Регионални

08 ноември 2018 16:46

Отлагат пускането на движението по авариралия мост край Червен бряг

Движението по авариралия мост между Червен бряг и село Горник не бива да бъде пуснато без експертно становище. Това е резултатът от днешната работна среща на плевенския областен управител Мирослав Петров с директора на Областно пътно управление инж. ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Кметът на Червен бряг отмени частичното бедствено положение

08 January 2019 11:15

Със своя заповед от тази сутрин кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов отмени обявеното частично бедствено положение. Изграденият от военните временен мост край село Чомаковци е пуснат в пробна експлоатация и така връзката на общинския център с шест от селищата в района е възстановена, съобщи за Actualno.com инж. Вълов.   „Мостът беше пуснат в пробна експлоатация в понеделник в 9,00 ч. Въпреки ниските температури, движението по него беше нормално през цялото денонощи

Пуснаха пробно временния мост на река Искър при Чомаковци

07 January 2019 15:17

В община Червен бряг от днес е пуснат в пробна експлоатация изграденият временен мост на река Искър при Чомаковци. Това каза за БТА кметът на общината инж. Данаил Вълов.

Експериментално пускат мостова конструкция над река Искър край Червен бряг

04 January 2019 12:00

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в гр. Белене, които участваха в дейностите по изграждането на мостова конструкция над река Искър край Червен бряг, съобщават от пресцентъра на военното министерство.

Червен бряг получи разрешение за изграждане на временен мост при Чомаковци

12 December 2018 13:45

В Червен бряг се получи разрешение за изграждане веднага на временен мост на река Искър при Чомаковци, с товароносимост 40 тона и с дължина 108 метра. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг. Той уточни, че съгласие вече е дадено от Министерството на отбраната и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Кметът поясни, че съоръжението се съхранява в Панагюрище и той е получил уверение, че то може да бъде монтирано за около две седмици. След като се оформят и подходите към него, ще бъде пуснато движението, което ще облекчи значително селищата, затруднени поради авариралия мост при село Горник, коментира Вълов.

Над 2000 души искат поне военновременен мост до Червен бряг

08 December 2018 10:45

Над две хиляди души с подписка поискаха да имат поне временен мост над река Искър. С протестен автопоход, организиран от Инициативен комитет от Червен бряг, хората поискаха да имат безопасен достъп до домовете си. Към момента единственият мост между Червен бряг и околните пет села е пропаднал. Хората минават по необезопасени съоръжения над реката.

Жители на село Чомаковци протестираха срещу липса на транспортна връзка

27 November 2018 19:42

Жителите на село Чомаковци в община Червен бряг протестираха срещу липсата на транспортна връзка с общинския център.От пролетта старият мост над река Искър е разрушен и се изгражда нов, който ще е готов в средата на 2019 г. Повече от месец в общината е в сила частично бедствено положение, заради друг затворен мост, който създава още по-голям транспортен хаос в региона.

Експерти забраниха минаването на леки коли по авариралия мост край Червен бряг

15 November 2018 13:40

Експерти от фирмата за проектиране на пътища, транспортни съоръжения и инженерна инфраструктура „АЛВЕ Консулт“ ООД, забраниха преминаването на автомобили по авариралия мост между Червен бряг и село Горник. По искане на кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов, е направена експертна проверка и е издадено заключение за състоянието на мостовото съоръжение, съобщават от общинската пресслужба.

До дни пускат движението на леки коли по авариралия мост край Червен бряг

05 November 2018 13:40

Тази седмица ще бъде пуснато движението на леки коли по авариралия мост при село Горник, заради който в община Червен бряг бе обявено частично бедствено положение. До тогава остава ограничението по мостовото съоръжение да преминават само пешеходци. Това съобщи за Actualno.com кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Инженери решават за ремонта на пропадналия мост край Червен бряг

30 October 2018 16:00

Най-късно до утре вечер специалисти трябва да се произнесат какъв ремонт да бъде извършен на авариралия мост край село Горник, заради който в община Червен бряг бе обявено частично бедствено положение. Тогава ще станат ясни и сроковете, в които може да се изпълнят ремонтните работи. Това съобщи днес за Actualno.com кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.

Стана ясна причината за срутването на моста край Червен бряг

24 October 2018 13:30

Авариралият мост, заради който в община Червен бряг бе обявено частично бедствено положение, е поемал целия трафик от републиканската пътна мрежа в района. По него е имало ограничение за преминаване на автомобили до 5 тона, но то не е спазвано. Минавали са постоянно много по-тежки камиони. Това съобщи за Actualno.com кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов. „Не съм специалист, но според мен неспазването на това ограничение и преминаването на много тежки камиони е основната причина за