Здраве

05 ноември 2018 10:18

Модерно здравеопазване: Лекари дават видеоконсултации за пациенти от селата

За първи път в България болницата в Русе осигурява видеоконсултации за възрастни хора от малки населени места, които често остават без лекарско наблюдение. Видеоконсултациите се осъществяват чрез интернет платформа, базирана в болницата и в три общи...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Д-р Ангел Кунчев: Да се въведе ред в здравеопазването

22 March 2019 07:51

В областта на общественото здраве липсата на кадри започва да се превръща в основен проблем. Това заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ д-р Ангел Кунчев, главен държавен здравен инспектор.Вижте и още във видеото.

Десетки медицински специалисти протестират пред МЗ за по-високи заплати

21 March 2019 15:57

Пред сградата опъват "постоянна" палатка

Нови правила за формиране на заплатите в болниците обеща министър Ананиев

20 March 2019 20:09

Здравното министерство ще разработи Нови правила за формиране на работните заплати в държавните и общинските болници. Министър Кирил Ананиев се срещна с представители на медицинските сестри, които искат по-високи възнаграждения. Пред тях е представил анализ на заплатите на сестрите в страната и отново е отбелязал, че след разчетите, част от отпуснатите 30 млн лева допълнително за болниците могат да бъдат използвани за увеличение на заплащането.

Мая Манолова: Спрете натиска върху медицинските специалисти!

19 March 2019 10:42

Призовавам министъра на здравеопазването да излезе с официална позиция, казва омбудсманът

Новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат права на пациентите

18 March 2019 20:06

Предупреждение от лекари - новите изисквания за касовите апарати могат да нарушат правата на пациентите. Позицията е на Българския лекарски съюз и на Сдружението на семейните лекари. Съсловните организации предупреждават, че заради изискването личните лекари да свържат софтуера и касовите си апарати с НАП, данъчните ще имат достъп до здравните досиета на пациентите.

Откриха новото отделение по ортопедия в Русе

18 March 2019 16:21

Новото отделение по ортопедия и травматология в университетската болница „Медика“ в Русе бе официалто открито и осветено днес.

Д-р Мими Виткова: Върви процес на подменяне на държавното здравеопазване с частно

08 March 2019 20:55

Здравната ни система е най-пазарно ориентираната в Европа, отбеляза бившият министър на здравеопазването

Всеки осми човек в България има бъбречни заболявания

08 March 2019 07:27

В България честотата на бъбречните заболявания е 12,84% или всеки осми човек в страната, заяви в студиото на сутрешния блок на БНТ проф. Емил Паскалев, началник на Клиниката по нефрология и трансплантация в „Александровска“. По думите му, най-рисковите групи са страдащите от диабет и хипертония.Целия разговор гледайте във видеото.

Безплатни прегледи на бъбречни заболявания в "Света Марина" във Варна

06 March 2019 14:37

Във връзка със Световния ден на бъбречните заболявания на 14 и 15 март в УМБАЛ "Света Марина" във Варна ще се проведат безплатни прегледи.

Българинът и прегледите - защо избягваме годишната профилактика при личния лекар

06 March 2019 07:34

Ходим ли на профилактични прегледи и колко често посещаваме личния си лекар? Ново проучване на Евростат обяви, че само 50% от българите са извършили годишния си профилактичен преглед, който е задължителен. Защо това е така и защо резултатите предизвикаха недоволство сред семейните лекари - гост с коментар по темата в Сутрешния блок на БНТ1 беше д-р Любомир Киров – председател на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България.