Регионални

08 ноември 2018 16:29

Засаждат 14 000 дървета в новия парк на Пловдив

Пловдивският административен съд даде зелена светлина за изграждането на мегапарк край Гребната база в Пловдив. Това стана, след като бе отхвърлена жалбата на местен активист, с която се искаше прекратяването на проекта. Решението на съда подлежи на ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Засаждат 2019 борчета в Перник

23 March 2019 13:20

За поредна година gorata.bg с инициатива за засаждане на дървета. Днес 2019 борчета ще бъдат засадени в пернишкия кв. "Калказ". Вижте и още във включването на Христина Христова.

Хора с увреждания изработват Алея на азбуката в Пловдив

18 March 2019 20:58

Скоро в Пловдив ще има Алея на кирилицата. Родолюбивата инициатива е дело на хора с увреждания и доброволци, които от няколко месеца изработват буквите на българската азбука. Идеята се заражда във връзка с домакинството на града като Европейска столица на културата.

Мъж и жена са открити мъртви в Пловдив

17 March 2019 14:45

Телата на 40-годишен мъж и 34-годишна жена са открити в гараж в кв. "Смирненски" в Пловдив след подаден до полицията сигнал, предаде БГНЕС. При първоначалния оглед не са открити данни за насилие. Случаят се разследва от криминалистите.

Община Пловдив и кметът Тотев подкрепиха запазването на парка в квартал Северен

13 March 2019 17:12

Общинските съветници в Пловдив и кметът Иван Тотев подкрепиха искането на гражданите да се запази парка в квартал Северен. В неделя десетки хора излязоха на спонтанен протест заради изсичането на 64 дървета в зелени площи, които да момента са ползвани за обществен парк и почивка, но са частна собственост.

Инспектори и НАП проверяват бази за преработка на дървен материал в Пловдив

12 March 2019 22:45

Регионалната дирекция по горите в Пловдив започна съвместни проверки с инспектори от приходната агенция. От началото на годината до момента са реализирани 4 общи акции.Проверяват се бази за преработка и търговия с дървен материал. Наш екип присъства на една от внезапните инспекции.

Комисия в Пловдив оглежда сградата паметник на културата, облепена с тапети

12 March 2019 21:09

Експерти от Инспектората за опазване на културното наследство съставиха констативен протокол на собствениците на къщата в артистичния квартал на Пловдив Капана , която беше облепена с цветни тапети през почивните дни. Има вече издадена заповед на районния кмет за спиране на строителството. Вижте повече в прякото включване на Антоанета Чакандракова:

Облепиха с тапети фасадата на къща паметник на културата в Пловдив

11 March 2019 21:25

Фасадата на стара къща в артквартала на Пловдив - Капана, беше облепена с цветно фолио в неделя. Собствениците обаче не са получили разрешение от Националния институт за недвижимо културно наследство и сега ги грози глоба до 50 000 лв. Няколко институции започнаха проверки по случая след сигнал от граждани. Очаква се утре да дойдат експерти от института и да наложат санкция по закона за културното наследство.

В Пловдив протестират срещу сеч на дървета в парк "Северен"

11 March 2019 07:31

Поголовна сеч на дървета разбуни жителите на район „Северен” в Пловдив. Десетки пловдивчани изразиха недоволството си от поредното унищожаване на зелени площи в града под тепетата. С плакати „Въздух, а не бетон” и „Искаме си парка” децата от квартала застанаха редом до своите родители в импровизирания протест.

Сирни Заговезни, Пун Парегентан и Масленица празнуваха в Пловдив

10 March 2019 20:51

Сирни Заговезни, Пун ПарегентАн и Масленица събраха в Пловдив българи, арменци и руснаци да празнуват заедно. Днес трите общности изгониха злите сили и зимата, за да приветстват настъпващата пролет.

Милчо Левиев се отказва да бъде почетен гражданин на Пловдив

07 March 2019 16:48

Известният джазмен Милчо Левиев се отказа публично от званието си „Почетен гражданин на Пловдив“. В писмо до кмета Иван Тотев и "всички, до които това писмо се отнася", световноизвестният музикант изразява обидата си от общинската администрация, съобщи БНР.   "След избирането на Пловдив за Европейска столица на културата същата община прави всичко друго освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено“, пише Левиев.  Милчо Левиев - 60 години в джаза Джазменът е бил обиден и за това, че не е бил поканен на церемонията по откриването на домакинството на Пловдив за Европейска столица на културата. А в същото време се е борил да защити града пред кандидатурата на София. „Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин. Твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на пловдивската култура, затова официално се отказвам от званието „Почетен гражданин на Пловдив“, пише той.  Ето и пълния текст на писмото на джазмена: "Предполагам знаете, че съм отдавна удостоен от Община Пловдив като Почетен Гражданин на този Град, където съм роден и образован. След избирането на града за Европейска Културна Столица за 2019 г. същата община прави всичко друго, освен да се отнася към мен почетно, камо ли почтено. Още преди години подкрепих Пловдивската кандитатура за Културна Столица в борбата със София, за което си спечелих враг в лицето на Йорданка Фандъкова (все още кмет на София) и нейния антураж. Впоследствие всички проекти за София, които представи екипа ми с мое участие, бяха с лека ръка отхвърлени. Чух и гледах редица интервюта, включително Вашето и на директорката на INTERNATIONAL PLOVDIV JAZZ FESTIVAL (който аз основах и ръководех под името PLOVDIV JAZZ EVENINGS). В тези интервюта дори не се спомена моето име?! Миналата година навърших 80 години и не получих нито един ред поздравление от Община Пловдив. Не бях поканен и на тържественото откриване. Вашето и на администрацията Ви отношение лично към мен е като към НЕпочетен гражданин. Като гражданин твърдо не одобрявам Вашата администрация и се страхувам за вредите, които тя нанася на Пловдивската култура, затова: ОФИЦИАЛНО СЕ ОТКАЗВАМ от званието “Почетен Гражданин на Пловдив”.