Регионални

08 ноември 2018 16:29

Засаждат 14 000 дървета в новия парк на Пловдив

Пловдивският административен съд даде зелена светлина за изграждането на мегапарк край Гребната база в Пловдив. Това стана, след като бе отхвърлена жалбата на местен активист, с която се искаше прекратяването на проекта. Решението на съда подлежи на ...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив

17 January 2019 17:59

Пореден инцидент с паднало дърво в Пловдив. Огромна част от кестен се е стоварила в Цар Симеоновата градина пред очите на минувачите. За щастие пострадали хора няма. Дърветата в парка са били проверени последно през есента.

Работник загина на строителен обект в Пловдив

16 January 2019 16:02

Работник е загинал на строителен обект в Пловдив. Инцидентът е станал по обед при строеж на жилищна сграда.

Започва работа по важната транспортна връзка „Модър – Царевец“ в Пловдив

16 January 2019 14:13

Обявиха официално обществената поръчка за един от най-важните транспортни проекти на Пловдив – „Модър – Царевец“. Тя е на стойност 9 милиона 875 хиляди лева без ДДС и включва изработването на инвестиционен проект, строителство и надзор на подлез между районите „Южен“ и „Западен“ под жп линията София – Пловдив, както и изграждането на Южната тангента в Пловдив. Срокът за подаване на оферти е 25-ти февруари.

Пловдив е далечe от грипна епидемия

14 January 2019 15:48

Пловдив е далечe от обявяване на грипна епидемия, заявиха от Регионалната здравна инспекция в града. Въпреки това от там отчитат завишаване на болните от остри респираторни заболявания и грип през последната седмица. За този период болните са били 96 на 10 000 души при 147 на 10 000 души за страната. Броят е голям и тепърва ще се увеличава, защото в края на месец януари предстои пикът на епидемията, коментира д-р Моника Троянчева – директор на Дирекция „Надзор на заразните б

Търговци на горива протестираха в Пловдив

12 January 2019 20:27

Малки търговци на горива от цялата страна се събраха на митинг с жълти жилетки в Пловдив. Те избраха този начин, за да обявят подкрепата си за решението на управляващите приемането на Закона за горивата да бъде отложено с половин година.

Кметът на Пловдив Иван Тотев: В предстартова треска сме за откриването довечера

12 January 2019 10:54

От днес Пловдив става европейска столица на културата. Общо 360 са събитията, които ще се случват в града през цялата 2019 г. Откриването е тази вечер, а специално за церемонията беше построена 30-метрова кула. На сцената ще се изявяват кукери, актьори, танцьори, а гостите ще чуят и космическия глас на голямата народна певица Валя Балканска. От 19 ч събитието ще се предава и на живо в ефира на БНТ1.

Отмениха забраната живеещите до сцената в Пловдив да отварят прозорците си

10 January 2019 20:27

Отменя се забраната за пловдивчани, живеещи в сградите на бул. "Цар Борис III Обединител", да отворят вратите и прозорците на домовете си, които гледат към булеварда и да снимат от тях по време на откриването на Пловдив Европейска столица на културата 2019. Това съобщи директорът на полицията в Пловдив.

Авторитетни европейски издания отново поставиха Пловдив сред топ дестинациите в света

09 January 2019 15:20

Само три дни преди официалното откриване на Европейска столица на културата, за пореден път Пловдив попадна във фокуса на вниманието на престижни международни медии.  Британският The Guardian и австрийският Kurier.at: News публикуваха днес обширни статии за града под тепетата. Както и други подобни авторитетни издания, The Guardian рекламира града като една от най-добрите туристически дестинации за 2019-та в контекста на Европейска столица на културата. Класацията включва разнообразн

Рестартираха проекта за чиста вода на Пловдив

09 January 2019 09:44

Рестартиран е един от най-очакваните проекти за Пловдив и общините наоколо – за снабдяването им с чиста вода. Вчера областната администрация е пуснала отново обществената поръчка за прединвестиционни проектни проучвания за обекта "Водоснабдителна система за водоснабдяване на Пловдив и населени места от област Пловдив от каскада "Доспат-Въча". При предишната процедура – от септември месец, бяха подадени четири оферти. В нея участваха фирмите „Аквапарт

Европейска столица на културата: Общински отряди ще следят за реда в Пловдив

09 January 2019 08:00

Очакванията за хиляди посетители на 12-ти януари - когато е откриващото събитие на Пловдив като европейска столица на културата, е предизвикателство за органите на реда в града. Охраната на толкова мащабно събитие е свързано със сериозна организация. Как ще се осъществява допускането на публиката - вижте повече от директора на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Атанас Илков, с когото разговаря нашият репортер Мариела Хубинова.