България

08 ноември 2018 18:50

Оставките в БДЖ били заради лоша комуникация

Министърът на транспорта Росен Желязков е поискал оставките в БДЖ заради лоша комуникация в борда на директорите на "Холдинг БДЖ". Той каза това на пресконференция за оставките на тримата членове на Съвета на директорите- зам.-министър Велик Занчев, ...

източник: 24novini.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Абсурдни перони на жп линията през Искърското дефиле са опасни за живота

08 March 2019 12:25

Зрители на "По света и у нас" сигнализираха за опасни перони по железопътната линия през Искърското дефиле. Пътниците, предимно възрастни хора и инвалиди, рискуват здравето и живота си, когато се качват или слизат от влака. Хората се страхуват от тежки инциденти и се питат защо години наред никой не обръща внимание на проблема им.

БДЖ планира да инвестира 71 млн. лв. в подобряване на услугата

05 March 2019 16:28

В бизнес плана за 2019 г. на БДЖ е заложено капиталовите инвестиции за подобряване на предлаганата услуга за превоз на пътници да бъдат в размер на над 71 милиона лева, съобщиха от държавната железници. От тях 65 млн. лв. са планирани само за подобряване на състоянието на подвижния състав.

Организираха празнично пътуване с теснолинейката до Якоруда

03 March 2019 14:12

Натоварена с огромен брой пътници отпътува тази сутрин теснолинейката от гара Септември по живописния маршрут до Якоруда.

Теснолинейката Септември-Добринище с допълнителни вагони за 3 март

02 March 2019 18:22

Шест допълнителни вагона към състава на влак „Родопи”, който се движи по маршрута Септември-Добринище ще осигури БДЖ по повод Националния празник 3 март. Влаковата композиция ще пътува с увеличен състав във връзка с инициативата „На 3-ти март: Заедно в теснолинейката”. Събитието се организира за четвърта година по повод отбелязването на Националния празник на България.

Възстановено е движението на влакове по направлението София - Мездра

23 February 2019 18:57

Движението на влаковете в участъка между гарите Реброво и Своге се осъществява по редовното им разписание, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. След затрудненията в движението на композициите в сутрешните часове на деня, които предизвикаха сериозни закъснения на преминаващите влакове поради налагането на принудителни престои за разминаването им в посочения участък, към момента движението по направлението София-Мездра се осъществява нормално.

Заради повреда влаковете между София и Мездра се движат с големи закъснения

23 February 2019 09:17

Заради повреда на контактната мрежа в района на Своге , предизвикана от новия пристъп на зимата през изминалата нощ, всички бързи и пътнически влакове, които се движат по направленията София - Мездра - Горна Оряховица - Варна и София - Мездра - Видин и обратно с движат с големи закъснения. Бързият влак №2626 Варна - София, например, заминаващ от гара Варна в 21:55 часа, престоява на гара Бов по технически причини, се движи с 185 минути закъснение, съобщават от пресцентъра на "БДЖ - Пътнически превози".

БДЖ въвежда предварителна продажба на билети за почивните дни около 3 март

18 February 2019 16:25

„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД въвежда предварителна продажба на билети за всички бързи влакове за предстоящите почивни дни около Националния празник, съобщиха от БДЖ.

БДЖ: Вече следим движението на влаковете в реално време

11 February 2019 13:00

„БДЖ-Пътнически превози” ЕООД въвежда подобрения в информационното обслужване на своите клиенти за движението на влаковете в страната. Разработена е нова функция в официалната страница на БДЖ, чрез може да се получи информация в реално време за движението на влаковете в страната.

БДЖ няма да купува нови влакове през следващите 5 години

15 January 2019 17:53

Възможно е наемане на локомотиви и вагони от други превозвачи. Няма да има закриване на линии и съкращения на служители.Това заяви новото ръководство на българските държавни железници.