Регионални

08 ноември 2018 14:41

Няма строителни работи на АМ „Струма“ при археологическите обекти край Покровник

Не се извършват никакви строителни работи на АМ „Струма“ в участъка с археологическите обекти край с. Покровник. Агенция „Пътна инфраструктура“ прави това уточнение по повод запитвания на медии за напредъка при изграждането на участъка между Благоевг...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Има ли опасност за античното селище край Покровник?

15 January 2019 17:16

Античното селище, което преди няколко месеца беше разкрито край благоевградското село Покровник има реална опасност да бъде унищожено. Затова алармираха от Инициативния комитет в Благоевград. От там твърдят, че не са предприети необходимите мерки за консервация на обектите, за които се предполага, че са част от римското селище „Скаптопара". Те попадат в трасето, по което ще мине АМ „Струма" и трябва да бъдат съхранени, докато бъдат преместени и експонирани в близост до магистралата.

Комитет настоява за консервацията на древното селище Скаптопара

19 December 2018 22:55

Обещаната консервация на древното селище Скаптопара, открито по трасето на магистрала "Струма" край Благоевград, да започне веднага. Това поиска Гражданският комитет за запазване, социализиране и развитие на древното селище от Министерството на културата. Според организацията действията, които се изискват по Закона за културното наследство, се бавят вече 4 месеца.

Започва проект по консервацията на археологически обект край АМ „Струма“

12 October 2018 13:12

АПИ ще започне процедура за изготвяне на проект за консервация и реставрация на част от археологическите обекти на АМ "Струма" край Покровник, които имат експозиционна стойност, съобщиха от пътната агенция.

Решиха съдбата на разкопките край Благоевград, строежът на "Струма" продължава

09 October 2018 16:14

"Две трети от разкопките по трасето на АМ "Струма" край Благоевград остават на място, 1/3 от тях ще бъдат преместени на 20-на метра, продължава строителството на автомагистралата след забавяне от 5 месеца", обяви министърът на културата Боил Банов.

Министър Аврамова инспектира строителството на участъка Благоевград – Крупник от АМ „Струма“

27 September 2018 13:11

Все още е спряна работата край Благоевград заради откритото древно селище край с. Покровник. Работата по трасето може да продължи след като експертите в сферата се произнесат

Кой ще стопанисва римската гробница край АМ "Струма"?

13 September 2018 07:05

Представители на Инициативния комитет за запазване на археологически разкопки край благоевградското село Покровник настояват за спешна среща с Министерството на културата и община Благоевград.