България

08 ноември 2018 18:47

Прокуратурата имала запис, че Елена Йончева е прала пари от КТБ

Разполагаме с гласови доказателствени средства, че Елена Йончева е знаела, че е получила пари, придобити по престъпен начин от Корпоративна търговска банка (КТБ). Това заяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова на специална пресконференция, ...

източник: m.fakti.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Елена Йончева: Станишев постъпи правилно като се оттегли за председател на ЕП

07 July 2019 09:34

Евродепутатът от Партията на европейските социалисти (ПЕС) Елена Йончева гостува в студиото на "Денят започва" с Георги Любенов с коментар за сложните преговори за ключовите постове в европейските институции. Франция и Германия успяха да се преборят за своите кандидатури. Предварителната уговорка за шпитценкандидати отпадна и това до някаква степен е подмяна на вота, това се усеща и в Европейския парламент по време на дискусиите, заяви Йончева.

Освободиха като депутати Елена Йончева и Петър Витанов

21 June 2019 09:16

Двамата стават евродепутати и ще бъдат заменени със следващите в листата на БСП.

Йончева внесе три сигнала до прокуратурата за участие на Борисов и „Братовчеда” в „Апартаментгейт”

20 May 2019 20:05

След като Борисов става кмет, а по-късно и министър-председател, братовчедът Радослав Венциславов Иванов сключва множество сделки за недвижими имоти в София и особено за имоти в с. Иваняне.

Елена Йончева и Мария Габриел се изправиха една срещу друга в тв дебат (видео)

14 May 2019 09:37

Водачите в листите на "БСП за България" и ГЕРБ сблъскаха позициите си за бъдещето на страната и на Европа

Йончева: ДАНС да провери офшорните сметки на елита

24 April 2019 18:07

Елена Йончева, водачка на листата на БСП за евроизборите, отправи днес нови обвинения към управляващите - че крият милиарди в офшорни сметки и имоти в чужбина.  Тя се позова на доклади на Европейската комисия и на Държавния департамент на САЩ, които посочват, че голяма част от сигналите до Държавната агенция за национална сигурност (ДАНС) за корупция на високо ниво у нас не се разследват.  "Апартаментгейт" е само върхът на айсберга", каза Йончева в интервю за би Ти Ви. "Отдолу има офшорни сметки, имоти в чужбина, от България се изнасят милиарди". Тя не посочи конкретни имена на незаконни износители на национално богатство. Йончева каза, че приходите от корупция у нас са 11 милиарда евро годишно и че тези пари "не отиват в асансьора на Цветанов". "Те отиват в офшорни сметки", добави тя. "ДАНС има финансово разузнаване, което може да провери всичко това". Тя каза, че финансовото разузнаване трябва да установи истинските собственици на офшорните сметки, които по думите й се прикриват зад фиктивни титуляри. Йончева отрече като "жълта публикация" сигнала за къщата за гости, която свекърът й притежава и за която е обект на проверка от прокуратурата. Тя каза, че той е построил къщата през 2009 г., когато още не са имали роднинска връзка и че проверка на имота му през 2015 г. не е установила нарушения. Според нея "всички тези атаки са, за да се отклони вниманието от големите корупционни афери, в които ГЕРБ са затънали".

Елена Йончева за обвиненията, че има къщи за гости: Това е абсурд!

23 April 2019 18:20

"Моят свекър е управител още преди да познавам това семейство", коментира водачът в евролистата на БСП

ВКП нареди проверка за къщи за гости, финансирани със средства на ЕС от семейството на Елена Йончева

23 April 2019 17:18

Ще се изискат от съответното РУ на МВР по местонахождение на къщите за гости справки за постъпилите регистрационни карти за нощували туристи

Камарата на строителите кани Йончева да даде доказателства за твърдения, уронващи престижа на бранша

19 April 2019 21:21

Строителите отново се обръщат с искане тя да предостави пред компетентните органи и българската общественост конкретни факти за „поискани и дадени 40% от стойността на път“, както и към кои „политици“ са били „върнати“ тези суми"

ГЕРБ: Морално ли е обвиняем за пране на пари, като Йончева, да води евролиста?

28 March 2019 15:59

Управляващите прогнозираха, че депутатката от БСП може да се окаже първият евродепутат с отнет имунитет

Йончева дава на Конституционния съд Закона за защита на личните данни

19 March 2019 16:34

Президентът Румен Радев наложи вето, мнозинството го отхвърли