето след срещата с представители на ГЕРБ, предвидена за сряда, на която управляващите ще разяснят управленската и коалиционната си политика. Той допълни, че днес депутатите от „ВОЛЯ“ ще влязат в парламента.Цялото интервю с Веселин Марешки вижте във видеото:

"Воля" хем напуска, хем осигурява кворум в парламента

14 March 2019 19:23

От "Воля" искат среща с ГЕРБ в сряда

Корнелия Нинова за "Воля": Да видим какво ще стане

14 March 2019 12:33

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира с резерви напускането на парламента от страна на парламентарната група на "Воля". Тя изтъкна, че тази партия понякога е в опозиция, но често е и с управляващите. "Да видим какво ще стане", каза Нинова. "Воля" тайнствено напусна парламента. Кворумът - в ръцете на ДПС Основна тема за нея обаче са дълговете на мюфтийството и обратът в позицията на ГЕРБ. Първоначално управляващите бяха решили да опростят над 8 млн. на мюсюлманите, но след това заявиха, че те ще се разсрочат. Нинова смята, че ГЕРБ са се уплашили. "От ГЕРБ се отказаха от опрощаване на дълговете на мюфтийството не защото чуват гласа на хората, а защото се изплашиха. С вашите пари си плащат на ДПС оставането на власт, а сделката между ГЕРБ, ДПС и "Обединени патриоти" продължава", коментира тя. Ново решение: ГЕРБ разсрочва дълга на мюфтийството, няма да го опрощава И изтъкна, че едва когато от БСП са заговорили за проблема с дълговете на мюфтийството е имало реакция от държавата. Нинова припомни аргумента на управляващите, че опрощаването на дълговете не мюфтийството е въпрос на национална сигурност. И ги попита сега, когато тези дългове не се опрощават, има ли опасност за националната сигурност. Нинова смята, че новото предложение всъщност е старото, само че завоалирано. Тя настоя финансовият министър Владислав Горанов да обясни как ще бъдат разсрочени задълженията на мюфтийството. "Искаме ясни условия за разсрочването", категорична бе Нинова. Тя призова да се следи гласуването в парламента по темата.

Валери Симеонов: За кворума не съм особено притеснен, не виждам парламентарна криза

14 March 2019 11:18

Дълг на всеки народен представител е да ходи на работа. По този повод ние внесохме предложения за промяна на правилника, заяви председателят на НФСБ

"Воля" тайнствено напусна парламента. Кворумът - в ръцете на ДПС

14 March 2019 10:42

Ни в клин, ни в ръкав насред днешното заседание на Народното събрание, депутатите от "Воля" решиха да последват примера на левицата и да го напуснат. Бойкотът обаче е обвит в тайнственост - мотиви лидерът на партията на Веселин Марешки не сподели. С излизането на "Воля" обаче кворумът остава да се крепи само на... ДПС. "Парламентарната група на "Воля" - "българските родолюбци", напуска парламента. Днес на съвещание на ръководството на партията и на групата взехме решение също да напуснем. Причините не са лесни, повярвайте ни. Искам само да подчертая, че една от ключовите роли на "Воля" е да осветлява манипулациите и лъжите", лаконичен бе Марешки. Причините от партията щели да обявят утре. След това мистериозно изявление, Марешки и депутатите му напуснаха парламента. Всички членове на групата, начело със самия Марешки, с които Клуб Z се  опита да се свърже, не вдигаха мобилните си телефони. Факт е обаче, че управляващото мнозинство - ГЕРБ и Обединени патриоти има точно 122-ма депутати - с един повече от изискването за кворум в НС, за да се провеждат заседанията. Това означава, че един да е в командировка или в болничен - кворум няма. Досега ГЕРБ разчиташе на "Воля", за да запълва "празнините". Партията на фармацевтичния бизнесмен дежурно гласува и с управляващите. Разбира се, "на линия" остават и двамата независими депутати - на левицата и на ДПС Спас Панчев и Ангел Исаев, които неведнъж също са играли ключова роля за кворума. Дори и с тях обаче заседанията на НС пак ще висят на косъм - и ще се разчита на добрата воля на Движението на Ахмед Доган. Очаквайте подробности.