Свят

08 ноември 2018 18:44

​Бурни дебати в Бундестага

Глобалният пакт за миграцията беше тема за бурни дебати в Германския Бундестаг. С документа, който предстои да се подпише през декември в Маракеш, Организацията на обединените нации цели въвеждане на ред в миграционните потоци. Дяснопопулистката „Алт...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Консерваторите в ХДС искат оставката на Меркел

11 March 2019 15:23

Управлението на страната трябва да бъде поето веднага от лидера на партията Анегрет Крамп-Каренбауер, настояват те в открит призив

Протести в Германия след убийството на млада жена от кандидат за убежище

10 March 2019 08:08

Мъжът се предал на сутринта след инцидента и обяснил, че е убил приятелката си при скарване

Военнопрестъпници сред бежанците, Германия разследва 129 сигнала

07 March 2019 20:18

По време на бежанската криза в Германия са игнорирани хиляди сигнали за военнопрестъпници сред търсещите убежище. От 2014 г. до днес Федералната криминална служба е сезирана за общо 5000 случая. Само по 129 от тях обаче са започнали разследвания. Разкритията излизат наяве в отговор на въпрос до германското вътрешно министерство от опозиционната либерална партия.

"Алтернатива за Германия" иска мандатност на канцлера

07 March 2019 17:55

Предложението е човекът на поста да може да бъде преизбиран само веднъж

“Политико“: Берлин се готви за живот след Меркел

07 March 2019 09:32

Обратното броене за края на управлението на канцлера вече започна

Германия се нуждае от 260 000 имигранти на година

12 February 2019 15:45

Германия има нужда от 260 000 имигранти на година, за да компенсира липсата на работна ръка в страната, съобщи Дойче Веле. Според ново проучване работната ръка в ЕС няма да покрие изискваният на германската икономика. За да компенсира липсата на работници, Германия ще трябва да си осигури 146 000 работници от страни извън общността. Германската икономика ще има нужда от 260 000 имигранти на година до 2060 г., за да преодолее недостига на работници. Страната е засегната от демографски спад. Заради него се очаква броят на трудоспособното население да намалее 1/3 до 2060 г. При липса на имигранти германската икономика може да се изправи пред огромни проблеми. Според официални данни през 2017 г. в страната са пристигнали 38 000 работници.

Наследничката на Меркел в ХДС не изключва затваряне на граници при бежанска вълна

12 February 2019 11:53

В понеделник партията проведе работно съвещание по миграционната политика

Основател на "Алтернатива за Германия" призова за изключване на екстремистите от партията

12 February 2019 11:48

Основателят на "Алтернатива за Германия" Бернд Луке призова умерените ѝ членове да "скъсат с крайнодесните екстремисти в" партийните редици, предаде ДПА, цитирана от БТА. "Изключете ги и поискайте от тях да напуснат партията! Защо позволихте на крайнодесните екстремисти да намерят убежище във вашата партия?", пита Луке, като добавя, че "тези, които мълчат, се превръщат в съучастници". Луке основа "Алтернатива за Германия" през 2013 г. като партия срещу еврото, но с прииждането на стотици хиляди бежанци през 2015 г., тя придоби дясна идентичност и се превърна в партия срещу имиграцията. Какво означава шокиращият успех на "Алтернатива за Германия" Основателят бе принуден да напусне "Алтернатива за Германия", след като загуби битката за лидерството срещу Фрауке Петри. Петри на свой ред напусна формацията през 2017 г. също с аргумента, че е станала твърде крайнодясна. "Алтернатива за Германия" твърди, че не е организация на неонацисти и че активно изключва или изолира членове, които поставят под въпрос дали Холокостът се е случил наистина. "Алтернатива за Германия" във фокуса на контраразузнаването В писмото си Луке посочва, че крайнодесни екстремисти са не само отричащите Холокоста и "бръснатите глави", но и германците, които "си мислят, че са по-добри от хората с друг произход само защото не са германци".

Германското разузнаване официално се нанесе в нова сграда в центъра на Берлин

08 February 2019 22:44

Откриването ѝ е символ на нова ера в манталитета на разузнавачите. В миналото остава зданието от времената на Студената война. Сега предизвикателствата са фалшивите новини и кибератаките.

Населението на Германия - рекордни 83 млн. заради миграцията

25 January 2019 12:48

Населението на Германия миналата година е достигнало рекорден максимум от 83 милиона души заради положителната нетна миграция, която с лекота е взела връх над хроничния отрицателен естествен прираст, съобщи статистическата служба на страната, цитирана от Ройтерс и БТА. През 2017 г. германското население е наброявало 82,8 милиона души. Германия, която е европейската страна с най-многобройно население и се радва на икономически растеж девет последователни години, за миналата година отчита нетна миграция от 380 000 души, сочи предварителната оценка. Отрицателният естествен прираст (повече смъртни случаи отколкото раждания) се оценява на 150 000 до 180 000.Въпреки увеличаването на броя на населението застаряването се увеличава, отбелязва статистическото ведомство. Нетната миграция е най-ниската от 2012 г. и значително под стойностите от 2015 година, когато в страната пристигнаха близо един милион кандидати за убежище, основно мюсюлмани от Близкия изток. Германия освен това всяка година привлича хиляди млади хора от други европейски страни, които идват да учат или работят. Демографията е траен проблем в Германия, където много селски райони се обезлюдяват. В същото време много големи градове силно се разрастват, което пък тласка нагоре цените на жилищата и наемите. Статистическата служба прогнозира, че населението ще се свие до 79 милиона през 2030 година, когато хората на възраст 65 години и повече ще бъдат 28 процента от общия брой.