България

08 ноември 2018 19:12

Агенти под прикритие разкрили групата за фалшива онлайн търговия

Агенти под прикритие са разкрили схемата за фалшива търговия с финансови инструменти по интернет. Апелативният съд остави за постоянно в ареста двама от задържаните - сърбин и израелец. Третият участник в престъпната група се оказа българка на 28 год...

източник: news.bnt.bg
Виж повече

 
Свързани новини

Разбиха група за киберпрестъпления без аналог в Европа

06 November 2018 18:16

ГДБОП и Спецпрокуратурата разбиха група, източвала сметки чрез интернет измама. Измамниците предлагали търговия с финансови инструменти през два кол центъра в София. Генерираните печалби са за над 700 000 лева. Повдигнати са обвинения на трима души. Според прокуратурата групата е ръководена от израелски гражданин в съучастие с 28-годишен българин и сърбин. Засега са установени 17 жертви на финансовата схема, вероятно броят им ще расте.

БНТ предупреждава: Пореден сайт с фалшива информация

30 October 2018 15:25

Зрители на БНТ сигнализираха за фалшив сайт, в който се съдържа невярна информация, за държавна програма за борба със заболяванията на опорно-двигателния апарат. Поместеният текст се позовава на несъществуващо интервю, дадено за обществената телевизия. Във фалшивия сайт на несъществуващия Научно-изследователски институт по ревматология, в нарушение на закона, е използван гербът на Република България. Сайтът и невярната информация са използвани с комерсиална цел и въвеждат в заблуждение потребителите.

Заловиха 28-годишен мъж, представял се за митничар и инсценирал проверки

18 October 2018 18:35

При операция на ГД "Национална полиция" е заловен 28-годишен мъж, представял се за митничар. Акцията е извършена под надзора на Софийската районна прокуратура, съобщиха от пресцентъра на МВР. При съвместно разследване на служители на "Икономическа полиция" и "Разследване" - ГДНП, със съдействие на техни колеги от ГДБОП, е установен 28-годишен мъж, който системно се е представял за митнически служител, като носил униформа с отличителни знаци на Агенция "Митници".

Скандал с пловдивската зала Колодрум след съмнения за измамна благотворителност

11 October 2018 19:40

Заради съмнения за измама Общинският съвет в Пловдив отказа да предостави безвъзмездно зала Колодрум за благотворителен концерт. Според организаторите от сдружение "Всички заедно за една кауза" средствата от проявата ще подпомагат децата, лишени от родителски грижи. Документът от ЮНЕСКО в подкрепа на концерта обаче, се оказа фалшификат. Пловдивската прокуратура образува досъдебно производство по случая.

Как да се предпазим от злоупотребите в Интернет?

11 September 2018 08:45

ГДБОП спря фалшив сайт, който използва старото лого на БНТ, за да продава препарат срещу ставни болки. "Чудотворният" крем е рекламиран чрез фалшиво интервю, което представя несъществуваща държавна програма ,"Здрава България", която лекувала почти безплатно. В схемата е замесено дори и името на Министерството на здравеопазването, което според измамниците, е похарчило над милион щатски долара за разработване на формулата.Как да избегнем капаните в интернет - разговор в сутрешния блок с Александър Ненов.

Фалшив сайт използва логото на БНТ за измама с лекарства

10 September 2018 20:34

ГДБОП спря фалшив сайт, който използва логото на БНТ, за да продава препарат срещу ставни болки. Чудотворният крем е рекламиран чрез фалшиво интервю, което представя несъществуваща държавна програма ,"Здрава България", която лекувала почти безплатно. В схемата е замесено дори и името на Министерството на здравеопазването, което според измамниците, е похарчило над милион щатски долара за разработване на формулата.

Фандъкова със сигнал до ГДБОП, измамници ползват името й

01 August 2018 16:42

С фалшив профил в социалната мрежа измамници събирали пари за хора в затруднено положение

Измамници събират пари от името на майките на деца с увреждания в Стара Загора

11 July 2018 09:20

Измамници събират пари от името на майките на деца с увреждания. Получени са сигнали, че се искат пари за различни каузи, уж обвързани с техните. Организаторите на протеста в Стара Загора припомнят...

Финансов измамник се представя за човек на КФН

10 July 2018 15:52

Финансов измамник се представя за представител или пълномощник на Комисията за финансов надзор (КФН), съобщиха от небанковия надзор. Клиенти на инвестиционния посредник "Прогресива Трейдинг" с предишно име "ББГ Симекс - България", чийто лиценз беше отнет вчера, са подали множество сигнали в Комисията за финансов надзор, че неин представител на име Стоян Манчев ги е търсил по телефона и им е обяснил, че е упълномощен да върне парите на клиентите на дружеството. От Комисията к