Икономика и бизнес

08 ноември 2018 14:39

Къде ходят на почивка европейците?

Вижте кои са най-посещаваните от туристи страни в ЕС...

източник: www.economy.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Браншът поиска част от приходите от туризъм да отиват за национална реклама

23 April 2019 18:32

Част от приходите от туризъм да се инвестират в национална реклама поиска Бордът по туризъм на Шестата годишна среща в бранша. Според тях трябва да се отделя един процент от печалбата, която за 2019 г. е стигнала 8 милиарда и 400 млн. лв. Министърът на туризма Николина Ангелкова потвърди, че повече пари за реклама наистина са необходими. Тя отчете и какви са резултатите с сектор туризъм през изминалите години.

Румънци слагат началото на сезона по северното Черноморие

20 April 2019 09:03

И тази година хиляди румънски туристи ще посрещнат Великденските празници в курортите край Варна. Резервациите, направени от българи, са значително по-малко. От бранша заявиха, че записванията са започнали още в края на миналата година.

Успешно развиват приключенския туризъм в Югозападна България

14 April 2019 08:47

Комбинация от спускания по бързите води на река Струма с конна езда или маунтинбайк. Планински преходи през труднодостъпни върхове и живописни долини. Това са само малка част от възможностите, които се предлагат като приключенски туризъм в Югозападна България.

Над половин милион българи тръгват на път по празниците (ВИДЕО)

06 April 2019 16:47

Според бранша най-предпочитани и тази година ще бъдат спа курортите у нас

"Златни пясъци" е най-евтиният европейски курорт за британците

06 April 2019 13:20

Цените в курорта на брега на Черно море са с една трета по-ниски от втория претендент в класацията – "Алгарве“ в Португалия

Как се подготвя Добринище за туристите, които ще посетят града около празниците?

06 April 2019 09:30

Хиляди туристи ще посетят Добринище в почивните дни около Великден и Гергьовден. Над 80% от хотелите и къщите за гости вече са резервирани. От кметството са подготвили богата програма, с която да зарадват туристите. Антония Сукалинска и операторът Иван Терзиев разказват повече.

Българско 3D-студио създаде виртуаленo копие на Белоградчишките скали

03 April 2019 15:40

Българското 3D-студио „ZenART VR” изработи пълно виртуално копие на Белоградчишките скали, което потребители от цял свят ще имат възможност да посетят онлайн. Дестинацията е част от проекта на талантливи български 3D-художници наречен „ZenEarth VR”, който цели създаването на изцяло ново поколение от свръхреалистична виртуална реалност за туризъм и забавление.

​Круизният туризъм у нас се възражда

31 March 2019 09:47

След като през последните години големите пасажерски компании избягваха региона заради геополитическата обстановка, сега те отново проявиха интерес да включат в своите маршрути черноморски пристанища.

Сериозен интерес към Пролетната трудова борса във Варна

29 March 2019 10:38

Стотици хора, търсещи работа в сферата на туризма, се срещнаха с работодатели с сферата на хотелиерството и ресторантьорството. В момента тече усилена подготовка за летния сезон и свободни работни места има във всички сектори, които обслужват туристическия бранш.

Първият за тази година круизен кораб по река Дунав акостира във Видин

22 March 2019 12:45

На пристанището във Видин акостира първият за тази година круизен кораб, съобщиха от порта. Корабът е немски и с него пристигнаха 120 туристи от Запада. До края на годината по Дунав във Видин ще пристигнат 40 000 туристи. Броят на корабите, според зявките на туроператорите, ще достигне 334 при 264 за миналата година.