Регионални

08 ноември 2018 16:46

Отлагат пускането на движението по авариралия мост край Червен бряг

Движението по авариралия мост между Червен бряг и село Горник не бива да бъде пуснато без експертно становище. Това е резултатът от днешната работна среща на плевенския областен управител Мирослав Петров с директора на Областно пътно управление инж. ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

В Червен бряг отново на протест заради премахването на временния мост

30 April 2019 14:20

В Червен бряг излизат на протест заради проблемите с мостовете при селата Горник и Чомаковци, предаде БНР.Припомняме, на 25 април стана ясно, че временният военен мост при Чомаковци трябва да бъде премахнат заради покачване на нивото на р. Искър. Жителите обаче бяха категорични, че няма да позволят това да се случи.

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг

27 March 2019 11:00

Специализираният наказателен съд отстрани от длъжност кмета на Червен бряг Данаил Вълов по искане на Специализираната прокуратура.На 20 март 2019 г. той бе обвинен за длъжностно престъпление - за това, че през 2017 г., като публичен възложител по Закона за обществените поръчки, е нарушил служебните си задължения и без да са били налице основания в закона, е прекратил обществена поръчка за доставка на топъл обяд за социално слаби в Червен бряг и гр. Койнаре. По този начин той е облагодетелствал две свързани с него фирми. На Вълов бе взета паричната гаранция в размер на 75 000 лева.

Кметът на Червен бряг след акцията в общината: Нямам никакви притеснения

20 March 2019 17:47

Специализираната прокуратура и Комисията за противодействие на корупцията с акция срещу кмета на Червен бряг Данаил Вълов. Той и още петима служители на общината бяха задържани и освободени.

Ограничението на ремонтирания мост край Червен бряг остава 5 тона

26 February 2019 13:34

Ремонтът на авариралия миналата есен мост край червенобрежкото село Горник приключи. Движението по него е възстановено преди седмица. Ограничението за преминаването на автомобили остава както и преди - 5 тона, съобщи днес кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов. Той поясни, че след приключването на строително-монтажните работи по моста е подписан акт 15. Очакват се да се произнесе и държавна приемателна комисия. „Трафикът по съоръжението е нормален. На мястото е монтирано денонощно в

Тирове рушат временния мост при село Чомаковци

21 January 2019 13:40

Недоволство нараства в община Червен бряг. Зрители на bTV сигнализираха, че тирове рушат временния мост при село Чомаковци, който отскоро е единствената пряка връзка на шест населени места с града.От полицията обявиха, че собственика на заснетия ТИР е издирен и му е наложена глоба.

Кметът на Червен бряг отмени частичното бедствено положение

08 January 2019 11:15

Със своя заповед от тази сутрин кметът на община Червен бряг инж. Данаил Вълов отмени обявеното частично бедствено положение. Изграденият от военните временен мост край село Чомаковци е пуснат в пробна експлоатация и така връзката на общинския център с шест от селищата в района е възстановена, съобщи за Actualno.com инж. Вълов.   „Мостът беше пуснат в пробна експлоатация в понеделник в 9,00 ч. Въпреки ниските температури, движението по него беше нормално през цялото денонощи

Пуснаха пробно временния мост на река Искър при Чомаковци

07 January 2019 15:17

В община Червен бряг от днес е пуснат в пробна експлоатация изграденият временен мост на река Искър при Чомаковци. Това каза за БТА кметът на общината инж. Данаил Вълов.

Експериментално пускат мостова конструкция над река Искър край Червен бряг

04 January 2019 12:00

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов проведе среща с военнослужещи от инженерно-разузнавателната група от военното формирование в гр. Белене, които участваха в дейностите по изграждането на мостова конструкция над река Искър край Червен бряг, съобщават от пресцентъра на военното министерство.

Червен бряг получи разрешение за изграждане на временен мост при Чомаковци

12 December 2018 13:45

В Червен бряг се получи разрешение за изграждане веднага на временен мост на река Искър при Чомаковци, с товароносимост 40 тона и с дължина 108 метра. Това съобщи днес на пресконференция в Плевен инж. Данаил Вълов - кмет на община Червен бряг. Той уточни, че съгласие вече е дадено от Министерството на отбраната и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Кметът поясни, че съоръжението се съхранява в Панагюрище и той е получил уверение, че то може да бъде монтирано за около две седмици. След като се оформят и подходите към него, ще бъде пуснато движението, което ще облекчи значително селищата, затруднени поради авариралия мост при село Горник, коментира Вълов.

Над 2000 души искат поне военновременен мост до Червен бряг

08 December 2018 10:45

Над две хиляди души с подписка поискаха да имат поне временен мост над река Искър. С протестен автопоход, организиран от Инициативен комитет от Червен бряг, хората поискаха да имат безопасен достъп до домовете си. Към момента единственият мост между Червен бряг и околните пет села е пропаднал. Хората минават по необезопасени съоръжения над реката.