Регионални

08 ноември 2018 16:10

Източиха мазута в два от резервоарите на потъналия кораб "Мопанг" край Созопол​

Мазутът в два от резервоарите на потъналия преди близо век край Созопол американски кораб "Мопанг" е източен. Работи се по източването на горивото в останалите два резервоара на плавателния съд. Това каза директорът на "Морска администрация"-Бургас к...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Ще проучват втори потънал кораб край Созопол - "Родина"

28 November 2018 20:43

Българската "Морска администрация" ще изследва и втори потънал кораб край Созопол - "Родина". Корабът е на дъното от 1941 г. и - подобно на американския "Мопанг" - е пълен с гориво. Морската администрация обяви, че прекратява операцията по източване на останалото гориво в "Мопанг" за тази година заради влошеното време.

Операцията по източването на "Мопанг" ще продължи през пролетта

28 November 2018 15:20

Половината гориво от потъналия край Созопол американски кораб "Мопанг" е източено. Това стана ясно на пресконференция на "Морската администрация". Операцията по източване на нефта спира за тази година заради лошите метеорологични условия в морето.

Източиха първите 10 кубични метра водно-мазутна смес от "Мопанг"

12 September 2018 16:15

Започна реалното източване на гориво от потъналия край Созопол кораб „Мопанг". Директорът на Морска администрация кап. Живко Петров съобщи за БНТ, че са източени първите 10 кубични метра водно-мазутна смес в нефтосъбирача „Русалка".

Подновиха пробивите за източване на мазут от потъналия край Созопол кораб

10 September 2018 19:14

Днес следобед отново продължиха контролните пробиви в корпуса на потъналия край Созопол американски кораб "Мопанг". Професионалните водолази обследват всички танкове, за да направят план за контролираното източване на мазута. Според специалистите това може да започне още тази седмица, ако метеорологичните условия не попречат.

Отложиха източването на горивото от "Мопанг" край Созопол заради силен вятър

10 September 2018 11:47

Към момента е отложено източването на горивото от кораба "Мопанг" край Созопол заради силен вятър. При контролно пробиване на един от резервоарите е изтекло гориво под силно налягане.