Регионални

08 ноември 2018 18:18

Запалиха плакати с лика на Валери Симеонов в Казанлък

Стотици млади хора протестираха днес в Казанлък с основно искане за поемане на политическа отговорност и оставка на вицепремиера Валери Симеонов, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Повод за недоволството, според тях, е неговата пълна безотгов...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

BMW Х5 изгоря в Казанлък

15 July 2019 10:47

BMW Х5 изгоря в Казанлък . Автомобилът е бил паркиран южно от бл. 33 в ж.к. "Изток" на ул. "П. Ганин". Джипът е изгорял в ранните часове на 15-ти юли. След подаден сигнал от граждани, екип на пожарната загася огъня. Целият двигател и таблото на BMW-то, обаче, са напълно изгорели. Предполага се, че пожарът е умишлен. Собственикът на джипа видя автомобила си сутринта и бе шокиран. Вечерта празнували рожден ден и се прибират. Няма причина, нито повод за палежа според собственика на превозното средство. То е застраховано.

Валери Симеонов и депутати на среща с българите от Западните покрайнини

14 July 2019 17:23

Отбелязаха първата годишнина от създаването на Сръбско-българския културен център - Сдружение "Светлина"

Българската асоциация на заведенията дава на съд Валери Симеонов

12 July 2019 16:34

Нашият бизнес не нарушава закона, твърдят ресторантьорите

Валери Симеонов: Изключително неудовлетворени сме от решението за наргилетата

11 July 2019 13:39

Неудовлетворени сме от отхвърлянето на забраната за пушене на наргиле в закрити помещения. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по време на брифинг в Народното събрание. „Ние сме изключително неудовлетворени от току-що приетите текстове на второ четене, по-скоро на част от нашите предложения, които не бяха приети, които са очаквани от обществото, напълно разбираеми и в интерес на здравето на българските граждани. Все пак чрез току-що приетите промени в Закона за здравето се забрани употребата на въпросните лули на водна основа от лица до 18 години. Честото, тъй като тази практика за подражание на по-възрастните, дай Боже, ще бъде прекъсната. Това вече се превърна в една опасна мода. Много често деца, ученици с одобрението на родителите дори провеждат рождени дни в такива наргиле барове“, поясни още Симеонов, цитиран от агенция "Фокус". По думите му истината е, че никой не може да гарантира съставът на смесите, които се използват при този вид пушене. „Всички изследвания показват, че те нанасят много сериозни вреди. Много често съставът е неясен, произходът на субстанциите също. Има регистрирани случаи на припадъци. Излишно е да ви губя времето и да ви убеждавам във вредата от употребата на едни нерегламентирани съставки“, каза още Симеонов. „Лошата новина обаче следва веднага след това. В същия законопроект, който сме внесли и който току-що беше разглеждан, ние предложихме и забрана за използването на този вид наргилета и водни лули в закрити помещения. С други думи предложихме да бъдат уеднаквени с режима за забрана на тютюневи изделия в закрити помещения“, допълни още лидерът на НФСБ. „Ние считаме, че такава забрана трябва да бъде въведена“, подчерта Симеонов. Според него не е допустимо да бъде забранено тютюнопушеното в закрити помещения, а пушенето на лули на водна основа да не бъде забранено.

В. Симеонов: Имаме сериозни проблеми, парламентарната група не работи

11 July 2019 09:07

Волен Сидеров вече не е председател на парламентарната група на Обединените патриоти. Начело застават Валентин Касабов от НФСБ и Искрен Веселинов от ВМРО, а "Атака" остава без ръководни постове в групата на Патриотите. От партията на Сидеров определят смяната като нарушение на коалиционното споразумение. ВМРО и НФСБ смятат, че това е формалност. Повече за труса в малката коалиция и застрашено ли е управлението, както твърди Волен Сидеров - вижте от председателя на НФСБ Валери Симеонов, който гостува в студиото на Сутрешния блок на БНТ1.

Валери Симеонов обясни стъпките как ще се затваря заведение, ако вдига шум

24 June 2019 08:55

Лидерът на НФСБ коментира и намаляването на партийните субсидии

Валери Симеонов: Благодарен съм, че бяхме чути за отлагане на въпроса за партийните субсидии

21 June 2019 09:59

Прекалено под емоция се обсъжда този въпрос и той е много важен, защото може да доведе до ликвидиране на многопартийната демокрация в България, коментила ридерът на НФСБ

Симеонов: Не се знае кой ще бъде утре коалиционен партньор на ГЕРБ

20 June 2019 18:23

"Кой е коалиционен партньор на ГЕРБ? Официално сме ние, от утре не се знае кой ще бъде". Това заяви пред бТВ лидерът на НФСБ Валери Симеонов. Така той коментира вчерашната среща на ГЕРБ с ДПС, на която бяха постигнати договорки за минимална партийна субсидия и безлимитни дарения. ДПС: Убедихме ГЕРБ за отворено финансиране и 0 лв. субсидии Симеонов заяви, че чашата на неговото търпение е преляла след тази среща.Той припомни, че от ДПС са настоявали за промяна на ДДС, като спестените средства бъдат насочени към безплатни детски градини. "Ние сме се подписали под един документ, ние искахме да има понижаване на ДДС за редица стоки, това не беше прието в преговорния процес. В крайна сметка ние се съгласихме да запишем, че ставката за ДДС по време на управлението ще остане непроменена. Без каквто и да било консултация научаваме, че ще се промени след договорка с ДПС", каза Симеонов. Идеята за безплатни детски градини също била записана в програмата за управление, а сега излиза, че тя е инициатива на ДПС. "Не е ясно кой управлява България. Каква е волята на избирателя и тя спазена ли е? Има ли смисъл от каолиционно споразумение, има ли смисъл от поемане на отговорнстта и негативите за управлението", коментира още Симеонов. И допълни: "Явно, че има преориентация към нов коалиционен партньор. Катеогрично сме поставили въпроса за отлагане на обсъждането на тази дочка в зкаона за бюджета". Ето какво каза още Симеонов: "Моите уважения, но г-н Борисов не управлява еднолично. В края на краищата той управлява с няколко партии, които добавят необходимия процент, за да може да има мнозинство в това Народоно събрание". Бившият вицепремиер сподели и своето лично виждане за намаляването на субсидиите на 1 лв. "Мисля, че тогава в България ще се формират две, максимум три партии – двете сигурни са ГЕРБ и ДПС, не особено сигурната е БСП", каза Симеонов. Според него "по това предложение политическият модел ще бъде афганистански",  а не американски, както твърдят от ДПС. "Можете ли да ми дадете наименованието на една фирма, която ще даде официално средства на опозицията. Те ще го разкатаят от проверки за нула време, с бизнеса му е приключено. Ще спонсорира само тази партия, която е на власт. Предприемачиете искат единствено нормални условия на работа. За това са готови да плащат и към момента те плащат". Според Симеонов "основно ГЕРБ и ДПС са пазарили масово цигански гласове" на евровота.

Мъж намушка съседа си в Казанлък

17 June 2019 09:48

Военен направил забележка заради силна музика

Гръмотевици оставиха къща без покрив в Казанлък

03 June 2019 10:08

Вследствие на мълниите възникнал пожар, който унищожил покрива, а сега цялата къща е наводнена