Регионални

09 ноември 2018 08:12

Кметът на Плевен обясни за злоупотребата с инвалидните карти за паркиране

Скандални разкрития за злоупотреба с привилегиите на хората с увреждания в Плевен бяха показани в материал на Нова телевизия. Става ясно, че всеки десети човек в града е с увреждане. Данните са на база издадените инвалидни карти за безплатно паркиран...

източник: www.actualno.com
Виж повече

 
Свързани новини

Във Враца обсъдиха публично въвеждането на платени паркоместа

17 April 2019 12:45

Промените в общинска наредба бяха обсъдени на обществена консултация във Враца. Предложенията за изменения представиха заместник кметът Мария Попова и директорът на общинското предприятие „Паркинги и гаражи“ Венчо Кръстев-пише dariknews.bg. Намерението на Общината е в междублоковите пространства, където има терени, които са общинска собственост, да бъдат обособени места за паркиране. Паркоместата ще могат да се ползват от живеещите в съседните блокове след спечелването им на търг.

400 килограма нелегален тютюн иззеха полицаите при акция в Буковлък

16 April 2019 15:20

Вчера – 15 април около 14 часа служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ и специализирани полицейски сили към ОДМВР-Плевен са извършили претърсване на адрес в село Буковлък. В имота на 43-годишен са установили 5 кашона и 42 чувала, пълни със ситно нарязан тютюн без акцизен бандерол. Общото количество на намерения тютюн е 400 килограма, съобщават от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Плевен.

Ново звено в ЦГМ ще санкционира неправилното паркиране

12 April 2019 07:58

Новосъздадено звено в Центъра за градска мобилност в София ще следи за неправилно паркиране на териториите за платен престой. Досега инспекторите нямаха правомощия да санкционират онези шофьори, които с цел да не заплащат такса, спираха неправилно.Вижте и още във включването на Тереза Ставрева.

Наредба дава възможност на гражданите от община Враца за персонални паркоместа

02 April 2019 14:30

Регламентиране на условията за поставяне на паркинг-скоби пред жилищните блокове и създаване на адекватен механизъм за контрол при паркирането са сред предложенията в проекта за изменение на Наредбата за поставяне на преместваеми обекти на територията на Община Враца. Допълненията в нормативния документ целят осигуряване на възможност на гражданите да им бъде обособено персонално паркомясто пред жилищните блокове, след предварително подадена заявка и при проведена тръжна процедура. Паркинг-скобите ще бъдат с уеднаквена визия, като ще се закупуват и поставят от ОП „Паркинги и гаражи“. Началната тръжна цена на квадратен метър за използваната площ е 1 лв. Експертите посочват, че средната стойност на месец, която ще заплащат желаещите да ползват лично паркомясто е към 12 лв. Всяко домакинство може да заплати само за едно място за паркиране, независимо от броя на автомобилите, с които разполага. Целта е да бъде защитен общественият интерес, като по тази причина съотношението на безплатните към платените паркоместа в града ще е 70% към 30 %.

Арестуваха четирима за тормоза над ученици в Плевен

12 March 2019 19:34

Четиримата са задържани от прокуратурата за 72 часа. Те са пълнолетни граждани

Системен рекет, тормоз и побоища над младежи в Плевен

07 March 2019 10:47

Заради "събиране на такса "Спокойствие", една от жертвите е заплашвана с боксове и хладно оръжие

В Плевен преминава шествие с най-дългото българско знаме

03 March 2019 12:19

Обсадата на Плевен е най-тежката и продължителна битка в хода на Руско-турската освободителна война. На 10-ти декември 1877 г. командващият турската армия в Плевен - Осман паша, лично предава сабята си на генерал Иван Ганецки и признава поражението си. Това има решаващо значение за изхода на войната.

Как Плевен ще отбележи Националния празник?

03 March 2019 08:38

Плевен е градът, където се води най-продължителната битка в хода на Руско-турската освободителна война. Как днес Плевен ще отбележи Националния празник - вижте прякото включване на Николай Минков.

Синята зона във Враца ще бъде безплатна за електромобили

28 February 2019 11:30

Община Враца уведомява обществеността и заинтересованите физически и юридически лица за организиране на обществена консултация във връзка с приемане на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за организация на движението при кратковременно платено паркиране – „Синя зона" – гр. Враца.

ТЕЦ – Плевен иска от общинската управа административни облекчения

25 February 2019 12:18

За да се подобри екологичната обстановка в Плевен, трябва да се работи в посока топлофициране на районите, останали без централно отопление от ТЕЦ. Общинската управа може да направи много за облекчаване на административните дейности при извършване на аварийни и основни ремонти от плевенската „Топлофикация“ ЕАД. Това пише в писмо до общинската управа директорът на топлофикационното дружество инж. Йордан Василев. Той пояснява предложението си с пример – „Пр