България

08 ноември 2018 10:31

Цацаров поиска имунитета на шестима депутати, сред които Елена Йончева и Марешки

Днес, 08.11.2018 г. главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата....

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Елена Йончева: Станишев постъпи правилно като се оттегли за председател на ЕП

07 July 2019 09:34

Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов с коментар за сложните преговори за ключовите постове в европейските институции. Франция и Германия успяха да се преборят за своите кандидатури. Предварителната уговорка за шпитценкандидати отпадна и това до някаква степен е подмяна на вота, това се усеща и в Европейския парламент по време на дискусиите, заяви Йончева.

Марешки: Въпросът за мажоритарното гласуване е много по-важен от субсидиите

06 July 2019 09:48

Много удобно всички се сетиха, че 2,5 млн. българи са гласували субсидията да бъде намалена на 1 лв на референдума. Първият въпрос в този референдум обаче е подкрепяте ли мажоритарния избор на народни представители - той е много по-важен. Така всеки един народен представител ще има самочувствието, че наистина е избран от народа. Това заяви в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов зам.-председателят на НС и лидер на партия "Воля" Веселин Марешки.

Главният прокурор поиска отнемане на българските паспорти на четирима чужденци

28 June 2019 11:20

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отнемане на българското гражданство на четирима чужденци, съобщиха от Главна прокуратура. Той е направил предложение до правосъдния министър за отмяна на тяхната натурализация заради сигнали от ДАНС нарушения по време на процедурата, които са потвърдени от Върховната касационна прокуратура.

Цацаров се срещна с шефа на ОЛАФ, правим обща контактна група от прокурори

27 June 2019 14:39

Виле Итала е на посещение в България по покана на министъра на вътрешните работи и главния прокурор

Смиляна Нитова-Кръстева и Анна Славова положиха клетва като депутати от БСП

26 June 2019 09:54

Смиляна Нитова-Кръстева и Анна Славова положиха клетва като народни представители от парламентарната група на "БСП за България".

Освободиха като депутати Елена Йончева и Петър Витанов

21 June 2019 09:16

Двамата стават евродепутати и ще бъдат заменени със следващите в листата на БСП.

Марешки използвал най-усърдно езика на омразата преди изборите

20 June 2019 13:12

"Воля" нямат представител в европарламента, въпреки че Марешки е бил един от най-активните кандидати, обикалял е всички телевизионни формати и е нямал абсолютно никаква "цедка" в политическото си говорене.

Цацаров поиска от колегията на ВСС временно отстраняване на прокурора от Самоков, обвинен за побой

19 June 2019 12:09

Искането на главния прокурор е обосновано от необходимостта от извършване на процесуално следствени действия в гр. Самоков и служебното положение на обвиняемия

Цацаров: Момчето от Пловдив не е терорист. То е жертва на целенасочено влияние от Ислямска държава

13 June 2019 19:59

Кореспонденцията показва как става въвеждането в ценностите на исляма. След това се стига до това, че агитираният сам възприема религията. Започва изпращане на клипове. Първоначалната реакция била уплаха и отвращение..

Цацаров подписа споразумение за сътрудничество с DIICOT

12 June 2019 12:41

Главния прокурор Сотир Цацаров е в Румъния, по покана на ръководителя на Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма (DIICOT) г-н Феликс Бънила